reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Bartus tez jezdzi na rowerze hehe,wiecej sie usmiecha głosno i rozmawia sobie do wszystkiego co zauwazy i jak spi to robi głosno buzia taki odgłos ''puf puf"smiesznie to wygląda.Ale duzo sie denerwuje i nie lubi lezec sam,duzo płacze niestety jak nie dostanie mleko tu i teraz.Tak to jest ja przyzwyczaiłam go noszenie na rekach.

reklama
Moj spi dzisaj caly dzien :-D strach sie bac co wieczorem i w nocy bedzie :-D
ale kiedys tez tak spal i nocka byla super.
Na poczatku Al zasypial kolo 21, pozniej 22, a teraz to juz w ogole boje sie, ze mu sie przestawi na maksa... nocny marek sie robi :-p po rodzicach

Tabasia to musi być coś z pogodą, bo moja identycznie! ;)
obudziła się dopiero po 18!! szok, ciekawe jak w nocy bedzie ;)

Ola ma kąpiel około 20, potem żarcie i teoretycznie spać, ale różnie wychodzi ;)

Ja mam książeczke rumowską Bartusia,bo ostatnio chcieli i musiałam wyrobic.Synuś jak narazie śpi ciekawe jak dlugo.A czy której mamy dzieciatko ma przepukline pepkową,mój ma i nic mu nie pomaga,po plastrach ma odparzenia,pediatra mówiła ze nic nie mam robic do roku czasu powinien sie schowac,sama juz niewiem co robic.

u nas była mała przepuklina. podobno to częste u wcześniaków, bo po prostu dzieciaczki są chudziutkie i dlatego ten pępek może wystawać, a poza tym mięśnie brzucha są słabe.
mysmy w sumie nic nie robili, przy zmianie pieluszki wciskaliśmy ten pępek delikatnie i teraz już jst ok :) żadnych plastów nie używaliśmy.

a wiecie, że ja płacę te składki polskie też. to co, można córkę dopisać do "lekarza"?

Ja noszę tak, bo najlepiej się uspokaja w takiej pozycji. Głowę trzyma pięknie sama już.

Na boczku nie zaleca się kłaść, bo się źle nóżki układają i może się panewka zniekształcić... I to właśnie słyszałam żeby min przez pierwsze 3 mies NIE kłaść - i weź i bądź tu mądra.
Nasz też kazał nosić z nóżkami szeroko, układac dużo na brzuchu, nóżki na żabkę itd, a wszytko jest w porządku...

no to moj ortopeda powiedzial to samo :-)
tylko z ta zabka przy lezeniu na brzuszku gorzej.. musialabym cala noc stac i trzymac, bo Pawel szybciutko sie poprawia tak jak jest mu wygodnie.

To pań które miały po pierwszej ciązy nadżerke i miały wypalane.Czy to boli jak to robi lekarz?Ja mam wizyte w lipcu i dostałam takie tabletki i jak nie zniknie to bede miała wypalane.

a w wiadomościach właśnie mówili że w żłobku zmarło w śnie 3 mies. dziecko, pewnie śmierć łóżeczkowa:(((( boję się tego 3 m. największe ryzyko brrrr

a w wiadomościach właśnie mówili że w żłobku zmarło w śnie 3 mies. dziecko, pewnie śmierć łóżeczkowa:(((( boję się tego 3 m. największe ryzyko brrrr
candy wez nie strasz :( ja codziennie sprawdzam czy Mikiemu klata chodzi :/
w dodatku pediatra zauwazyla u Mikołaja sapki i powiedziaqła że albo ma wiotkość krtani albo to od uczulenia ...mam nadzieje że od uczulenia jednak.

To pań które miały po pierwszej ciązy nadżerke i miały wypalane.Czy to boli jak to robi lekarz?Ja mam wizyte w lipcu i dostałam takie tabletki i jak nie zniknie to bede miała wypalane.

ja mialam zamrazanke :) ale to chyba o to samo chodzi, sam zabieg nie boli tylko ma sie skurcze jak na mocny okres. A po zabiegu nic nie boli wogole.

Dziewczyny jesli ktoras jest zainteresowana zalozeniem spirali (ja mam Mirena) to chcialam wam tylko napisac, ze mozna dostac od niej okres ktory moze trwac do 2 meisiecy, ja juz go mam 3,5 tygodnia... nie jest super mocny ale podpasek mam juz serdecznie dosc. Od porodu jeszcze ani razu bez jednej nie chodzilam.

my też mamy ksiażeczkę rmuowską :tak:

u nas dzień wygląda tak... ok 19 kąpanie, cyc i zabawy... ok 22 cyc i spanie, pobudka o 24 lub 1-2.cyc. następna pobudka ok 4, cyc, kwękanie godzinne, sen do 7, cyc, po 8 spanie do ok 11/12... czasami 13-14, cyc i spanie 16, cyc i do 19 zabawy. :-D

Co do tabletek, mój lekarz zapisał mi Azalie (koszt około 30zł). Jest to odpowiednik tabletek Corazette (koszt około 40ł) - tz oba preparaty mają ten sam skład, więc dziewczyny, które biorą Corazette - jeśli chcecie zaoszczędzić 10zł na opakowaniu - poproście w aptece o zamiennik (za Corazette-Azalię). Tak wg prawa farmaceutycznego, to sam farmaceuta powinien Wam je zaproponować (mają obowiązek informować Pacjenta o możliwości nabycia tańszego leku niż przypisany na recepcie jeśli ma on taki sam skład chemiczny i dawkowanie).

reklama
A dziewczyny - w poniedziałek składam papiery do żłobka (przyjmują tylko 30 dzieci!!!). Mam nadzieję, że się uda, niestety nie mogę pozwolić sobie na opiekunkę przychodzącą do domu, bo mam psa, który jej po prostu nie zaakceptuje, Małż marudzi, że nie wyobraża sobie oddać dziecka do pseudo prywatnego żłobka, bo jak twierdzi, taką formą opieki nad Maleństwem może zająć się każdy (np jakiś świr). Babci żadnej na miejscu nie mam, więc klops, no w grę wchodzi jeszcze opiekunka z polecenia, do której domu mogłabym przywozić Małą. A jak Wy zamierzacie rozwiązać sprawę powrotu do pracy tj. co zrobicie z Maleństwami?

Do góry