reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Czesc Mamuski!
Moja znajoma ma ponad 3-miesieczna coreczke. Jak Mala sie urodzila, to jakas polozna powiedziala Jej, aby Mala OLIWKOWAC PRZED KAPIELA. I Mamuska stosuje ten "zabieg" do dnai dzisiejszego. Niestety, nie umiala mi odpowiedziec na pytanie: jaki jest w tym cel.
Slyszalyscie o takim wybryku? Dla mnie to jest bezsensowne i nawet niehigieniczne (wcieramy brudek, hehe!!! a pozniej niedomywamy maluszka :-) )
Kolorowych snow!!!

reklama
hej kochane.Od porodu nie miałam takiej nocy jak dziś,jestem wyspana i wypoczęta. Mały zasnoł po kąpieli,masażu i karmieniu tak jak zawsze czyli ok 20:45 ,zasnol sam w swoim łóżeczku,obudził się dopiero o 3 na jedzenie ( dodam że bez płaczu) a pózniej spał do 6:30 :) wcześniej budził się co chwile albo on spał a ja go musiałam po pupci klepać bo jak przestałam to się budził.Gdyby nie mój mąz to nie dałabym rady wcześniej...on we wszystkim mi pomaga...ale teraz jestem dobrej myśli...Tabasia dzieki za rady:)

Tabasia ja tez znam prawie na pamięć 'Język niemowląt':) ale u mnie jakoś nie wychodzi samo zasypinie...np dziś mała jak juz była śpiąca o 6,40 to połozylam ja do łóżeczka i kitłasila sie zasypijajac i budzac co chwila do 7,30 bo wypadalał jej smok i marudzila i tak zasypiala,budzila sie i popatrzyla na zabawki, karuzele jej włączałam ale nici z twardego snu ...i efekt był taki ze wzielam ja na rece...wtedy ryk niemiłosierny i ze zmeczenia na rękach padła:/ powiedz czy w łóżeczku włączasz karuzele czy masz jakies zabawki na łóżku popowieszane bo ja mam sprezyne, karuzele i inne zabawki powtykane za ochraniacz wiec mala oglada sie i niby przyzpia ale "walczy ze snem" :/

AniaSkrzat gralulacje ...oby tak dalej:)

Dzien Doberek!
Ja rowniez sie wyspalam, tylko jedno karmienie, tez o 3, no i pobudka o 5.30. A teraz znowu Mlody spi...A u nas tak ciemno teraz jak by wieczor byl, ta pogoda powinna sie zdecydowac, czy to lato, czy jesien! Pozdrawiamy, milego dnia!

Witam! Kurcze, przez te upały Amelka coraz mniej je. Jak jest chłodno to co 4 godziny karmienie po 220ml, a teraz co? Co 4 godziny i po 100ml. Zasnęła wczoraj o 19.15, po kąpieli, masażu i karmieniu (też 100ml), no i pobudka o 02.00, też 100ml, i później o 7.00, masakra! Zawsze jak usnęła po 19, to pobudka była o 8!!!! Nie dość, że obie jesteśmy dzisiaj niewyspane, to i Amelka jest taka maruda, co chwilę płacze bez powodu, krzyczy... Już się boje co moi sąsiedzi myślą. Jedna sąsiadka twierdzi, że znęcam się nad dzieckiem, bo jak wychodzę z małą pod blok, to słyszę tylko szuszuszuszu, na mój temat...Jak się porządnie wkurzę, to coś jej powiem... ehhh te stare baby!

Tabasia ja tez znam prawie na pamięć 'Język niemowląt':) ale u mnie jakoś nie wychodzi samo zasypinie...np dziś mała jak juz była śpiąca o 6,40 to połozylam ja do łóżeczka i kitłasila sie zasypijajac i budzac co chwila do 7,30 bo wypadalał jej smok i marudzila i tak zasypiala,budzila sie i popatrzyla na zabawki, karuzele jej włączałam ale nici z twardego snu ...i efekt był taki ze wzielam ja na rece...wtedy ryk niemiłosierny i ze zmeczenia na rękach padła:/ powiedz czy w łóżeczku włączasz karuzele czy masz jakies zabawki na łóżku popowieszane bo ja mam sprezyne, karuzele i inne zabawki powtykane za ochraniacz wiec mala oglada sie i niby przyzpia ale "walczy ze snem" :/

AniaSkrzat gralulacje ...oby tak dalej:)
ja tez mam karuzele i jedna taka zabawke zawieszona na barierki i moze przez to Redan nie moze zasnac...ale sama nie wiem

Tabasia-to nie pasuje do mojej Dagi bo od początku zasypiała przy karmieniu i właściwie do teraz często tak ma.Też słyszałam opinię by dziecko zostawić tam gdzie zaśnie.Dagmarze jednak nie przeszkadza to,że gdy śpi ląduje w łóżeczku.Może dlatego,że tylko tam śpi(pomijając wózek na spacerku).Nigdy nie spała będąc w domu w wózku czy u nas w łóżku(oczywiście w dzień,bo do miesiąca noce spędzała z nami).Szybko przywykła do swojego łóżeczka.Musi wiedzieć,że ma je od spania.Na pewno nie pozwolę jeść w nim...ostatnio u szwagierki chciałam uśpić małą w łóżeczku to całe było zasyfiałe okruchami po czymś co wyglądało jak wafle w czekoladzie...:szok:

AniaSkrzat gratulacje! :-D naprawdę dziewczyny współczuję wam tych karmień co 2h lub częściej, zwłaszcza nocą. Ja tak miałam chyba tylko przez 2tyg po wyjściu ze szpitala. Czy mam dobre mleko??? hm nie wiem, być może - też jestem na diecie i mało co jem a już na pewno nie zróżnicowane produkty czy potrawy bo się nie da. :sorry2: ale fakt faktem że młody chyba się najada - je na raz z obu piersi i odstawiam go ja bo on by nigdy cyca z buźki nie wypuścił. Zanim mu się odbije to troche pokwiczy ale później jest ok.- więc chyba go nie głodze. :-D

u nas dzis kolejna nocka rewelacyjna. młody usnął po 20 i obudził się przed 6 :-D

PS> ja nigdzie nie mogę dostać Emolium do kąpieli echh.... Czy Emolium jest droższe od Oilatum? Ja ostatnio kupuję zwykłe Oilatum - nie soft - i płacę 63zł za 500ml... awłaściwości ma te same a oszczędzam prawie 20zł:blink:

Dziewczyny cos ropnego i twardego zrobilo sie mojej malej pod paszka i na tylku:szok: normalnie jak ropny obrzmialy pryszcz....mialyscie cos takiego...myslicie ze to od ciepla?? dodam fotke.... i nie wiem co z tym robic :-( pomozcie bo do pediatry to chyba za malo by sie wybierac z czyms takim:sorry2:

reklama
czesc! ja szybko bomlody spi, zasnal samw swoim lozeczku ale... ale trwalo to 30 minut zanim sie udalo na dobre, huh

ja karmie co 2h ale w nocy absolutnie! w nocy moje szczescie spi, ewentualna pobudka jest ok 3-4 i to tyle dzis pol godziny trwalo karmienie ale z reguly nawet krocej, wiec nie jest zle,
a w ciagu dnia to coz,moze jeszcze sie to uspokoi... tylko ja daje jedna piers, moze sprobuje dac dwie naraz?? jak mcgosia;-) tez ma problem zeby cyca sam wypuscic heh:-D

i pablo tez lubi, bardzo lubi zasypiac przy karmieniu:tak::tak::tak: ale ja sie juz na to nie nabieram, jak tak zasnia to zaraz pobudka i nici ze spania, wiec raczej tak nie zasypia...

Do góry