reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

candy - mojej siostrze lekarka przepisała debridat (nie wiem jak się to pisze). Ale z tego co pamięytam z innych wątków, to on działa trochę jak narkotyk - tzn potrafi uzależnić. Ale znam dzieci które to brały i wszytsko z nimi w porządku

ojej ale chyba nie dosłownie

właśnie dziewczyny cos słyszałam o Debridancie poprosze o niego, moze mi wypisze, dziś tak sie męczył a wczoraj aż do 2 w nocy:((

reklama
Właśnie - ile ważą Wasze maluchy? Mój wczoraj miał 5,7kg. Tłuścioszek:-D
Ale babka go źle jakoś zmierzyła, a ja dopiero w domu się skapnęłam. 56 cm miał jak się urodził, a wczoraj 57 cm. To niemożliwe, żeby tylko centymetr urósł. Po pierwsze: widać po nim, że jest o wiele większy, a po drugie nawet ubranka są na niego za małe - te na 62 idealne.
Jak ona to mierzyła?:eek:

My po usg mamy w książeczce też wpisane, żeby pieluchować, ale nawet lekarz mi powiedział, że nie trzeba. Chyba tylko tak piszą, bo to "standardowe" zalecenia.

My na ulewanie bierzemy właśnie Debridat 2x dziennie, ale szczerze mówiąć jakoś nie widzę dużej poprawy, co prawda lekarka mówiła, że na efekty trzeba czekać, ale my już go bierzemy 3 tyg. a i do tego Dicoflor 1xdziennie.
Mówiła, że taki zestaw powinien pomóc, bo nasza mała strasznie ulewa i widać, że ją to męczy:(

Nam po usg lekarz nie zalecał pieluchowania ale może to zależy od lekarza i czy aby wszystko jest idealnie z bioderkami.
Co do reakcji po kleiku:
-noc spokojna,najdłużej 3 godzinki spała na jednej butli.
-nad ranem jak zwykle marudziła bo chciało jej się kupkę.Dałam herbatki i zrobiła(aż mnie ufajdała..hehe)
Nic zatem strasznego się nie dzieje ale uważam,że moja córka jest niereformowalna skoro nie śpi po kleiku dłużej.:laugh2:
Muszę jednak ją pochwalić bo pierwszy raz spała w swoim łóżeczku aż do 6 rano!Nawet nie było ciężko.Postawiliśmy na jej komodzie boom boxa i puściliśmy piosenki Kukulskiej.Trochę to ją uspokaja,więc zasnęła i po dwóch karmieniach lądowała w nim bez pretensji.

reklama
My po usg mamy w książeczce też wpisane, żeby pieluchować, ale nawet lekarz mi powiedział, że nie trzeba. Chyba tylko tak piszą, bo to "standardowe" zalecenia.

Nam też lekarz powiedział, że jak chcemy to możemy pieluchować na noc, ale nie jest to koniczne, bo wszystko jest ok. Na pewno nie będziemy więc męczyć Basi:)

Do góry