reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Kupiłam w smyku za 160złotych.Wiem,że drogo ale mam od razu a na tym mi zależało.Za pierwszym ściągnięciem z obu piersi odciągnęłam tylko 30ml.Widać zaczęło zanikać ale kupię herbatki na laktacje aby mieć pokarm.Będę robiła jak niektóre z was.Odciągnę i dam z butli małej.

Witam :) my nadal karmimy piersią plus dokarmianie 5-6 razy dziennie po 60 ml :) Nie wiem dlaczego w nocy pierś małej starcza i nie muszę jej dokarmiać, z kolei w dzień płaczę, gdy nie dostanie butli.

Pojawiło nam się więcej krostek na twarzy i szyi, już nie mam pojęcia czy to są potówki czy nie :(

Miłej niedzieli życzę!

ja też zauważyłam ze mój młody najada sie w nocy jedną piersią... i również wysypka mu nie zeszła i rozprzestrzeniła się na szyję :sorry2:

pokarm w miare bedziesz miala jesli bedziesz odciagac regularnie. niestety im dziecko wieksze, tym mniej bedziesz miala na to czasu - najgorsze sa noce, gdy dziecko juz ci zasnie a ty wiesz ze musisz isc odciagac, a nie spac.. ja dalam sobie spokoj po miesiacu. przez pierwsze 2 tyg odciagalam co 3 godziny - masakra po prostu, dawalam tylko rade bo maz byl w domu, ale nie bylo szans sie wyspac. po 2 tyg odciagalam co 6 godzin, ale tez bylo ciezko. w tygodniu przed swietami niestety syn moj stal sie na tyle aktywny w dzien, ze np odciaganie o 6 rano robilam o 10, a te z 12 o 18, wiec dalam sobie z tym spokoj.
na dluzsza mete odciaganie samo nie wystarczy, bedziesz musiala dawac mieszanke, bo tyle co dziecko je to raczej nie uda sie odciagac

nie zebym cie chaial straszyc itp, po prostu sama widze jak jest. ale butla to nic zlego. dla mnie wazne ze przez miesiac mial syn moj pokarm, teraz jest juz naprawde duzy wiec da rade i bez niego.

to i u mnie starcza mu jedna pierś w nocy :tak:a w dzien róznie - dziś na przykład nie musiałam dokarmiać ale nieraz to juz o 9 rano domaga się , ja serwuje tylko 1 butle dziennie - 60 ml potem jakoś udaje się go przetrzymać .
Ja tez zazwyczaj kąpie o 19 , a potem usypiamy się :-D, bywa róznie ale dziś usnął po 10 min:-):tak:. Tylko że po popołudniowej drzemce jak się budzi ok 15- 16 juz nie daję mu spać do 19- zresztą sam nie che.
Zastanawia mnie jak zrobić zeby mały jadał po kąpieli a nie przed, u mnie nie da się chyba narazie tego zrobić:no:, bo mały naje sie i polezy max 20 -30 min a potem zabawianie na całego ale ok 19 to wisi non stop na cycku i wiem że nic nie mam wydoi przed kąpielą wszystko ale musi trzymać w bużce a smoka nie chce. no i jak się naję to możemy go kąpać dopiero bo inaczej to wielki ryk, a po kąpieli potrzyma sobie cycka podynda pustego i zasypia ale tylko z cyckiem :szok:

A my dziś byliśmy na wycieczce - chcialam sprawdzić jak maluch zareaguje na samochod - no i usnął po 1 min :-Dtyle ze chyba byl juz zmeczony. I takim oto sposobem zwiedził sobie oczywiście spiąc Kazimierz Dolny :tak::-D.

Ja też daje probiotyk BioGaia 5 kropelek raz dziennie, koszt koło 33zł, ale wygodne, bo prosto do dziubka a nie do ściągniętego mleka. W ogóle Pani doktor kazała podawać dziecku wszystkie witaminy i ewentualnie leki do godziny 14, zeby dzidziola wieczorem brzuszek nie bolał, odkryłam też przyczynę wrzasków Lenki - banan - przestrzegam mamuśki!

reklama
pokarm w miare bedziesz miala jesli bedziesz odciagac regularnie. niestety im dziecko wieksze, tym mniej bedziesz miala na to czasu - najgorsze sa noce, gdy dziecko juz ci zasnie a ty wiesz ze musisz isc odciagac, a nie spac.. ja dalam sobie spokoj po miesiacu. przez pierwsze 2 tyg odciagalam co 3 godziny - masakra po prostu, dawalam tylko rade bo maz byl w domu, ale nie bylo szans sie wyspac. po 2 tyg odciagalam co 6 godzin, ale tez bylo ciezko. w tygodniu przed swietami niestety syn moj stal sie na tyle aktywny w dzien, ze np odciaganie o 6 rano robilam o 10, a te z 12 o 18, wiec dalam sobie z tym spokoj.
na dluzsza mete odciaganie samo nie wystarczy, bedziesz musiala dawac mieszanke, bo tyle co dziecko je to raczej nie uda sie odciagac

nie zebym cie chaial straszyc itp, po prostu sama widze jak jest. ale butla to nic zlego. dla mnie wazne ze przez miesiac mial syn moj pokarm, teraz jest juz naprawde duzy wiec da rade i bez niego.

jakbym czytała o sobie , miałam identycznie, najgorsze było kiedy mogłam już spać a musiałam siedzieć i ściągać

Do góry