reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
U mnie to ja nie pamietam,bo ciągle bylismy w szpitalu i mi spadł z wagi w pierwszych 2 tyg do 1930,a potem przybrał i jak miał operacje to 2600,a potem 2300 i teraz tylko w góre.

pytam bo moj maly przybral w 670 gram w 3 tyg troszke malo co pediatra mowi ze norma. Czesto zdarza sie ,ze dzieci z duza waga jak Niki maja tendencje do szybkiego przyrostu wagi a mlody jakos spokojnie. Duzo je bo 6x120 czasem 150 ;)
polozna natomiast pow ze moze ma dobra przemiane materii ale ale to 670 gram to malo troche mi sie wydaje

sorry ze sie nie udzielam ostatnio ale jestem u rodzicow i mam nieco ograniczony dostep do kompa...

madzia84 - ja mialam wypalana nadzerke (ale to jzu wieki temu) - nie bolalo specjalnei - zaraz po zabiegu poszlam do knajpy bo sie umowilam ze znajomymi wiec widzisz ze normalnei mozna funkcjonowac :-D
Po pierwzej ciazy mialam nadzerke leczona w inny sposob - takim specjalnym lekarstwem (jak kwas) jakby smarowana no i zniknela. Teraz nie wiem czy cos mam bo jeszcze u lekarza nie bylam.

Co do przpeukliny pepkowej to moj starszy synek ma niestety... niewielka i lekarz mowil zen ie trzeba operowac ale bedzie musialam cale zycie uwazac zeby nie dzwigac zbyt ciezkich rzeczy... a wiaodm oze facet to raczej czasem dzwiga, wiec pewnie jednak trzeba bedzie operowac...

milego popoludnia!!!!! :-)

sorry ze sie nie udzielam ostatnio ale jestem u rodzicow i mam nieco ograniczony dostep do kompa...

madzia84 - ja mialam wypalana nadzerke (ale to jzu wieki temu) - nie bolalo specjalnei - zaraz po zabiegu poszlam do knajpy bo sie umowilam ze znajomymi wiec widzisz ze normalnei mozna funkcjonowac :-D
Po pierwzej ciazy mialam nadzerke leczona w inny sposob - takim specjalnym lekarstwem (jak kwas) jakby smarowana no i zniknela. Teraz nie wiem czy cos mam bo jeszcze u lekarza nie bylam.

Co do przpeukliny pepkowej to moj starszy synek ma niestety... niewielka i lekarz mowil zen ie trzeba operowac ale bedzie musialam cale zycie uwazac zeby nie dzwigac zbyt ciezkich rzeczy... a wiaodm oze facet to raczej czasem dzwiga, wiec pewnie jednak trzeba bedzie operowac...

milego popoludnia!!!!! :-)

Zobaczymy jak to bedzie z tą nadżerką w lipcu co mi powie gin,a mam nadzieje ze operacja pepuszka nie bedzie potrzebna.

Hawk!
Ja tez kupowałam cerazette tylko płaciłam cos koło 30zł :eek: Kurcze apteki to mają skandaliczne marże :wściekła/y: Tylko ze moje tabletki leza w szafce- przeczytałam tylko ulotke i odłozyłam na pózniej :-D Choc pewnie po drugiej ciazy znowu zdecyduje sie na zastrzyki albo na implanty bo to duzo wygodniejsze.

Dziewczyny dlaczego tak pozno kładziecie spac dzieci? Inaczej nie chca czy wam tak pasuje? Bo kurcze mi to sie wydaje strasznie pozno jak Hankoka wyjatkowo polozymy po 21 :eek: Ogólnie o 20-20;30 już zasypia w lozeczku. Jakos wole jej ten nawyk wyrabiac od urodzenia bo nie mam ochoty walczyc z dwulatkiem który z przyzwyczajenia bedzie chciał spac dopiero o 22 :sorry: Poza tym wieczory rodzice maja dla siebie ;-)

Ja musze sprawdzic czy dziewczyny w kadrach zgłaszały Hankoka do ubezpieczenia bo nie jestem pewna. Wysyłałam im akt urodzenia ale to było w celu udokumentowania rozpoczecia macierzynskiego i zapomniałam spytac czy przy okazji to tez załatwia.

Co do opieki to ja mam załatwiona opiekunkę po sasiedzku ale jesli uda sie szybko zmajstrowac kolejnego dzidziora to zwolnie miejsce innym chetnym bo u nas na osiedlu tyle młodych matek ze sie bija o sprawdzona opiekunkę :-D Miło by było samodzielnie wychowywac Hankę jeszcze przez rok :sorry2: Choc przyznam szczerze ze za praca tez tesknie bo niedługo zdziczeje :-D

reklama
Z tego co mi wiadomo to kładzenie na boku jest niewskazane ze zwgledu na biodra. jak sa niedojrzałe to teoretycznie jest ryzyko zniekształcen. Ja tam kładłam zawsze na boku do czasu az zaczeła sama głowe przekrecac- wtedy nawet jak sie uleje to dziecko sie nie zadławi bo sobie da rade. Biodra ok ale jeszcze mało uwapnione wiec po raz trzeci za jakis czas na kontrole sie wybieramy :eek: nie chce mi sie jak diabli bo to cała wyprawa jest.

Do góry