reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ja co do wyborów kazdej z mam nie będę sie wypowiadać, bo to nie moja sprawa. Powiem wam tylko tyle, że byłam sceptycznie nastawiona do karmienia persią w miejscach publicznych i jakoś przy drugim dziecku diametralnie moje zdanie sie zmienilo. Karmiłam już w restauracji i na placach zabaw, a o samochodzie już nie wspomnę. Chodzi o to, że ze starszą córka często gdzieś jeździmy i mile spędzamy czas, nie zawsze uda sie małą nakarmic przed takim wyjsciem i po prostu karmimy wtedy gdzie się da. Moja Pola to już nawet mówi jak gdzieś jesteśmy: "O popatrz mamusiu tu będziesz mogła Lilusię spokojnie nakarmić" no i co ja mam wtedy powiedzieć?

reklama
u mnie tez sie poprawilo nieco w tej sprawie, tez karmilam juz w szpitalu, w parku, na spacerze, o samochodzie nie wspominajac:tak:
i generalnie zaczyna mi to zwisac czy ktos patrzy czy nie, czyli w tym momencie karmienie piersia to juz lajcik dla mnie i faktycznie troche na tym oszczedze...:tak:
mlody juz tak nie wisi na cycku, mam czas na rozne rzeczy, wiadomo ze nie zostawiam go z tata na specjalnie dlugo ale zawsze cos, a jak zaczniemy jesc juz jakies inne pokarmy to juz w ogole bedzie super:tak:;-)

u nas była nie duża ciemieniucha ale zeszłą, smarowałam godzinę przed kąpielą główkę oliwką nakładałam bawełnianą czapeczkę, później po godzinie wyczesywałam i myłam główkę :) przy Dawidku również pomogło.

mój ma też ciemieniuchę ale zauważyłam że pomaga smarowanie przed i po kapieli lekko oliwką i wyczesywanie regularne :)

dla mnie najlepsze papersy,
małego całego myję żelem do włosów i ciała , mydełek nie używam,
a po kąpieli smaruje mleczkiem mustela z cold cream ale już mi się kończy w wypróbuję teraz johnson fioletowy ułatwiający zasypianie oraz nivea sensitive,
hipp ponoć też dobry jest:)

u nas ciemieniuchy nie było na szczęście:eek:
jeśli chodzi o kapiel, to w Oilatum kąpiemy co 3 dni, a w przerwach mamy Hippa - fany jest
musielismy tak zrobić, bo oilatum szło jak woda, a tanie to to nie jest:sorry:

Tabasia mnie z tym paszportem szlag trafia!!! od 13 maja jest zarejestrowany i nic się nie zmienia :/ a jak dzwonisz, to linia zajęta nonstop i nagrany miły głos, że sa barrrrrdzo zajęci. jasne.
także w piątek ciągniemy się do dublina, bo juz za miesiąc lecimy do Pl.

mag007 ja znalazłam dobra alternatywe dla oilatum i emolium :-) Z ziajki jest kapiel natłuszczajaca, kosztuje 8-10 zł za 200ml i jest tak samo dobre. Takie własnie tłustawe jak oilatum bo emolium nie jest takie tłuste.

Witam sie.Wtedy co pisałam ze Bartuś zle sie czuł,to własnie tego samego dnia wylądowalismy w szpitalu na oddziale dzieciecym miał 38 gorączki i zapalenie płuc.Dzisiaj dopiero wrócilismy.A od pon znowu nas nie bedzie przez 3 tyg bedziemy w szpitalu synek bedzie rehabilitowany,niestety jest troszke opózniony co do innych dzieci jak to wczesniaczek.Takze szpital to chyba nasz drugi dom,boje sie ze synek bedzie co chwile cos łapac,ale musze byc dobrej mysli.

reklama
Nam zaczela sie robic ciemieniucha (chyba), bo zaczelam od razu smarowac oliwka i wyczesywac, bardziej przypominalo to jednak zluszczajaca sie skorke na glowie. Pozniej byl spokoj, a teraz od wczoraj znow zauwazylam, wiec wieczorem podzialam z oliwka i szczotka :tak:

Ja uzywam do kazdej kapieli Oilatum, a po smaruje Oilatum kremem, glowke lekko oliwka. Zastanawialam sie nad jonhsonem na lepsze spanie, choc z tym problemow nie mamy, gorzej w dzien, wiec moze zaczne go kapac rano :-D:-D

Do góry