reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

To pań które miały po pierwszej ciązy nadżerke i miały wypalane.Czy to boli jak to robi lekarz?Ja mam wizyte w lipcu i dostałam takie tabletki i jak nie zniknie to bede miała wypalane.
Ja miałam wypalaną- nie boli , tylko jest mało przyjemne, troszkę piecze i brzydko pachnie. Teraz też mam nadżerkę i będę na razie leczyła jakimiś globułkami...

reklama
witajcie!

ja musze pochwalic moje dziecie, spi juz prawie cala noc:-) tzn dzis przespal od 22 do 6 potem jedzonko i znow spanie, wstalismy cala trojka po 9:-):-):-)

to juz jest super:-):-):-)

ale tez mam ciezko bo dzis stas wyjezdza do bialej podlaskiej i nie bedzie go do poniedzialku:-(
zaraz jedzie a ja ide na spacerek z ksiazka bo mam zamiar czytac w parku:tak:

co do pracy to ja na razie nie mam zamiaru wrcac, zobaczymy jak bedzie...

milego dzionka!

Hello.U nas noc dobra,chociaz Bartuś co 3 godz sie budził i wstał mi o 8 i koniec spania.Teraz sobie dzemkuje,ale sie leka i robi tez smieszny odruch moro,to go przebudza.A my dzisiaj nigdzie nie idziemy,musze ogarnąć mieszkanko,bo jutro mój M wraca.Dzisiaj Bartuś ma 3 miesiące!!!:-)

ja dopiero w tym tygodniu przekazalam w pracy zgloszenie malego do zusu, tez czytalam na necie ze do 6 miesięcy dziecko jest i tak ubezpieczone, ale tydzien temu dzwonila do mnie polozna czy ja malego juz zglosilam do ubezpieczenia bo ona czegos tam sobie nie moze rozliczyc i jak tu dziecko ma miec bezwarunkową opieke medyczna do 6 miesięcy, cos tu pokichane jest wszędzie pisza co innego a sluzba medyczna i tak cie sciga

my wczoraj przyjechalismy do moich rodzicow no i maly poki co ma problemy z zasypianiem w dzien na noc zasnie bo jest ciemno ale w nocy sie obudzil oolo 3.20 na jedzonko, moze jak juz sie zaaklimatyzuje to bedzie lepiej spal

ja tez dlugo sie zastanawialam nad braniem tabletek lekarz wypisal mi nawet recepte na azalie, ale mąz stwierdzil ze lepiej nie brac tyle proszkow, po co tak sobie organizm zanieczyszczac, wiec stwierdzilam ze jednak ich nie wykupie

my na 99.9% nie oddajemy do żłobka ;) no ale nigdy nie mów nigdy... w żłobku obok cały czas czekają, hehe ;)
M. pracuje w tygodniu, a ja będę w weekendy tylko, więc nie powinno być problemu :)

okropnie się dziś czuję, brzuch mnie boli :( nigdy nie bolał mnie aż tak brzuch podczas @ :( do tego kręci mi się w głowie i ogólnie mam kiepski dzień. pozarłam już wszyskie delicje.
dobijcie mnie :(

Jeny dziecko mi dziś ocipiało:szok:cały czas spi:szok: ktos mi chyba go podmienil w nocy, bo normalnie to on caly dzien NIE spi:eek: az mu temp mierzylam, czy czasem nie chory:sorry2:

co do wypalania nadżerki to miałam usuwana laserem nic nie blało ale i tez nic nie pomogło, a kosztowało mnie to z 10 lat temu 300 zł potem inny lekarz wyleczył mnie podczas jednej wizyty wsuwają do pochwy patyczek z jakims lekarstwem na waciku za darmo do teraz jest ok ale nie to chciałam napisac, wg niektórych lekarzy błedem jest wypalanie nadzerek czy majstrowanie przy nich, gdyz to utrudnia pobranie wymazu z tego miejsca i moze zakłocac wynik cytologii, byłam kiedys na takiej konferencji i własnie o tym gadali, że nadzerka to stan fijologiczny w organizmie kobiety i sie tego nie rusza, no ale co lekarz to opinia

moje dziecko z kolei od wczoraj notorcznie płacze, dziś uspia go tesciowa już z dwie godziny nosi na rekach bo jak połozy to ryczy, trochę mnie wkurza że przyłazi co chwile na góre do nas, nie cierpię czegos takiego , ale z drugiej strony ja mam chwile spokoju i odskoczni od małej

a moj maly tez spi ladnie od 11 ale od 6 do 11 to bylo marudzenie :) ale na szczescie Ł w domu to sie zajał a ja pojechalam do szkoly:)
dzis moj Ł robi pepkowe w domu juz sie boje co to bedzie...ale bym sobie piwko wypila...moze na karmi sie chociaz skusze..

reklama
Moje dziecie dostało o 17 jesc i teraz próbuje zasnąc,czytałam o tej łózeczkowej śmierci,boje sie bardzo o mojego synusia,bo miał dendencje do bezdechów i pózniej nie oddychał sam,ale wole o tym nie myslec:no:A ja jutro sobie piwko wypije z męzusiem.

Do góry