reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
właśnie ponoć nie można moczyć - tak mi moja mama powiedziała, tzn żeby sie tam nie nalało wody...ale nie wiem jak mu czyścić bo, ...Miki ma ta wysypke i ona też jest na uszach i jak skóra schodzi to wtedy uszka ma brudne bo ta skóra się tam lepi itp. może oliwkować po wyczyszczeniu???:baffled::baffled::baffled:

Prawdy i mity - JakSieBawić.pl

czytajcie..

swoja droga to moja mama tez mowila, zeby nie moczyc. Ale ja i tak mocze.

ja sie dolaczam do pytania o uszy.
Podczas kapieli moczycie uszy w srodku?

Trzeba uważać, żeby woda do uszków się nie dostała. Ja patyczkiem zwilżonym wycieram małżowinę w środku w tych zakamarkach ale oczywiście nie wkładam głęboko a za uszkami myję wacikami bo tam potrafi się brudek zebrać:tak:

Ja jestem bardzo zadowolona z pampersów premium teraz co prawda mam huggisy bo kupiłam paczkę przed porodem ale "2" i teraz muszę zużyć ale nie jestem zadowolona. Jak tylko się skończą to kupuję pampersy "2":tak:

Byłam u lekarki i te krosteczki na buzi to taka przypadłość niemowląt. Na razie kazała smarować alantanem a jak nie pomoże to da coś mocniejszego.

czesc dziewczyny

kurcze czuje sie dzis fatalnie:-( dopadla mnie grypa zoladkowa chyba i od rana paskudny bol brzucha i biegunka, nie poszlam do lekarza bo myslalam ze przejdzie ale dupa, co moglabym wziac bo narazie to miety 2 wypilam i nospe zjadlam ale nie pomaga, i czy nie zaszkodze pawelkowi bo karmie go caly czas....:-:)-:)-(

a co do fotelika to sa rozna opinie, niektorzy lekarze wrecz zalecaja ta pozycje i twierdza ze najlepsza dla dziecka i lepsza niz np plasko na pleckach, ja np czesto korzystam z fotelika podpietego na stelaz i tak z nim jezdze:tak:

Ostatnia edycja:
Co do spania na brzuchu to w ciągu dnia staram się moją Kingę tak układać bo to dobrana bioderka ale wtedy na dłuższe chwile nie wychodzę - mam ją na oku. Jak tylko się budzi to marudzenie -nie bardzo się jej podoba. Głowę podnosi jak leży mi na piersi po jedzeniu. W łużeczku nie bardzo chce się jej mięśnie karku ćwiczyć:-(

ja sie dolaczam do pytania o uszy.
Podczas kapieli moczycie uszy w srodku?
Mówi się by nie moczyć ale myśle że to dotyczy pierwszych tygodni , a potem to już bez przesady. Mojej nie raz naleje się woda i nic się nie dzieje. Ja czyszcze uszka jak widzę ze parafina wydostaje się lekko na zewnątrz, nie ma co grzebać, bo uszko delikatne.

U nas też czasami woda się dostanie do uszu w kąpieli, ale nic się nie dzieje. Chociaż nie robiłabym tego w życiu specjalnie. A uszy się same oczyszczają, woskowina zbiera się na zewnątrz i czyszczę ją tymi grubszymi patyczkami nasączonymi wodą z rumiankiem.

reklama
Wrocilam do domku. Szczesliwa jak diabli. Maluszek spi od godziny nakarmiony. Podroz super zniosł nie pisnał ani razu :)
Weszlam do domku a tu niepsodzianka pełno balonów i 100 tulipanów pokoik pieknie zrobiony normalnie wyc mi sie chciało :)
Mam takiego powera jak nigdy mimo ze w ciagu 2 dni spalam 4h:p
Trochem nie martwi westia karmienia cycem bo nawału brak młody ssie ale jeswt tak duzy ze nie wysarczy i dałam mu 40 ml NAN bo tak płakał ze zmeczenia...odciagnelam cos laktatorem moze
pobudze troche cycki...
mowilam ze nie chce karmic piersia ale jakos mi dziwnie go całkowicie odstawic...
mały ma lekką zołtaczkę ale mam obderwowac a jutro jechac zmierzyc bilirubine

Do góry