reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a w jakim sensie jest opóźniony? kurcze zawsze pisałaś, że ładnie się rozwijał, itp. z tego co pamiętam , kurcze ale ci współczuje, 3 tygodnie w szpitalu makabra

Według mnie ładnie i wszystko szybko robi,ale neurolog chce zeby był tak jak rówiesnicy,nie jest tak zle jest dobrze,ale oni chca zeby było jeszcze lepiej.A co do szpitala ja juz sie przyzwyczaiłam jezdzenia i siedzenia w szpitalach,ale co zrobic,dla synka nawet rok bym siedziała w szpitalu jak ma mu to pomóc:tak:

reklama
u mnie niestety okazalo sie ze te wygibasy malego to asymetria i od czwartku nastepnego zaczynamy cwiczenia. mam tez nie klasc na brzuszku, bo to mu szkodzi - a wszyscy mowia by tak dzieci klasc. i wez tu badz madry..

Według mnie ładnie i wszystko szybko robi,ale neurolog chce zeby był tak jak rówiesnicy,nie jest tak zle jest dobrze,ale oni chca zeby było jeszcze lepiej.A co do szpitala ja juz sie przyzwyczaiłam jezdzenia i siedzenia w szpitalach,ale co zrobic,dla synka nawet rok bym siedziała w szpitalu jak ma mu to pomóc:tak:

wiem wierzę i trzymam za was kciuki

czarnuszka my kapiemy co 2gi dzien. codziennie rano myje Oli raczki, buzke, szyjke i oczka.

fiołkowa ojjj współczuje alergika :(

peperka dzis w ddtvn było o asymetrii. ogladałas moze? dziwne z tym brzuszkiem...

My kąpiemy codziennie, bo mały lubi, a wcześniej gdy były problemy z gazami, to zauważyliśmy, że po kąpieli lepiej się czuje. No i kąpiel to taki sygnał, że za chwilkę idziemy spać:tak:

Oj Fiolkowa przykro mi z powodu Kubiusia :-(
A pomimo tego, ze jest na pepti dalej ma wysypke? Jakie ma objawy? Po czym lekarka stwierdzila AZS?
Bo ja caly czas sie zastanawiam czy Alex tez ma skaze... Nutramigen pomogl na brzuszek i wysypke, ale czy to bylo od mleka to nie wiem, bo zaczelam obstawiac tez infacol...
Chociaz z ta wysypka, to raz ja ma mniejsza, a raz wieksza... Nie wiem co o tym sadzic.

My kapiemy codziennie, raz, ze rutyna, a dwa, ze dziecko sika i kupy robi, a chusteczkami tak dokladnie sie nie umyje. Chociaz polozna mowila, zeby kapac 2 razy w tyg. jednak do mnie to nie przemawia.

Madzia, jak to opóźniony?? przecież urodził się o miesiąc za wcześnie, więc to normalne, że pewne czynności bedzie robił później niż rówieśnicy! moja tez przecież o 5 tygodni za wcześnie się urodziła, a nikt nie mówi, że opóźniona jesli powiem, że wcześniak! przeciwnie, mówią, że świetnie sobie radzi. nasze dzieci muszą sobie wyrównać brak ostatniego miesiąca w brzuchu!
trzymam za Was kciuki i wierzę, że będzie dobrze!! szpital to okropne miejsce dla dorosłego, a co dopiero dla dziecka!! zobaczysz, pomeczycie się troszkę teraz, ale Bartus nie bedzie nic pamiętał.
dawaj znać, co u Was, proszę.
ja zawsze czytam o Twoim synku, bo moja Ola urodziła sie tylko dzien po nim.

reklama
nam połozna mówiła, żeby raz na tydzień. no ale mnie to nie przekonuje, co 2 dni jest w sam raz ;)

E: pytanie dot. mycia główki. otóż zawsze myjemy ją w dwie osoby, mąż trzyma, ja myję. ale czasem trzeba sobie samemu radzić, a dziecko nie siedzi samo. jak umyć główkę??

Do góry