moniSkaBe
Fanka BB :)
Fiołkowa a to do mieszkania to urzadzenie tez sie nadaje?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Alex ma karuzele, a na szczebelku w zasiegu raczki powieszona taka kolorowa, szeleszczaca zabawke-motylka. Do tego mam jeszcze takie urzadzonko emitujace szumy (dokladnie to byl taki mis, ale mozna to z niego wyciagnac), ale prawie juz tego nie uzywam. Na poczatku jednak bez tego chyba funkcjonowac nie moglibysmyTabasia ja tez znam prawie na pamięć 'Język niemowląt' ale u mnie jakoś nie wychodzi samo zasypinie...np dziś mała jak juz była śpiąca o 6,40 to połozylam ja do łóżeczka i kitłasila sie zasypijajac i budzac co chwila do 7,30 bo wypadalał jej smok i marudzila i tak zasypiala,budzila sie i popatrzyla na zabawki, karuzele jej włączałam ale nici z twardego snu ...i efekt był taki ze wzielam ja na rece...wtedy ryk niemiłosierny i ze zmeczenia na rękach padła:/ powiedz czy w łóżeczku włączasz karuzele czy masz jakies zabawki na łóżku popowieszane bo ja mam sprezyne, karuzele i inne zabawki powtykane za ochraniacz wiec mala oglada sie i niby przyzpia ale "walczy ze snem" :/
AniaSkrzat gralulacje ...oby tak dalej
Bardzo sie ciesze :-)hej kochane.Od porodu nie miałam takiej nocy jak dziś,jestem wyspana i wypoczęta. Mały zasnoł po kąpieli,masażu i karmieniu tak jak zawsze czyli ok 20:45 ,zasnol sam w swoim łóżeczku,obudził się dopiero o 3 na jedzenie ( dodam że bez płaczu) a pózniej spał do 6:30 wcześniej budził się co chwile albo on spał a ja go musiałam po pupci klepać bo jak przestałam to się budził.Gdyby nie mój mąz to nie dałabym rady wcześniej...on we wszystkim mi pomaga...ale teraz jestem dobrej myśli...Tabasia dzieki za rady
ale patent! Tez jestem baaaardzo ciekawa co to daje! Chyba tak jak piszesz ;-)Czesc Mamuski!
Moja znajoma ma ponad 3-miesieczna coreczke. Jak Mala sie urodzila, to jakas polozna powiedziala Jej, aby Mala OLIWKOWAC PRZED KAPIELA. I Mamuska stosuje ten "zabieg" do dnai dzisiejszego. Niestety, nie umiala mi odpowiedziec na pytanie: jaki jest w tym cel.
Slyszalyscie o takim wybryku? Dla mnie to jest bezsensowne i nawet niehigieniczne (wcieramy brudek, hehe!!! a pozniej niedomywamy maluszka :-) )
Kolorowych snow!!!
Na pewno można, tylko to ma dość mały zasięg, więc na całe mieszkanie nie wystarczy. Niby napisane, że 3 metry, jeśli dobrze pamiętam, ale faktycznie tyle nie ma. U nas w domu na szczęście komary nie przylatują i używamy tylko na spacerze - mały ma przypięte do wózkaFiołkowa a to do mieszkania to urzadzenie tez sie nadaje?
ale mamy mega problemy z kupa....gorzej niz kolka...mala prezy sie i steka i nici z tego...az termometr użylam...wiem wiem nie powinno sie ale wyszedl jeden bobek i dalej nicwrrrr a mala dalej stekala i okropne baki puszczala
Co do nie zakładania czapeczki...o uszy się nie boicie?Moja ma taką chuste z częścią na uszka jak opaska,wiązaną.Kupiłam z myślą o lecie a bardzo pilnuje by uszek jej nie zawiało.To podobno wielki ból.
jakim cudem wasze maluchy rano tak dlugo spia? moj idzie spac o 19 (zasypia ok 19.30), potem miedzy 3-4 jedzenie i spi max do 7. przewaznie juz przed 6 sie kreci, ale wlaczam mu suszarke z telefonu i jeszcze do tej 7 jakos pociagnie. zje, pobawi sie i jakos po 8 znowu idzie spac.
No a teraz sie pochwale moim wyczynem - takej sieroty to dawno nie widzialam.
Wychodzilismy na spacer i ja wzielam w rozku malego a M wozek sprowadzał, zeszlam po schodach przeszlam ok metra i sie wywalilam na prostej drodze- dokladnie na kostce przed domem - chyba jakos zle stanelam , upadlam na kolano a druga noge jakos podwinieta mialam - nie myslalam jak sie chronic tylko zeby nie uposcic Alana , no i z tego kolana na bok i siadlam na dupie - efekt pozdzierane kolano i albo skrecona noga albo stluczona- w zgieciu przed kostka mam gule i ledwo chodze , ale na spacer poszlam , tylko ledwo nadazalam za wozkiem - a M sie smial ze kuternoga iddzie i wstyd ze mna isc wiec mnie z tylu zostawia .
na szczescie nic sie nie stalo - ale troche sie wystraszyam bo nieraz nosze malego na spacerach , no i kurde wolno szlam i patrzylam pod nogi ogolnie jak go nosze staram sie uwazac a jakbym tak chwile wczesniej na schodach az nie chce o ty myslec .
ionka i najlepsze że wg lekarki dużo przybrał hehe
Ionka, ja juz kiedys pisalam, ze nasze dzieci maja podobny rytm Tylko pojecia nie mam ile mleka mam mu podawac jak juz zaczniemy rozszerzac diete Ale to jeszcze troszke.
Już się boje co moi sąsiedzi myślą. Jedna sąsiadka twierdzi, że znęcam się nad dzieckiem, bo jak wychodzę z małą pod blok, to słyszę tylko szuszuszuszu, na mój temat...Jak się porządnie wkurzę, to coś jej powiem... ehhh te stare baby!
Dziewczyny cos ropnego i twardego zrobilo sie mojej malej pod paszka i na tylku normalnie jak ropny obrzmialy pryszcz....mialyscie cos takiego...myslicie ze to od ciepla?? dodam fotke.... i nie wiem co z tym robic :-( pomozcie bo do pediatry to chyba za malo by sie wybierac z czyms takim