reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witajcie.
Ja dzisiaj normalnie mam jakis koszmar ten mały czort ciągle beczy !! brzuszek go chyba nie boli bo to raczej marudzenie.!!! Nie spi wogole prawie dzisiaj i mam już dosc...niewiem o co chodzi. Glodny nie jest sucho ma...porażka...ooo wlasnie zaczyna beczec po 5 minutach grzecznego lezenia....JEP!!!!!!!!!!! do głowy dostane.....
na dodatek je co 1.5 gopdziny z cycka i butle 100 ml i tak musi co 1.5 bo beczy i nawet smoczkiem nie da sie go zapchac.... juz mi sie powoli płakac chce....na dodatek nie mam na kogo liczyc !! maz przez cale jego zycie wzial go raptem z 5 razy na rece...ja pier*** ide bo beczy...

czarnuszka spokojnie...mój mały tez tak mial kilka razy...a od kilku dni to spokojny jak aniolek... i w dzien i w nocy przesypia...unormuje się i Twojemu maleństwu.

a co do Twojego męża... to poprostu k***s - nie obraź się:sorry2:
mój J est jaki jest ale dziecko bawi codziennie.... na początku miał tylko agresora jak mały strasznie płakał - aż się go bałam... ale już jest lepiej.:sorry2:

My pupy nie smarujemy, Małą ma grubą skórkę, taką fajniutką, narazie zero odparzeń:tak:, Gadzina waży już 5500gram i jedziemy jeszcze na pampersach 2 (zastanawiałam się na 3 ale 2 są jeszcze dobre i jest ich wię ej o 6 w paczce za tą samą cenęo do husteczek - na początku używałąm husteczek huggisa ale przerzuciłam się na pampers sensitive - wydają mi się bardziej nawilżone i tym samym bardziej wydajne (na kupsztala zużywam 2 hustek pampersa a hugisa 4-5).
Dziewczyny dziś odkryłam wit K+D w kapsułkach za 31zł!!!! Opłaca się dużo bardziej niz kupowanie tych dwóch witamin osobno:happy:
Aj taki się lekki bałagan zrobił na forum, wszystkie wątki sie pomieszały:-p chyba mamy teraz tylko jeden temat - pielęgnacja, karmirnie i rozwój:laugh2: chyba nam się to na 3 wątki porozchodziło, może to jakoś połączyc? Macie jakiś pomysł?

Witajcie,
widzę, że nawet się ruch zrobił na forum.
To u nas kąpiel zwykle ok 20, ale bywa i później. Teraz na przykład mały śpi, poza tym mąz wraca ok 22, a ja sama nie kąpie. A nawet jeśli raz bym nie wykąpała, to się chyba nic nie stanie. Po kąpieli zawsze karmienie i to bardzo dłuuugie, zasypiamy blisko północy. Poem pobudka ok 4 i kolejna przed 8 i dalej 10-11, także nie jest źle. Dzisiaj nie dokarmiałam synka, najada się z cycka. A to, że w nocy tylko się cyckiem najada, to dlatego że nasze mleczko jest bardziej treściwe podobno w nocy.
Co do pampersów, to z 1 wyszliśmy 2 dni temu. A dzisiaj mąz był w Niemczech na zakupach i wiezie nam kilka paczek pampersów i chysteczki.
Mcgosia, jak zakładasz pampersa, to pilnuj, żeby siusiek był skierowany na dół i wtedy malutki nie będzie się zasikiwał. Ja już nie mam tego problemu, a wcześniej 2-3 razy dziennie przebieranko.
Co do witaminek, to ja mam Vita K+D to jest właśnie razem, pewnie to samo o czym Bulina pisała, niestety nie pamiętam ile płaciłam.
Moniska ja używam sudokremu i mam długie paznokcie, jak nabieram krem, to w drugą stronę i ten krem jest na zewnątrz na płytce paznokcia - jakoś trzeba sobie radzić hihi.

Ostatnia edycja:
czarnuszka ja z małym mam tak bardzo często a co do chłopów naszych to mój to może dwa albo nawet raz dziennie go na chwilę weźmie na ręce a cały czas ja sama :/

moniska może jak twój mały sie budzi to nie zawsze z głodu , może spróbuj go wziąść na ręce i się po chwili uspokoi jak tak to pewnie nie jest głodny

co do kupek to zauważyłam że po modyfikowanym mój raz na dzień zrobił a zdarzyło sie też że już dwa dni nie robił, co do piersi to różnie najczęściej raz dziennie duzo a tak to kleksiki malutkie

Ostatnia edycja:
Tabasia- ktoś przylatuje? dobrze, że sytuacja sie unormowała :)

mój M. jak tylko z pracy wraca, idzie do dziecka. robi sobie tylko przerwę na obiad, a tak spiewa, gra na gitarze, zabawia i uczy mówić "tata" ;P
z tym, że on wraca z pracy na ogół po 20... więc całe dnie i ja sama z małą.
teraz ją usypia, ale jakoś mu nie idzie... Olcia spała dziś w dzień ze 4 godziny łącznie (od 8ej rano) więc teraz jest juz baaaardzo zmęczona i jeszcze bardziej marudna!

Ja biorę ostatni listek Vitaminera Prenatal, a potem skończę opakowanie Prenatalu Classic, który został mi z ciąży. Ale chyba żadnych kwasów tam nie ma. Pierwsze słyszę w ogóle, że coś takiego jest...

reklama
wiecie co, bez urazy co do lekarzy i położnych, ale wydaje mi się, że często diagnozowanie skazy białkowej jest na wyrost :/ u mnie było tak samo: dziecko dostało trądziku niemowlęcego, a juz pielęgniarka krzyczała, że skaza :/ i co, przeszła po 2ch tygodniach? ;P

Do góry