reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

mój Mikołaj czasami jest wsadzany do fotelika i go wtedy bujamy... tez mi sie wydaje ze jest mu niewygodnie...no ale skoro nie kwiczy to moze jest inaczej :-D

reklama
Gosia co tak szalejesz?Mojej paczka pampersiaków na 2 tygodnie starcza.Tyle,że kupe robi 1-2razy dziennie a osikaną pieluchę zmieniam tylko co 3godziny.Dużo sika ale odparzeń brak:)Ja na chusteczki nawilżane znalazłam sposób.W domu staram się myć małą wodą z mydłem.Ma swoją miseczkę i ściereczkę do mycia pupy.Czasami wydawało mi się,że lepiej dla skóry nie korzystać tylko z chusteczek.

no chyba tak tez zrobie bo pileuchy scierki i na koniec zbankrutuje. Mój mały uwielbia wózek jezdze z nim po domu przyzwyczajam do spacerków. Potrafi spac 3 godziny :)) mi odkad mały się urodził paka pampersów jeszcze nie zeszła aczkolwiek teraz chyba ruszy bo mały wali z 6 kup dziennie

Wam tez w spzitalu nie kazali smarowac pupy sudocremem? boje sie,ze nie smarujac niczym moze mu sie pupka odparzyc. Wczoraj zastosowałam chociaż puder..przezory ubepzieczony

Ostatnia edycja:
Marcysia od dawna placze z lezkami i jakie duze one az po policzkach leca i takie to smutne i az sie sercekraja jak tak placze .
Ale jeszcze sie nie usmiecha tak prawdziwie no coz poczekamy :)
A kapac sie idziemy chyba najpozniej bo az o 22 i nieraz nawet o 23 bo wieczorem je i spi i nie chce jej specjalnie wybudzac a tak po takiej nocnej kapieli tez potem dobrze spi :)

Dostaje cyca o 23-24 zalezy jakwczesniej jadla i ile potem lulu i spi do 4 :) wstanie na cyca i dalej spi do 8 cyc i butla 90ml i spi do 12 -13 :)i tak w kolo :)

Gosia co tak szalejesz?Mojej paczka pampersiaków na 2 tygodnie starcza.Tyle,że kupe robi 1-2razy dziennie a osikaną pieluchę zmieniam tylko co 3godziny.Dużo sika ale odparzeń brak:)Ja na chusteczki nawilżane znalazłam sposób.W domu staram się myć małą wodą z mydłem.Ma swoją miseczkę i ściereczkę do mycia pupy.Czasami wydawało mi się,że lepiej dla skóry nie korzystać tylko z chusteczek.

Dokladnie robie tak samo kupilam mala miseczke zeby nie latac z gory na dol i zawsze bedac w domu i jak zrobi kupe to woda myje ,mam myjki specjalne dla niej lub takie sciereczki papierowe za 30 sztuk place 80 centa :)
Pampersy ida jak woda z kranu ale ja jeszcze do teraz uzywam te najmniejsze bo 2 jeszcze za duza i jak jej kiedys zalozylam to miala kupe po szyje :-D

na pampersymam jeszcze bony na ponad 50 euro takze mozna szalec potem bedziemy oszczedzac :) ostatnio poszlam na zakupy i zawsze przy zakupie 2 paczek malych pampersow jedna paczka kosztuje 4,85 realizuje bon na 4 euro czyli prawie druga paczka gratis :) do tego mialam jeszcze taki inny talon z Müllera ze jak kupisz u nich 10 paczek obojetnie jakich pampersow to 11 paczka gratis tez obojetnie jaka :)tak wiec kupilam 3 male new baby po 27 sztuk +jedna duza rozmiar 2 57 sztuk i za friko wybralam tez ta duza 2 57sztuk :) normalnie za wszystko musialabym 35 euro wydac a zaplacilam 14,89 :))

Jestem wszedzie zameldowana gdzie tylko mozna i co jakis czas przychodza kupony :)
teraz mam na chusteczki pampersa do konca maja i trzeba tez wykorzystac :)

u nas też pampersy na dosyć długo starczają, a husteczki ostatnio kupiłam pampers sesitive za 6 paczek 25 zł więc naprawdę się opłacało.

marcia pamiętam na początku też mi szły husteczki jak woda a potem jakoś potrafiłam inaczej je rozporządzać :)

eh macie dobrze, że maluszki wam śpią po kąpieli, u nas to niemożliwe, mały nie lubi spać i tak jak kapiemy o 19 potem do następnego karmienia malego zabawiamy czyli do ok 22-23

Kamikaa-to może u was pampersy 2 są większe?Moja mała waży ponad 4,5kilo i one są już tylko"na styk".Koleżanka również stwierdziła,że one jakieś małe są.
Dziewczyny jestem w szoku!Właśnie puściłam małej piosenki Kukulskiej dla dzieci i po 15sekundach zamknęła oczy i dała się położyć od razu na wersalke...nie musiałam lulać jej na rękach...wow...:)

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny a ja sie zastanawiam czy moj syn sie najada.
nie wiem dlaczego, ale wydaje mi sie ze dziecko prawie 2 miesieczne powinno spac dluzej niz godzine czy poltorej. No.. gora spi dwie ale to na spacerze.

zaraz zrobie eksperyment i dostanie 150 ml mleka bebiko 1. Zobaczymy ile wypije i jak bedzie po tym spal..

Do góry