reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Czesc, widze ze na tobie temat szczepionek:) ja wlasnie jutro mam isc z moja małą i kupilam jej szczepionke skojarzona 5 in 1.. mam nadzieje ze nie wyskoczy jej po tym nic :)

jesli chodzi o chrostki to dziunia ma wlasnie na buzce takie na czole najpierw miala a teraz ma na czole i policzkach i troche nawet na uszach i szyji... to napewno skaza bialkowa albo jakies uczulenie.. podejrzewam ze na jajka... bo w swieta sie jej to zrobilo i od tej pory troche zaniklo... przez kilka dni przestane je jesc zobaczymy co to bedzie:( a polozna mowila ze to tradzik niemowlecy.. ale nie wydaje mi sie..

reklama
dronka83: moj maly tez tak glowke podnosil i przekrecal, a teraz super juz ja podnosi i jak spi na brzuchu sam sobie zmienia strony - tyle ze synek urodzil sie duzy, wiec i silniejszy, ale wg mnie to ze sie szybciej rozwija nie jest niczym zlym. jakas dziwna chyba ta twoja polozna, moze ma staroswieckie podejscie, bo kiedys kazali przetrzymywac dzieci okreslony czas miedzy posilkami. ja nawet butelka karmie jak jest glodny - przeciez nie bede glodnego dziecka trzymac, by bylo wszystko zgodnie ze schematem!

Oj dziewczyny padam na ryjek.
Pierwszy tydzień za nami, najpierw miałam problem z laktacją po cesarce później się "rozdoiłam", ale Franek jest cały czas głodny, nie wiem czy to normalne, że on potrafi przy cycu z 2 godziny cięgiem leżeć i ssać? ma ktoś tak?

ja bede robic w knajpie na bank, ale kiedy dokladnie to nie wiem, pewnie czerwiec/lipiec.
ja juz rezygnuje z odciagania pokarmu, bo nawet nie mam kiedy tego robic. maly od 2 dni w ogole nie chce spac w dzien, a jak juz sie uda go polozyc to max 45 min polezy. w nocy na szczescie spi. i niby kiedy mam to mleko sciagac w dzien, jak on caly czas aktywny i co sie nie podlacze do laktatora to jest placz i trzeba biec.. a i tak malo sciagalam. bo 70-80 ml 4 razy na dobe, a maly je po 120 na raz teraz i potrafi jesc tyle nie co 3 godziny a co 2 a czasami i za godzine jeszcze troche trzeba mu dac! przesada lekka takie ilosci chyba..
Nasz Synek tak samo, je co 2-3h. Ja juz tez dalam spokoj z karmieniem piersia. Choc jeszcze czasem dol zlapie...
Ale wiem, ze dbam o moje Dziecko i zapewniam mu to co najlepsze. A to jest najwazniejsze :tak:

Oj dziewczyny padam na ryjek.
Pierwszy tydzień za nami, najpierw miałam problem z laktacją po cesarce później się "rozdoiłam", ale Franek jest cały czas głodny, nie wiem czy to normalne, że on potrafi przy cycu z 2 godziny cięgiem leżeć i ssać? ma ktoś tak?

to normalne... mój jeden dzien (a raczej noc) mial taki ze 5godzin na cycach wisiał.

my planujemy chrzciny w sierpniu dopiero jeszcze dokladnego terminu nie ustalilismy, troche pozno ale chrzestna jest w ciąży i ma rodzic na początku lipca wiec poczekamy az sie rozpakuje :) a chrzciny pewno w domu zrobimy

Madzia sto lat! Spełnienia marzeń i pociechy z synka!
Ja pospałam z moim głodomorem prawie trzy godziny. Teraz nakarmiłam synka i dalej kima. Dzisiaj mam zamiar przed nocką ściągnąć pokarm, zobaczymy ile tego będzie. Ostatnio miałam ok 100 ml.
A chrzciny już wiem, że robimy w sobotę 22 maja, bo chcemy żeby znajomy ksiądz chrzcił, a w niedziele nie może, bo jest sam u siebie w małej parafii. A 29 już się szykują do komunii i nie ma możliwości. Nie chrzcimy z Gdyni, a w miejscowości u teściów - ok 80km od nas. Tam też braliśmy ślub. Tak robimy własnie ze względów finansowych, tam jest nowa, duża sala, na której sa organizowane różne imprezy, znajoma kobieta zajmuje się gotowaniem. Koszt od osoby ok 25zł, więc kwota śmieszna. Myśmy tam kiedyś już robili imprezę moich dziadków, bo też stamtąd pochodzą. A u nas też jest duża najbliższa rodzina - ok 30 osób, więc w Gdyni ok 70zł za osobę, to jest różnica.

Dziękuje za zyczonka urodzinowe!!A my wróciliśmy ze spacerku bylismy godzinke taka cudowna pogoda ze szkoda siedziec w domku.Mój Bartus waży 3350 ładnie,mleczko mamy dawac bebiko i dał nam skierowanie na te bioderka do neurologi kardiologi i musi byc rechabilitowany wiadomo jest po operacji i wczesniaczkem.Nie mierzył go.A pediatrie bedzie miał w K-nie.A szczepiony narazie nie bedzie to musze sie uzgodnic w neurologi oceni czy ma juz dostac.

reklama
heh no moj wczoraj od 20 pa kapieli do 23 jadl i jadl tzn cycal;-) mialam dosc
dzis to samo
i w koncu kupilam hippa koperkowego, zapodalam 10ml potem wciskalam smoka i jak na razie zasnal w lozeczku:-) pelen sukces:-)

potem kapiel wiec zobaczymy jak wieczorem

ile ml tych herbatek dajecie???? bo nie wiem ile mozna?

a i pawelek tez jest silny strasznie, dzis juz nawet podpieral sie na rekach i tez wlasnie mysle czy to dobrze bo cos slyszalam, o tym napieciu miesniowym ale skoro on juz ma prawie miesiac...??

a co do szczepionek szczepie na wszystko, u nas skojarzona 6 w 1 190, rotawirusy i pneumo po 320 :szok:

Do góry