reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Mysza a ty karmisz cyckiem i nie doarmiasz sztycznym?? ja nie mogę samymi cycami :( Kurde:( On za 5 minut głodny a tak sie wscieka ze to koniec i tymi pazurkami mi sutki szczypie

akt porod miałam super aczkolwiek była chwila, ze powiedziałam do mojego Ł chyba nie dam rady ale powiedział, ze musze i KONIEC.

Nie mogę uwierzyć, ze jestem juz w domu. We wtorek rano byłam z brzuchem a teraz mam małego :)
dobra ide sie podniecam małym dalej :)

ps. mysza jak wrazenia ze szpitala? bo ja srednio zadowolona z połozniczego

reklama
Marciaa Ty dopiero urodzilas, na nawal mleka trzeba nieraz z 5 dni czekac, ogolnie sie mowi ze na 4 dobe powinien sie juz zaczac, ale to nie regulka.

A moja mala przesypia karmienie, musialam sie wypompowac. Maluda tak slodko spi ze az szkoda mi jej budzic, a musze do sklepu podjechac.

k-aralajna jakbys nie karmiła piersią, to by sie znalazło kilka rzeczy... na mnie najlepiej działa ROZGAZOWANY 7up.

Magmadzia ja tez miałam całe w strupkach i okropnie bolało...ja używałam masci MALTAN ( bez potrzeby spłukiwania) dostępny w aptekach i nakładałam go po każdym karmieniu a poza tym starałam się pomagac małej obejmować jak najbardziej brodawkę. Po około2 tygodniach minęło a teraz jest rewelka. Chyba to taki standard:tak:

Ja uzywam pampersów 2 odrazu po porodzie bojak ubralam 1 to swiecil dupskiem :-)
Dziewczyny jak karmiłyscie po porodzie piersią to jak czesto mniej wiecej..
bo moj ciagle by wisial i mam wrazenie ze sie nie najada...zasypia przy cycu odkładam i ryk...całe brodawki mam popekane:(chyba juz pisalysscie o tym ale nie dokopie sie teraz..

a propo nawału to długo on jest?
i co lepiej cieply czy zimny oklad zeby sie troche rozluznily

Ja uzywam pampersów 2 odrazu po porodzie bojak ubralam 1 to swiecil dupskiem :-)
Dziewczyny jak karmiłyscie po porodzie piersią to jak czesto mniej wiecej..
bo moj ciagle by wisial i mam wrazenie ze sie nie najada...zasypia przy cycu odkładam i ryk...całe brodawki mam popekane:(chyba juz pisalysscie o tym ale nie dokopie sie teraz..

a propo nawału to długo on jest?
i co lepiej cieply czy zimny oklad zeby sie troche rozluznily

na początku dziecko potrafi cały dzien na cycu wisieć...z czasem sie unormuje :tak:
ja nawał miałąm 2 dni - nic przyjemnego hihihi zwłaszcza jak trzeba gdzieś wyjśc coś załatwić :laugh2:

Moja Basia pierwszą smółkę zrobiła na mój brzuch podczas porodu, a potem jeszcze przez dwa dni smółka, później zielona i stopniowo coraz bardziej żółta.

Dziewczyny mam pytanie do tych co karmią piersią, czy macie jakieś niezawodne sposoby na zagojenie się popękanych brodawek?? Próbowałam już wielu sposobów - wietrzenie, smarowanie resztką mleka, napar z szałwi, bepanthen i jak na razie to wydaje mi się, że jest coraz gorzej:( więc jak Mała zasysa to się zwijam z bólu:(. Nie myślałam, że z karmieniem piersią będę miała tyle problemów...

każda z nas to przechodziła :tak:
mi pomógł bepanhten i odciaganie pokarmu do czasu wygojenia brodawek... później pilnowałam by smarować brodawki... Jak dziecko łapało suchą brodawkę (nie psmarowaną wczesniej) to wtedy mi raniło...wiec pilnowałam by później były zwilżone

reklama
dziewczyny mam pytanie czy kolki mogą też występować przy sztucznym mleku? ( mały dostaje już mleko bebilon1 od dłuższego czasu a od kilku dni strasznie płacze wieczorami po kąpieli i zjedzeniu )

czy mimo tego, że zrobił kupkę kilkanaście minut przed to potem nadal mogą go męczyć kolki?

ja już sama niewiem co naszemu małemu jest wieczorami, od kilku dniu po wykąpaniu i zjedzeniu ( ładnie się odbija itp) zaczyna w łóżeczku płakać, nie pomaga smoczek ani nic. sama już niewiem co zrobić. czy któraś tak ma? i czy coś podaje? bo niewiem może kupić coś na brzuszek?

Do góry