reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Jestem wykończona. Kuba znów dał mi popalić. Kręgosłup mi wysiada, głowa napierdziela, że hej:baffled:
Idę spać, bo pewnie o 2 czeka mnie pobudka...

Aha- oglądałam na TVN Turbo program o fotelikach Chicco - testy crashowe wykazały, że foteliki są złe, dostały 1 punkt, a producent nic z tym nie robi...
A my musimy wymienić fotelik i nie wiem, na co się zdecydować. Bądź tu człowieku mądry:dry:

reklama
wiecie co, bez urazy co do lekarzy i położnych, ale wydaje mi się, że często diagnozowanie skazy białkowej jest na wyrost :/ u mnie było tak samo: dziecko dostało trądziku niemowlęcego, a juz pielęgniarka krzyczała, że skaza :/ i co, przeszła po 2ch tygodniach? ;P
Zgadzam się. jak lekarze i pielęgniarki nie mają pomysłu co zrobić z wysypką to oczywiście skaza.

Jestem wykończona. Kuba znów dał mi popalić. Kręgosłup mi wysiada, głowa napierdziela, że hej:baffled:

Aha- oglądałam na TVN Turbo program o fotelikach Chicco - testy crashowe wykazały, że foteliki są złe, dostały 1 punkt, a producent nic z tym nie robi...
A my musimy wymienić fotelik i nie wiem, na co się zdecydować. Bądź tu człowieku mądry:dry:
Wiecie co tak wogóle to firma Chicco baaardzo się popsuła. Jeszcze parę lat temu wózki i foteliki były super, a teraz cena spadła i niestety jakość też. Wiem to bo moja koleżanka ma wózek chicco kupiony w tym roku i jest do d*. Strasznie się telepie, skrzypi, rączki się ruszają. Ja mam podobny w funkcjach też włoski i jest dużo bardziej solidnie wykonany. Podobno Chicco już nie jest całkowicie produkowane we Włoszech. Może do nas dociera Made in China?

niby rozwija uład nerwowy noworodka jak mama karmi piersia. ile w tym prawdy jest nie wiem.
koleżanka tak chwaliła więc was pytam. za duzo tych ulotek i potem sie w głowie kotłuje;p

polecam zdecydowanie maxi cosie i do tego jest baza w którą wpinasz fotelik, u nas fotelik ten nawet pasuje do pasów więc narazie bazy nie kupujemy

hej
wczoraj w tv i w gazecie czytalam w Cottbus tragedia pies zagryzl dziecko 8 tg
rodzina grilowala i pies byl z rodziny dlugo go mieli i wszystko pieknie ladnie ,okolo 22 gospodarze zaczeli sprzatac i znosic pozostalosci do domu zostawili psa i dziecko ktore bylo w wozku na podworku doslownie na chwilke i pies wywrucil wozek i zucil sie na malenka 8 tg dziewczynke rozszarpal ja ,wezwany lekarz staral sie i robil co mogl dziecko zmarlo :/ tez jestem milosniczka zwierzat ale dziewczyny uwazajcie i pod zadnym wypadkiem nie zostawiajcie dzieci ze zwierzorami bo to tylko zwierzeta

Dzięki za porady, dziewczyny:-)
Póki nogi Kuby mieszczą się pod pasem, którym zamocowany jest fotelik, to nie będziemy kupować nowego, ale pewnie jak dostaniemy becikowe, to się o taki postaramy:tak:

mialam to napisac na marzec pomylilam watki :-(
jak sobie pomysle i patrze na moja mala mysze to serce sie kraja :-(i plakac sie chce .
rodzice sa w szoku prokurator juz ich oskarzao zaniedbanie obowiazku rodzica i moga dostac kare ale co z tego co z kary przecierz nie zrobili tego specjalnie i moim zdaniem nie ma zadnej gorszej kary niz utrata wlasnego dziecka :-(szok ja bym chyba wolala umzec achhhhhh ciarki mnie przechdza koles 37 lat kolesia38 takze ostatni dzwonek nawet wiekowo i taka tragedia.
wypowiadala sie psycholog i mowila ze nie mozna wiezyc zwierzeta i ufac i obojetnie ile je juz mamy i jakie by nie byly kochane ,mogabyc zazdrosne i pod naszanieobecnosc celowo usmiercic dziecko ,lub okaleczyc na cale zycie .

reklama
ja biorę Pregnavit i są tam kwasy DHa ,jeszcze w ciąży takie gin kazała mi jeść. Wcześniej kupowałam Feminatal+kwasy DHA ale te są trochę tańsze.

Do góry