reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja też karmię po kąpieli.
Kuba uwielbia się pluskać, ale przy wycieraniu jest wielki ryk.
Dziś pierwszy raz płakał z łezkami - bardzo rozczulające:tak:
W ogóle to kąpiemy ok 19, a potem do mniej więcej 21 jest jeszcze zabawa, a potem lulu.

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi jak Wasze dzieciaczki siedzą w fotelikach samochodowych? ja mam maxi cosi cabrio fix i narazie korzystaliśmy z niego tylko przy wyjściu ze szpitala bo się poprostu boje wkładac do niego dziecko. Ma on wkładke redukcyjną, ale mimo tego mam wrażenie, że mój mały ma bródke za bardzo przypartą do piersi. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi.
Przez to nigdzie z nim nie jeździmy samochodem. W tym tygodniu jednak musze go użyć i mam stres.

Mam ten sam fotelik - byłam z maleństwem już 2 razy na spacerze z nosidełkiem ... powiem szczerze, ze wcześniej również miałam takie wrażenie jak Ty (co parę minut sprawdzałam czy wszystko ok) Teraz wiem, że Antonio bardzo dobrze się czuje w nosidełku - błyskawicznie zasypia i nawet nie wierci się podczas spaceru ale dzisiaj już gondolkę przypięłam do wózeczka - spacery mamy coraz dłuższe a pozycja w nosidełku raczej "wymuszona".

tez miałam na początku schize, ze Mała ma brodę za bardzo przyciągniętą do klatki piersiowej siedząc w foteliku ( mamy maxi cosi city z wkładką). Czasem nawet tak charczy jakby chrapała czy coś w tym rodzaju, na początku co chwilę sprawdzałam, czy Lenka oddycha ale wszystko jest ok. Mała uwielbia fotelik, używamy go również w domu jako bujaczka. Jak bardzo się martwisz, to spróbuj w domu włożyć dziecko do fotelika i poobserwuj czy wszystko z Twoją Dzidzią jest ok.

Mój Antoni również ma za sobą pierwsze łzy ... a wszystko przez ten zastój w brzusiu :( Dobrze, ze herbatka z koprem mu pomogła.

Cd kąpieli to jestem w szoku Fiołkowa, ze Twój Jakubek pluska się beztrosko - Antoś nie znosi kontaktu z wodą za to przy wycieraniu zstępuje na niego błogi spokój heheh My się kąpiemy o 19:30 - śpimy średnio 2/3 godzinki i karmienie ... Wierzę, ze jak będzie starszy to czas snu sie wydłuży ... taką nadzieją żyję:)

Pozdrawiam Marcóweczki i idę naładować sobie akumulatorki przed nocą.

peperka po jakichs 2 czy 3 dniach juz byly efekty :tak:

tez kapiemy dzidziusia ok 20 a potem jedzonko i np teraz juz spi sobie:-) a zasypia roznie czasem od razu ale dzis wyspal sie w dzien wiec troche pocyckal;-)

tez uwielbia kapiel moj maly:tak::tak::tak: a w ogole to widze ze najlepiej czuje sie goly;-) tylko ja nie lubie bo zazwyczaj cos mi zafajda albo siku albo kupa:szok:

a i zmienilam pieluchy i robie maka ziemniaczana i zaczyna znikac odparzenie tylko teraz nie wiem czy to maka czy jednak uczulenie na pampersy bylo:sorry2: bede musiala jakos wykombinowac i to sprawdzic:tak:

a i licze ze dzis mlody szybko sie nie obudzi bo zaserwowalam sobie lampke wina na dobranoc wiec jakby sie zaraz obudzil to musze mu modyfikowane podac huh

dobranoc!

reklama
Ja też karmię po kąpieli.
Kuba uwielbia się pluskać, ale przy wycieraniu jest wielki ryk.
Dziś pierwszy raz płakał z łezkami - bardzo rozczulające:tak:
W ogóle to kąpiemy ok 19, a potem do mniej więcej 21 jest jeszcze zabawa, a potem lulu.
Skąd ja to znam:)Moja też nie cierpi wycierania.Od razu musi być butla w pogotowiu bo sobie przypomina po wyjęciu z wanny,że jest głodna:)
Co do pampersów to mnie nie dziwi,że dziecko może być na nie uczulone.Powąchajcie jaki mają chemiczny zapach...

Do góry