reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

kurcze ja tez to mam - tylko na poczatek mialam aż skorupki z krwi a teraz to pod koniec brodawki czy sutka mam tak jakby nadgryzione i też nie chce się goić a boli jak diabli jak łapie za cycka. Ja tylko bepanthenem smaruje ale to juz 2 tyg i niewiele rożnicy widzę.

reklama
Marciaa- podwojne gratulacje :tak::-D , co do karmienia to ja tez dokarmiam od kilku dni choć nie chcialam ale wg mnie nie bylo innego wyjscia. Dzis rzucał mi sie przez godzine na cycki i wył dałam butle- 60 ml i po 30 min usnął i śpi juz godzinke. Normalnie inne dziecko. Wczoraj rozmawialam z położną na temat dokarmiania no i ona byla przeciwna ale ja nie bede głodzić dziecka . Ja dokarmiam raz max 2 razy dziennie po 60 ml więc to chyba nie jest dużo a ten mimo że zje butlę i tak musi dostać cycka zeby usnął. Więc chyba się nie oduczy ciągnąć.
A co do nawału to ja nie mialam i nie wiem co to jest :no:, teraz nieraz jak mały śpi wiecej niż 3 h to czuję aby ciężkie cycki i tyle :-p.

znajdźcie mi pediatrę który powie że dokarmianie jest dobre? żaden tego nie powie , a to głupie bo przecież każda z nas wie czego potrzebuje dziecko i widzimy efekty naszych postępowań. dziewczyny do pediatry jeździmy albo raz na miesiąc albo w razie potrzeby a przecież to my jesteśmy z dzieckiem 24 na dobę , jestem ciekawa czy one wszystkie karmiły od A do Z pierisą

yra- moja je modyfikowane i czasem jakaś kolka sie zdarzała... niestety... daję w razie potrzeby 5 kropli Espumisanu i jest lepiej.
a może Twój synek potrzebuje bliskości- tak po prostu :) każdy czasem na gorszy dzień i chce być poprzytulany ;)

dziś o 6ej rano wzięliśmy Olcię do łóżka, żebyście widziały ten uśmiech na buźce :)
no i zaczynamy całkiem poważnie głużyć :)

e tam, moja mi powiedziała, że nawet lepiej jak będę dokarmiać ;P bo Ola urodziła się malutka i trzeba ja było podtuczyć ;P no i miałam zapisywać, ile i o której wszamała :) a że ja parcia na cycek nie miałam, to i nawet lepiej dla mnie, a córcia rośnie i jest zdrowa :)

kurcze, mieliśmy dziś jechac na wycieczkę nad ocean i samochód nam się popsuł :( bu a tak czekalam, że się wyrwę stąd :(

Ostatnia edycja:
e tam, moja mi powiedziała, że nawet lepiej jak będę dokarmiać ;P bo Ola urodziła się malutka i trzeba ja było podtuczyć ;P no i miałam zapisywać, ile i o której wszamała :) a że ja parcia na cycek nie miałam, to i nawet lepiej dla mnie, a córcia rośnie i jest zdrowa :)

kurcze, mieliśmy dziś jechac na wycieczkę nad ocean i samochód nam się popsuł :( bu a tak czekalam, że się wyrwę stąd :(

to ci pech :(

Hej
To ja z cycami najgorzej mam w nocy- zalewam wszystko, tak mi leci. Musze kłaść na cycki po jednej pieluszce na cyc, aby nie przeciekło, ech... za to w dzień zdaje mi sie, maly sie nie najada, więc też decyzja - dokarmianie. Lekarka przepisała nam nutramigen 1 ale wcale nie wchodzi małemu, więc dzisiaj zaopatrzam się w bebilon.

Marciaa, gratuluję. Od nadmiaru wrażeń jeszcze nikt nie umarł :)

Boshe, alez jestem przemęczona, nawet myśleć mi się nie chce.
Dobrze,że dzisiaj mały spi juz druga godz, to moge odsapnac troche, bo wczoraj caly dzień był ryk.

Gratulacje Marciaa:-):-):-)

Co do dokarmiania, to moja położna powiedziała, żebym się starała chociaż raz dziennie karmić swoim mlekiem, nic nie odradzała. A ja na razie jeszcze co 2 karmienie daję swoje, a poza tym Bebiko. Chciałabym, żeby mi jeszcze na jakiś czas starczyło, ale wiadomo, że nic nie trwa wiecznie. Czasem mi się wydaje, że pokarm mi się kończy, bo mniej odciągam, ale potem jakby wraca, bo "doję" i po 200 ml.

Dzieki dziewczyny normalnie nie dociera do mnie ile sie zmienilo tak nagle :)

Odciagnelam mleko bo cycki paliły juz i poszło 70ml!! maly wytrąbił wszystko...jak tak dalej pojdzie to bede miała słonika
Teraz smółki się skonczyły zaczęły się taie granulowane zołte kupy ale miekkie...jest oki? pytam was bo polozna dopiero w pon bedzie a wy juz bardziej doświadczone :)

Ja jak ostatnio ściągałam, to udało mi się tylko 30 ml z każdej odciągnąć.
Macie też tak, że jak karmicie, to z drugiej piersi tryska pokarm?? Aż mi żal, że aż tyle się go marnuje.
Oj, sukces młody jeszcze śpi - od 10.00 , wow...

reklama
Dzieki dziewczyny normalnie nie dociera do mnie ile sie zmienilo tak nagle :)

Odciagnelam mleko bo cycki paliły juz i poszło 70ml!! maly wytrąbił wszystko...jak tak dalej pojdzie to bede miała słonika
Teraz smółki się skonczyły zaczęły się taie granulowane zołte kupy ale miekkie...jest oki? pytam was bo polozna dopiero w pon bedzie a wy juz bardziej doświadczone :)

Jest oki. Kupa o barwie i konsystencji jajecznicy, jak mówią, u nas jest to tylko rozbełtane jajko ;) ale wszystko jest ok bo tak to wygląda gdy bebe jest na cycu.

Do góry