reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
yra, jak Ty podajesz ten Nutriton? Wydawało mi się, że pisałaś coś o 1 miarce (albo źle doczytałam), a na opakowaniu każą dodawać 2 miarki na każde 90 ml mleka?

Ostatnia edycja:
yra, jak Ty podajesz ten Nutriton? Wydawało mi się, że pisałaś coś o 1 miarce (albo źle doczytałam), a na opakowaniu każą dodawać 2 miarki na każde 90 ml mleka?

właśnie fiolkowa ja na 150 ml też daje 2 miarki i jest dobrze, wiesz i tak czasami mały przy tym się męczy na 1 smoczku więc jakbyś podała jeszcze więcej to już w ogole ciężko będzie mu leciało, zależy jakie ma ssanie mały i sama wyczujesz,

Yra ja podaje Alexowi przez "trojki" aventu i bardzo fajnie leci.
A w nocy nie zageszczam (wtedy uzywam "dwojek"), bo w ogole mu sie nie ulewa, nie wiem czym to jest spowodowane :confused:

Witam!!!

Nie było mnie przez cały weekend - w sobotę mieliśmy chrzciny, dzisiaj wyjechali ostatni goście. Wszystko się bardzo fajnie udało. Basia od kilku dni jest mega grzeczna. W końcu zaczęła zasypiać o przyzwoitej godzinie czyli około 21-22 a nie jak wcześniej po północy, przed południem też robi sobie długą drzemkę około 2-3 godziny. Jest coraz bardziej przewidywalna, co mnie bardzo cieszy:-)

Dziewczyny a dajecie swoim maluchom czopki glicerynowe? I jeśli tak to kiedy? Moja Basia robi kupki coraz rzadziej, ale z reguły jedna dziennie jest, a wczoraj nie zrobiła i dzisiaj też na razie nic a widzę, że są momenty, że chce coś zrobić ale nie może:-(

może w nocy jest mniej aktywny i dlatego a w dzień wiadomo nasz mały rzadko kiedy po jedzeniu zasypia, ja też muszę przejść już napewno na 2 w całości, bo narazie mam tylko 2 smoczki "2" a w ogole muszę zobaczyć te smoczki :

SMOCZEK SMOCZKI AVENT 2 szt TRÓJPRZEPŁYWOWE 3m+ (1068331455) - Aukcje internetowe Allegro

ma ktoś ? bo normalnie jakoś sobie wyobrazić nie mogę jak to funkcjonuje że smoczek silinkonowy się przekręca czy jak :)

Witam!!!

Nie było mnie przez cały weekend - w sobotę mieliśmy chrzciny, dzisiaj wyjechali ostatni goście. Wszystko się bardzo fajnie udało. Basia od kilku dni jest mega grzeczna. W końcu zaczęła zasypiać o przyzwoitej godzinie czyli około 21-22 a nie jak wcześniej po północy, przed południem też robi sobie długą drzemkę około 2-3 godziny. Jest coraz bardziej przewidywalna, co mnie bardzo cieszy:-)

Dziewczyny a dajecie swoim maluchom czopki glicerynowe? I jeśli tak to kiedy? Moja Basia robi kupki coraz rzadziej, ale z reguły jedna dziennie jest, a wczoraj nie zrobiła i dzisiaj też na razie nic a widzę, że są momenty, że chce coś zrobić ale nie może:-(

nasz dziś sieknął kupe której nie robił od czwartku i sama jestem w szoku że nic przy tym się nie męczy nie wkurza i nie płacze

reklama
moj kupy nie robil 6 dni! i wlasnie strzelil:-D ale tez jakos nie przezywal;-)

lekarka mowila ze do tyg to sie nie przejmowac, potem mozna dac czopka,
ewentualnie mozna dopajac ale u nas nie ma na to szans...:shocked2:

odbijamy zawsze, a przynajmniej sie staramy:tak:

Do góry