reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witam wszystkie marcóweczki, dołączam do waszego grona :-) muszę sobie jeszcze suwaczek zrobić
WitajCzekamy na suwaczek:tak:

aaa zapomniałam napisać, że wczoraj właśnie zobaczyłam delikatną brązową kreskę na całym brzuchu przechodzącą przez pępek. Na początku myslałam, że mam zwidy, ale mój mąż ją potwierdził. Może u którejś z was też już się pojawiła???
Ja jeszcze nie mam..

U mnie nie ma tej ciemnej kreski jeszcze ;-)

Dziewczyny, czy Was tez mecza juz bole kregoslupa ledzwiowo - krzyzowe? Mnie od ponad tygodnia, nie moglam dzis w nocy sie nawet przewrocic z boku na bok...Czasem ie moge siadac np. na kibelek i moj M. musi mi pomagac, ze wstawaniem to samo...;/
Uuuu... a ból mam taki, że szkoda gadac:szok: (pisałam już Wam kiedyś, że jestem po dwóch operacjach kregosłupa i może to dlatego..)

A widac Wam juz brzuszki?
Ja to kurcze mam juz mocno widoczny. Wydaje mi sie ze za pierwszym razem o wiele pozniej mi urosl (a moze tlyko mi sie tak wydaje ;-))
M mówi, że u mnie widac ale ja tam nie widze mojego brzuchala:no::-) jedynie może tluszczyk:zawstydzona/y::-D

hej, właściwie to też muszę sobie suwaczek zrobić bo u was to wszystko jasno widać. ja jestem właściwie w 13 tygodniu,choć po wczorajszych wynikach to zgłupieć można bo:
wiek ciązy wg ostatniej miesiączki to 12+5
wiek ciąży na podstawie CRL to 13+4
a wiek ciązy na podstawie BPD to 14+6
generalnie zgłupieć można ale lekarz trzyma się tego od ostatniej miesiączki i termin mam niby na 11.03.2010.

a bóle kręgosłupa mam koszmarne szczególnie że mam skoliozę i ostatnie tygodnie przeleżałam.
kreski nie mam ale brzuch juz wyraznie widoczny-podobno w drugiej ciąży wcześniej widać.

hej, właściwie to też muszę sobie suwaczek zrobić bo u was to wszystko jasno widać. ja jestem właściwie w 13 tygodniu,choć po wczorajszych wynikach to zgłupieć można bo:
wiek ciązy wg ostatniej miesiączki to 12+5
wiek ciąży na podstawie CRL to 13+4
a wiek ciązy na podstawie BPD to 14+6
generalnie zgłupieć można ale lekarz trzyma się tego od ostatniej miesiączki i termin mam niby na 11.03.2010.

a bóle kręgosłupa mam koszmarne szczególnie że mam skoliozę i ostatnie tygodnie przeleżałam.
kreski nie mam ale brzuch juz wyraznie widoczny-podobno w drugiej ciąży wcześniej widać.
ja mam termin na 7 marca i suwaczki mam ustawione tak jak liczy mi lekarz tzn. od ostatniej @, choć wiem, kiedy było zapłodnienie bo używałam testów owulacyjnych:tak:
Ja własnie te operacje miałam ze względu na skoliozę bo żadne cwiczenia nie pomagały.

Hej Dziewczyny,
Odnosnie tego detektora, to go dzis wyprobowalam i jest ok. Ale krotko, bo nie chce Malenstwa meczyc. Niestety prawda jest taka, ze nigdzie nie mozna znalezc wiecej informacji na temat skutkow ubocznych. Sporo kobiet je jednak stosuje i sa zadowolone :-) Jeszcze wypytam ginka za tydzien na wizycie co o tym sadzi. Wiadomo, ze nie mozna z niczym przesadzac :)
Pozdrowionka ;-)

co do brzuszka to mi rośnie....i jest już trochę widoczny....muszę kupic sobie jakies spodnie ciążowe bo już ze standardowych to mi moze ze dwie pary zostały....:-p
W pierwszej ciązy do 5 miesiąca bylam prawie płaska...a teraz??SZOK!! Ale podobno w drugiej ciązy szybciej wyłazi...:tak:

reklama
O jakiej kresce na brzuchu jest mowa???:zawstydzona/y:

"Linea nigra to łacińska nazwa przebarwienia w linii środkowej ciała występującego na powłokach brzusznych kobiety ciężarnej. Linia ta pojawia się w drugim i trzecim trymestrze ciąży, u większości kobiet ciężarnych. Kresa środkowa na brzuchu ciężarnej zmienia barwę na ciemniejszą z powodu zwiększonego wytwarzania melaniny w ciąży. Po porodzie zmiana ta zazwyczaj ustępuje w ciągu kilku miesięcy."

Ja za tydzień rozpocznę drugi trymestr ale już mi się pojawiła. Mam tylko nadzieję, że nie dostanę żadnych przebarwień też na twarzy.

Do góry