reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Fiołowa mam laktator tomme i dzieki Bogu,ze to wymyślili. Aczkolwsiek ja siedzę po 30 nawet 40 minut ehhhh Ja więcej odciągam niż małego przykładam do piersi. On jest straszny złosnik i leniuszek i ciągle mi sutki z ust wypadają. Widać, że woli smoczek z butelki. Piję herbatkę jeszcze na laktację mam nadzieję, że chociaż odrobinkę wspomoże :)) Mleka mam wmiarę z jednego cyca mogę odciągnąc 80 ml. Dziś miałam mega twarde cycki po nocce ale w nocy nie odciągałam byłam bardzo zmęczona i przespałam odciąganie. Bede twarda. połozna jestw poniedzialek moze mi poaze moze zle małego kładę...
powiem szczerze, ze nigdy nie myslalam o karmieniu cyckiem a teraz jak mam troche mleka to zal mi dac małemu troche modyfkiowanego. Oczywiscie jak juz bedzie mi mega zle i stwierdze ze siedze tylko z latatorem w reku to sie zastanowie głeboko nad butlą.

Co do szpitala to byłam tak wykonczona tym pobytem, ze szok. Każda mama sama sobie. Raz po raz ktoś przyszedł zajrzeć. Ja jeszcze wmiarę wiem co i jak ale były dziewczyny totalnie zielona to się im pomagało.
W ogole 20 ml mleka dla dziecka na jeden dzien przy nierozruszanej laktacji to jakis zart..
To takie moje spostrzezenia odnosnie kaarmienia. Reszta jest super :))))))

macie jakieś zdanie na temat mleka NAN albo słyszałyscie coś?

Wasze dzidziorki też tak chodził na początku pozno spac?? mlody usnał po 1 ale za to cały dzien przespał:D Czy w 6 deobie moge juz werandowac? ładna pogoda sie zapowiada to szkoda byc zamknietym ciagle

Ostatnia edycja:
reklama
mi pediatra przepisala czopki kminkowe dla malej na bol brzuszka i jak nie moze kupki i pomaga :)
U nas ok powoli do przodu mala sie zaczyna powoli usmiechac :)

marcia a moze zakup sobie taki kapturek silikonowy na brodawki tak jak ja i super sie karmi ja mam rozmiar m i mala jest szczesliwa nic nie wypada i ciagnie i jest ok :) ja mamza wklesle sutki ale nawet jestem szczesliwa ze tak karmie bo mnie nic nie boli i brodawki cacy :)

jak ten czas leci jeszcze tydzien i myszka bedzie miec 2 miesiace :tak: strasznie szybko zlecialo a ja mam wrazenie jak by byla z nami od zawsze :tak:

Dzisiaj mamy miec 25 stopni i idziemy nad wode do parku wezmiemy kocyk ,parasol od slonca i bedziemy sie relaksowac :)

u nas wszystko ok mysza raz ciszej raz glosniej :)
powoli zaczyna odpowiadac usmiechem na usmiech tak jak koza pisala boskie uczucie :tak::-)ach jest taka kochana.

Pozdrawiam w ten piekny sloneczny dzien

witajcie w ten sloneczny dzien:-)

my sie zbieramy na spacerekm tylko problem jak ubrac malego, heh odwieczny problem bo az do kolezanek dzwonilam zapytac;-)

a u mnie w szpitalu powiem wam ze super opieka pod wzgledem laktacyjnym, polozne pomagaly, co chwile ktos przychodzil, ja co chwila do nich biegalam z jakimis problemami,
zaczelam od razu dziecko przystawiac i problemow zadnych nie bylo, mleko jest, maly dobrze przybiera, mam laktator a nawet nie ma kiedy go uzyc:tak: brodawek tez mi nie poranil...

od kilku dni moje dziecko wariuje chyba. zje troche z butli i nagle zaczyna sie wrzask - nie pomaga ani odbijanie, ani nic. w kazdej pozycji mu zle, ciezko go uspokoic. po kilku-kilkunastu minutach znowu czasem chce jesc i znow jest wrzask. masakra jakas. a teraz od 16 maly nie spi i non stop prawie ryczy, to chyba kolka czy cos. co uda sie go uspac to za 15 min pobudka i od nowa. myslalam ze uda mi sie odespac troche w weekend, a tu dupa. ledwo ciagne ostatkiem sil (pomimo ze maz mi pomaga duzo, ale i on jest juz wykonczony - caly tydzien do pracy i jeszcze w weekend jazda..)

sprobuj INFACOLU nam naprawde duuuuzo pomogl i prawie nie mamy juz takich akcji:tak: 3-4 razy dziennie go podaje

milego dnia!

marcia a moze zakup sobie taki kapturek silikonowy na brodawki tak jak ja i super sie karmi ja mam rozmiar m i mala jest szczesliwa nic nie wypada i ciagnie i jest ok :) ja mamza wklesle sutki ale nawet jestem szczesliwa ze tak karmie bo mnie nic nie boli i brodawki cacy :)

No wlasnie zapomnialam, ze cos tkaiego istnieje. Wysłałam już mojego do apteki ciekawe jak pojdzie:)) oby dobrze!!:)

reklama
Fiołowa mam laktator tomme i dzieki Bogu,ze to wymyślili. Aczkolwsiek ja siedzę po 30 nawet 40 minut ehhhh Ja więcej odciągam niż małego przykładam do piersi. On jest straszny złosnik i leniuszek i ciągle mi sutki z ust wypadają. Widać, że woli smoczek z butelki. Piję herbatkę jeszcze na laktację mam nadzieję, że chociaż odrobinkę wspomoże :)) Mleka mam wmiarę z jednego cyca mogę odciągnąc 80 ml. Dziś miałam mega twarde cycki po nocce ale w nocy nie odciągałam byłam bardzo zmęczona i przespałam odciąganie. Bede twarda. połozna jestw poniedzialek moze mi poaze moze zle małego kładę...
powiem szczerze, ze nigdy nie myslalam o karmieniu cyckiem a teraz jak mam troche mleka to zal mi dac małemu troche modyfkiowanego. Oczywiscie jak juz bedzie mi mega zle i stwierdze ze siedze tylko z latatorem w reku to sie zastanowie głeboko nad butlą.

Co do szpitala to byłam tak wykonczona tym pobytem, ze szok. Każda mama sama sobie. Raz po raz ktoś przyszedł zajrzeć. Ja jeszcze wmiarę wiem co i jak ale były dziewczyny totalnie zielona to się im pomagało.
W ogole 20 ml mleka dla dziecka na jeden dzien przy nierozruszanej laktacji to jakis zart..
To takie moje spostrzezenia odnosnie kaarmienia. Reszta jest super :))))))

macie jakieś zdanie na temat mleka NAN albo słyszałyscie coś?

Wasze dzidziorki też tak chodził na początku pozno spac?? mlody usnał po 1 ale za to cały dzien przespał:D Czy w 6 deobie moge juz werandowac? ładna pogoda sie zapowiada to szkoda byc zamknietym ciagle

marcia mój na początku mały non stop spał, jedzenie, przewijanie i spanie i tak w kółko bez żadnej przerwy.

aaa i chyba musisz zmienić suwaczek bo masz napisane 4 dni a tu piszesz że mały ma 6 dni :)

aaa i wiesz ja robiłam tak jak ty z odciąganiem mleka i niestety w wyniku tego zanikła mi pokarm że nawet potem jak już przeszłam tylko na bebilon nawet nie musiałam go zasuszać tabletkami ani niczym gdyż nie było co zasuszać więc polecam też kapturki bo laktator niestety sprawi że będzie coraz mniej pokarmu

Do góry