reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej dziewczyny, nie mam jak nadrobic , troszke poczytalam tylko ,a ta stuleja to chyba i ja bede lekkko scigac - nie wiem co robic. Maly mi w dzien spi max 2 h ale o po 30 min i ciagle zabawa, dzis jedziemy do tesciow - nie wiem na ile ale ok tygodnia albo i dluzj a potem remont sie zaczyna, takze w lipcuchyba bede zadkim gosciem forum ;( juz te ostatnie dwa dni nie mialam kiedy siasc.Ale mam nadzieje ze na troszke uda mi sie zagladac, teraz mama bawi malego to mam chwilke ale u nas zaczely sie malliny wie ona caly dzien w polu w lipcu .

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie.
Powodów do radości u nas brak.Daga się przeziębiła i chce mi się płakać jak słyszę jej kaszelek.Ciągle wypominam sobie,że to na pewno moja wina.Dałam jej czopek bo podobno jest na przeziębienia i syropek flavamed.Nie wiem czy w aptece polecą mi coś jeszcze ale pojadę zapytać.Czy na katarek wystarczy sól i aspirator?Czy zapytać o maść pod nosek?

Witajcie!
Mloda mamuska moj tez przeziebiony, nocka przez wszystkich nieprzespana...ech...ja na razie stosuje tylko sol morska w sprayu i zapodaje paracetamol, ale jak dluzej ma sie utrzymywac to zadzwonie do lekarza...

Ja czopków więcej nie będę dawała bo Daga nie ma gorączki i w aptece odradzili.Kupiłam maść majerankową o której tyle pisałyście,zaopatrzyłam się w sól fizjologiczną i dodatkowy syropek na noc(drosetux),ma być przeciwkaszlowi...no i będziemy walczyć.
Kurcze,cykl mi się przedłużył do 36 dni!!!Pogięło mój organizm jak nic...ale najważniejsze,że nie jestem w ciąży a boję się panicznie kolejnej...jak starałam się o Dagmare tak rodzeństwa dla niej nie planuję...Podziwiam mamy myślące już o kolejnym bombelku.

Mloda Mamuska to Wy tez zabkujecie? :szok:
Te nasze marcowe dzieciaczki sie spiesza do gryzienia :-D

U nas z kropeczki zrobla sie kreseczka :-)
Noc super, tylko przed 6 biedny Alus zaczal plakac przez sen :-( M go utulil, a ja posmrowalam dziaselka i usnelismy w trojke u nas w lozku na kolejna godzinke, bo pozniej znow byl placz. Juz myslalam, ze bez paracetamolu sie nie obejdzie, ale sie uspokoil i znowu usnal :happy2: Ogolnie jest spoko, w dzien idealnie, tylko te dwie godzinki rano musi go bolec. Ale daje rade moj dzielny Chlopak :-)

Dobra ide sie ogarnac, a pozniej idziemy zaglosowac, jak przewaznie tego nie robie, tak dzis nie odpuszcze...
Pogoda do bani :baffled: Masakrycznie wieje, cala noc padalo. Powywracalo mi suszarki z praniem :wściekła/y:

Milego popoludnia ;-)

E: Ja juz sie nie moge doczekac kolejnego Szkraba :D
A co do przeziebien, to wspolczuje! Wiem jakie to meczace :(
Podniescie lozeczko, wlozcie pod materac kocyk lub cos pod nozki, zeby z jednej str. bylo wyzej. Wtedy katar bedzie splywal, a nie zaatakuje ucha srodkowego ;)
Ja psikalam i odciagalam frida pare razy dziennie. Do tego masc pod nosek na noc. Chyba tyle. Zycze szybkiego powrotu do zdrowka Dagi i Redanka :)

Ostatnia edycja:
Aaaa i jeszcze sobie przypomnialam, ze podawalam Alkowi wiecej plynow (wody, herbatek), to rozrzedza wydzieline.
No i w tym poniesionym lozeczku, to spal chyba ponad miesiac, bo tak dlugo go meczyl ten katar :baffled:

Yra my bedziemy majstrowac coreczke wlasnie :-D
Tylko po tej cholernej cesarce tak dlugo musimy czekac :sorry2:

No i odstawilam tabletki, bo mialam 4-5 atakow migrenowych tygodniowo. Teraz jak reka odjal, ale musimy uwazac :dry:

reklama
Dziaki Tabasia!Redankowi powoli juz chyba lepiej. Pielegniarka kiedys radzila mi, zebym z nim siedziala w lazience zaparowanej(taka inhalacja) i to rzeczywiscie pomoglo. Oddycha o niebo lepiej. Jeszcze dzis kupilam takie krople karvol do zakroplenia chusteczki i teraz polozylam ja kolo Redanka jak spi...Musze go wyleczyc do jutra, bo mi go nie zoperuja...
Milego dzionka dziewczyny!

Do góry