reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dziewczyny mam pytanie czy kolki mogą też występować przy sztucznym mleku? ( mały dostaje już mleko bebilon1 od dłuższego czasu a od kilku dni strasznie płacze wieczorami po kąpieli i zjedzeniu )

czy mimo tego, że zrobił kupkę kilkanaście minut przed to potem nadal mogą go męczyć kolki?

ja już sama niewiem co naszemu małemu jest wieczorami, od kilku dniu po wykąpaniu i zjedzeniu ( ładnie się odbija itp) zaczyna w łóżeczku płakać, nie pomaga smoczek ani nic. sama już niewiem co zrobić. czy któraś tak ma? i czy coś podaje? bo niewiem może kupić coś na brzuszek?
Ja małej podaje probiotyki i nie ma problemów z brzuszkiem.Bączki puszcza aż miło:)Powiedz czy on płacze nawet jak go tulisz na rękach?Moja czasem na rękach płacze ale kombinuje np.zmieniając pozycje w jakiej ją trzymam i się uspokaja.Wydaje mi się,że płacz często dzieci stosują tak dla zasady.Przyjęłam na klatę to,że moja czasem ma gorszy dzień i jakoś funkcjonujemy.

reklama
Ja małej podaje probiotyki i nie ma problemów z brzuszkiem.Bączki puszcza aż miło:)Powiedz czy on płacze nawet jak go tulisz na rękach?Moja czasem na rękach płacze ale kombinuje np.zmieniając pozycje w jakiej ją trzymam i się uspokaja.Wydaje mi się,że płacz często dzieci stosują tak dla zasady.Przyjęłam na klatę to,że moja czasem ma gorszy dzień i jakoś funkcjonujemy.

właśnie jak biorę na rączki eh przechodzi odrazu :)

Dziewczyny wczoraj stało się coś dziwnego.Mała przy karmieniu o 20stej nagle zwymiotowała mleko(nie strawione) a potem grzecznie spała i dopiero po 1 w nocy zawołała jeść...Może była przekarmiona?Co lepsze zdziwiło mnie,że tyle spała bo zawsze co 2-2,5godziny chce jeść.

Dziewczyny wczoraj stało się coś dziwnego.Mała przy karmieniu o 20stej nagle zwymiotowała mleko(nie strawione) a potem grzecznie spała i dopiero po 1 w nocy zawołała jeść...Może była przekarmiona?Co lepsze zdziwiło mnie,że tyle spała bo zawsze co 2-2,5godziny chce jeść.

Mi też się tak zdarzyło pare razy i pediatra powiedziała że dziecko jest przejedzone.

Marciaa, ja też nie miałam pokarmu na początku. Połozna od laktacji kazała pobudzać laktatorem po 10 min każdą pierś po karmieniu i ruszyło. Bywa ,że czasem mały się nie najje, ale to rzadkość. Wczoraj miałam chyba najgorszy dzień, w sumie chyba z 8 godzin był przy cycyku, dwa razy się przespał, ale na krótko. W końcu wieczorem dopakowałam mu 60 ml bebilonu, po pół godzinie jeszcze mój cycek na chwilę i odjechał do 5.30 rano, także super nocka. A potem karmienie i do prawie 9 spaliśmy.

ja karmie małego na zawołanie ale mam wrazenie, ze sie nie najada. Piersi mam twarde i lekko ciepłe. Po kazdym karmieniu odpompowywac? kurde nie wiem czy dobrze działam...
nie wiem czy dam rade samymi cycami...dałam mu wczoraj NAN z 2 razy jak juz nie moglam na bol piersi ale pije max 30,40 ml

W ogole chcialam sie podzielic super nowina.....moj Ł dzisiaj rano mi się oświadczył!!!!!! Czekał aż maluszek się pojawi na świecie :) Ale super ...tyle wrażeń ostatnio..oszaleję:D

Ostatnia edycja:
ja karmie małego na zawołanie ale mam wrazenie, ze sie nie najada. Piersi mam twarde i lekko ciepłe. Po kazdym karmieniu odpompowywac? kurde nie wiem czy dobrze działam...
nie wiem czy dam rade samymi cycami...dałam mu wczoraj NAN z 2 razy jak juz nie moglam na bol piersi ale pije max 30,40 ml

W ogole chcialam sie podzielic super nowina.....moj Ł dzisiaj rano mi się oświadczył!!!!!! Czekał aż maluszek się pojawi na świecie :) Ale super ...tyle wrażeń ostatnio..oszaleję:D

super moje gratulacje :)

reklama
Marciaa- podwojne gratulacje :tak::-D , co do karmienia to ja tez dokarmiam od kilku dni choć nie chcialam ale wg mnie nie bylo innego wyjscia. Dzis rzucał mi sie przez godzine na cycki i wył dałam butle- 60 ml i po 30 min usnął i śpi juz godzinke. Normalnie inne dziecko. Wczoraj rozmawialam z położną na temat dokarmiania no i ona byla przeciwna ale ja nie bede głodzić dziecka . Ja dokarmiam raz max 2 razy dziennie po 60 ml więc to chyba nie jest dużo a ten mimo że zje butlę i tak musi dostać cycka zeby usnął. Więc chyba się nie oduczy ciągnąć.
A co do nawału to ja nie mialam i nie wiem co to jest :no:, teraz nieraz jak mały śpi wiecej niż 3 h to czuję aby ciężkie cycki i tyle :-p.

Do góry