reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
a ja bylam pewna ze czapeczke trzeba zawsze dziecku zalozyc?? ja zawsze zakladam:tak:

i dzis zalozylam pawelkowi body z krotkim kaftanik i sweterek, na dol rajstopki i spodnie, bo wydaje mi sie ze bez rajstopek mogloby byc chlodno, pawel spal i nie wyczulam zeby odczuwal dyskomfort:tak: kark cieply ale zawsze ma cieply, spocony nie byl, kocyk zawsze mam w razie czego, lekko zarzucilam... a dzwonilam po wielu kolezankach zapytac jak ubrac malego i do tego doszlysmy:tak:

3mcie mnie bo zwariuje. Była połozna, niby ok miła wygadana ale sprawiła, ze poczułam sie do kitu. Płakac mi sie chce normalnie. Z łaską wykąpała małego, zarzuciła mi brak zorganizowania nie wiem czemu..wszystko mam tylko nie w jednym miejscu. W łazience kąpie w pokoju przebieram itd.."bo waciki za duże" " bo nie ma tutaj takiego stoliczka" mam wanienke z przewijakiem i połeczkami pod spodem to o co jej chodzi...tak jakoś mi sie dziwnie zrobiło.

wasze dziaciatka tez mialy rumień noworodkowy?
nie przejmuj się, to twoja sprawa jak poukładane masz rzeczy w swoim domu:tak:
Moja miała rumień około 1 tygodnia, takie czerwone placki, nic z tym się nie robi samo schodzi!

tak, tylko piersia.
i zastanawiam sie nad modyfikowanym, bo kurde.. zje, zanim go uspie mija z 15-20 minut no i w efekcie spi moze godzine albo i niecala. :eek:
Monia moja w ciągu dnia śpi po 0,5 do 1,5 godziny bo tak ma , nie zawsze jest głodna. Zastanów się czy rzeczywiście dokarmianie jest ci niezbędne!! Może nie warto.

bylismy z dziewczynkami na dworku 3 godziny, super. Małą ubrałam w body z krótkim rękawkiem, kaftanik cienki, skarpetki i welurkowy pajacyk. Leżała z rozpiętym polarkowym śpiworku..spała prawie cały czas z przerwa na małe papu:-D!

A my na pampersach.Kończymy jedynki, bo tatus tydzien temu zamiast 2 kupil 1 ,ale jeszcze pasują. Dziennie idzie ich ok 8-10 szt. Zaczynam też powoli używać wielorazówek. Husteczek nam idzie raczej niewiele (jak ja przebieram) bo największą kupkę zbieram... papierem toaletowym a dopiero później husteczka.
A pupe starym sposobem i sprawdzonym, pudruję mąką ziemniaczaną. Polecam, bo pupa jak malowana :)
Oj dopiero 17 a ja już padam na pysk...

powiedzcie mi mamuski które karmią tylko piersią ile wasze maluszki robią kupek, bo moj maluszek strasznie duzo ich robi przynajmniej takie mam wrazenie są bardzo luzne i robi kilka duzych ale czesto takie malutkie tak jakby popuszczal kupke np przy robieniu bąków, wychodzi ze co dwie godziny ma kupe a czesto i przed i po karmieniu musze go przebierac bo kupa jest, jak to u was wygląda??

powiedzcie mi mamuski które karmią tylko piersią ile wasze maluszki robią kupek, bo moj maluszek strasznie duzo ich robi przynajmniej takie mam wrazenie są bardzo luzne i robi kilka duzych ale czesto takie malutkie tak jakby popuszczal kupke np przy robieniu bąków, wychodzi ze co dwie godziny ma kupe a czesto i przed i po karmieniu musze go przebierac bo kupa jest, jak to u was wygląda??

tak samo:tak:;-)

reklama
Do góry