reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Czesc dziewczyny!!
Ja dzisiaj wstawałam tylko raz na karmienie :szok: Olek zjadł po 20, usnął przed 21 i spał aż do 3 :szok::szok::szok: A potem o 6:30 wstał na cyca i znowu śpi!! Faktem jest, że wcześniejszej nocy kiepsko spał, bo go gazy męczyły i pół nocy kimał na moim brzuchu, przez co i ja się nie wyspałam, w dzień spał łącznie góra 4 godziny.
Ale trochę mnie zastanawia i martwi, czy 7 godzin przerwy pomiędzy karmieniami to niezadługo??? Wkońcu ten pokarm nocny jest najbardziej wartościowy, no i dzięki karmieniu nocnemu zwiększa się laktacja (czy jakoś tak). Jak myślicie??
A i mojemu zrobiły się na buźce takie drobniutkie krosteczki i się boję czy to nie jest jakaś alergia... kurde jak ja chciałaby mieć pediatrę w domu pod ręką ;-)

silvi ja również proszę o informację o tym Lakcidzie

Ostatnia edycja:
Witam :) u nas szaro buro :)

Malutka grzeczna, ale coraz częściej się złości i chce być na rączkach :/ mam nadzieję, że jej to przejdzie.

Mam do was pytanie zastanawiałyście się już nad chrzcinami?? Kiedy chrzcicie maleństwa?

Hejka Kochane:-)Ja z Bartusiem juz jestesmy przygotowani do lekarza,czekamy na szwagra jedzie nas zawiesc.Noc miałam super troche sie nie wyspałam,bo mały jak sie obudził o 5 do mleczka tak nie mógł zasnąc,ale ogólnie bylo dobrze.Co do chrzcin my impreze mamy w czerwcu,bo Bartuś juz był chrzcony w szpitalu przez naszego ksiedza w tym czasie co go reanimowali takze jak narazie jest spokój.Jestem ciekawa ile mój smyk wazy i mierzy,widac ze jest wiekszy i wiecej wazy,bo jak go nosze to rece troche bolą.U nas słoneczna pogoda i Wam również zycze słonecznego dnia;-)

no to super :-(mojemu tez wczoraj zrobiły sie krostki na buzce - ma ich z 8 sztuk na prawym policzku :-(- tez mnie to niepokoi.
A i mu oczka troche ropieją - w spzitalu mial zapalenie spojowek cos mu zapuscily i przzeszlo i teraz mu wrociło, rozmawialam z polozna kazala wode destylowana zapuszczac ale to gó...o pomaga, chyba czeka nas wizyta u pediatry :cool:

kurcze mój od wczoraj i dziś z rana budzi się z takim piskiem i ryczeniem że nie wiem o co chodzi !!miała tak któraś z was???????

marela mój też właśnie ma krostki na buźce i ropiejące oczka , krople Tobrex zapuszczam od 4 dni i pomagają , zaznaczam że raz wyleczyłam nimi i znowu po 2 tyg. się nawróciło ale w jednym oczku

Ostatnia edycja:
witajcie , u nas tez paskudnie, mały spi jak mysz pod miotłą, zerka czy jestem i spi dalej a jak tylko wstane to placz ;), oj maminsynek mi rosnie :-p.
Troche z lenistwa mały spi ze mna a M wyprowadzka do innego pokoju i teraz zastanawiam sie czy juz go przenosic do łożeczka czy poczekajc jeszcze troche tzn. zastanawia mnie czy juz mogl sie zaczac przyzwyczajac ? :-D

A co do chrzcin to my chyba tez w czerwcu albo w sierpniu :tak:

piszecie o mleku, zaczęliśmy od Nan,ale koleżanka poleciła Bebilon - po tygodniu daliśmy sobie z nim spokój i wróciliśmy do Nan

Bebilon okropnie śmierdział, i zatykał nam smoczek w butelce
no i Mały nie mógł po nim zrobić kupy:eek:

tylko się zastanawiam czy ten Nan jest ok
położna poleciła nam : ENFAMIL, bo najbardziej zbliżone do mleka matki
zastanawia się nad nim

tu link o nim:
KAFETERIA - Mleko Enfamil - Forum dla kobiet

missiiss gratulacje wielkie:-D:-D:-D:-D
bardzo się cieszę

Mam do was pytanie zastanawiałyście się już nad chrzcinami?? Kiedy chrzcicie maleństwa?

my chrzcimy 12 czerwca

reklama
Lakcid to probiotyk stosowany w czasie i po antybiotykoterapii, przy biegunkach m.in. podróżnych, profilaktycznie dla utrzymania prawidłowego składu mikroflory jelitowej; w poantybiotykowym zapaleniu jelit - rzekomobłoniaste zapalenie okrężnicy. Nie stosować jeśli dziecko nie toleruje białka mleka krowiego.
Preparat podaje sie doustnie. Do proszku, który znajduje się w ampułce dodać niewielką ilość przegotowanej i ostudzonej do temperatury pokojowej wody lub mleka, dobrze wymieszać. Pić bezpośrednio po przyrządzeniu (choć znalazłam też informację, żeby poczekać około 30 minut zanim namnożą się bakterie i dopiero wtedy podawać). Tak też robię- czekam kilka minut i daję niuni na łyżeczce. Strasznie się krzywi, bo chyba jej nie smakuje, ale dzielna jest i połyka. Mój pediatra zalecił stosowanie 5 dni po jednej ampułce u takiego maluszka. Stwierdził, że jeśli mała ma delikatne kolki, to ten preparat jej pomoże, a na pewno nie zaszkodzi, gdyby się okazało, że ten płacz to jednak nie brzuszek. Zauważyłam, że dużo więcej "pryka" i robi mega kupę, po której od razu jej lżej i się uspokaja (wcześniej strasznie się męczyła przy kupce), więc wydaje mi się, że pomaga. Poza tym wcześniej zdarzało jej się zrobić zielonkawą kupkę z "nitkami" (mój K mówi, że to kupa ze szczypiorkiem), a odkąd podaję Lakcid jest fajna musztardowa, więc chyba pomaga na ten malutki przewód pokarmowy. Tak, czy inaczej będę stosować, bo widzę, że niunia mniej się męczy.

Co do wysypki, o której pisałyście - moja też ma kilka kropek na buzi już 2 tyg i też stwierdziłam, że to musi być trądzik niemowlęcy - odstawiłam nabiał na kilka dni z mojej diety i nic nie pomogło, więc to nie skaza białkowa(która zazwyczaj dziecko swędzi- tak wyczytałam). Poza tym jeśli to trądzik to blednie na spacerku, w nocy również, uwidacznia się jak dziecko płacze lub śpi na jednym policzku. Znalazłam w necie, że są na to różne maści np. sterydowe, ale ja nic nie stosuję, przemywam przegotowaną wodą i już widzę, że jest coraz lepiej. To podobno z powodu niedojrzałości gruczołów łojowych maluszka i samo zniknie.

Do góry