reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Kurcze izulqa - to straszne co piszesz... Oby jzu wszystko bylo ok - trzymam kciuki - wpadaj do nas i pisz jak sie miewacie z Oliwka :-)

Co do karmienia to u mnie lipa - jzu nie przystawiam bo ta walka z Adasiem za duzo nerow nas kosztowala - on sie wkurzal ze nie lecialo od razu, ja sie denerwowalam ze on sie denerwuej i ze nie leci - biedak ssal i ssal i zanim sie pojawily pierwsze krople to obydwoej bylism yspoceni z tych emocji :-d
Sciaganie to tez liap bo czasu brak - u meni to zajmowalo minimum pol godizny ,a teraz to z godzine pstrykam tym laktaoterm i sciagam 2 lyki dla Adasia czyli 30ml... Jeszcze kilak dn isie tak pobawie i dam sobei spokoj.
chlopak ma wilczy apetyt - obecnie wypija srednio po 150ml 6 razy na dobe...

reklama
i dlatego jak nasłuchałam się o terrorze laktacyjnym, to miałam okropnego stresa :( ale tutaj nikt nie ma prawa nikomu narzucać, jak ma karmić i to mi się podoba: u mnie był problem i spotkałam się ze zrozumieniem, a laska obok karmiła cycem i codziennie była u niej doradca laktacyjna :) a mi każdy mówił: nie martw się, butelka to nie koniec świata :)
jedna tylko s*** była, jak poprosiłam o pomoc, bo z cewnikiem nie umiałam się poruszać, to taką minę miała, jakby się miała porzygać. no ale cóż- to jej praca.

Probiotyki to zdrowe bakterie(coś w rodzaju lcasei dla dorosłych).Poprawiają prace brzuszka u dzieci i podobno uodparniają organizm.Kiedyś koleżanka wspomniała,że to pomogło przy kolkach jej małej i tak zapamiętałam.

U mnie taki terror stosował mąż..patrząc się krzywo,że nie chce karmić już.Sama jednak zrozumiałam,że lepiej dla małej aby piła moje mleko i mam wyrzuty sumienia.Dlatego chce kupić laktator.

Wspomagają rozwój flory bakteryjnej w jelitach i uszczelniają ich ścianki a to sa główne przyczyny kolek - niedojrzałość przewodu pokarmowego.

Młoda mamuśka - polecam dicoflor30. Ma duzo więcej bakterii w ilości i w rodzajach.

ja za każdym razem jak daję małemu butle to mam wyrzuty sumienia - a dostaje ją 1-2 razy dziennie...bo czasami muszą mi brodawki odpocząć (mój strasznie szarpie-złośliwiec!:dry:)-a wtedy nie da sie na czas sciagnac pokarmu, czasami tez nie wyrabiam z produkcja mleka :sorry2:

reklama
Do góry