reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

moj tez wczoraj mial jakis skok ciągle jadł jadł i spać nie chcial.Ale o 20 jak usnął tak spał do 1,potem obudzil sie o 3 na pol godzinki,potem o 5 i do teraz spi:Dwiec jestem cholernie wyspana

reklama
moz-screenshot.png
Karelajna na tą opryszczkę bardzo dobra jest maść cynkowa, chyba nawet w niebieskim pudełku dawali ( taka hippa maść na odparzenia z cynkiem ale może tez być jakaś inna z cynkiem ). U mnie na sali leżała dziewczyna, która dostała opryszczki i kazali jej karmić dzidzie w maseczce, także może w ten sposób się zabezpieczaj, no i oczywiście nie całuj w buźkę swojej dzidzi.
Co do zatkanego noska - my zakrapiamy nosek solą fizjologiczną a później odciągamy fridą, najlepiej to robić kiedy dziecko płacze albo właśnie skończyło ( wtedy glutki są rzadsze). Koleżanka poradziła mi też zakrapianie noska podczas kąpieli, kiedy dziecko mocno płacze - wtedy samo wydmu****e jego zawartość.

Ostatnia edycja:
Poczytałam o tym katarku :) wybaczcie, nie doczytałam wcześniej.. Fiołkowa, od razu zaczęły pomagać te kropelki? Dziewczyny, a ta maść majerankowa działa? Bezpieczna jest?
Wiesz, tak od pierwszej dawki to nie, ale widać poprawę, bo katar z zielonkawego zmienił się w prawie przezroczysty:-) Dajesz rano i wieczorem po 1 kropelce do każdej dziurki max przez 5 dni.

Dziewczyny, czy możliwe, że mój maluch już się świadomie uśmiecha? Czytam, że dopiero pod koniec 2 miesiąca, a tymczasem mój Kubek już 3 razy patrząc na mnie uśmiechnął się od ucha do ucha, gdy do niego mówiłam. Może sobie trochę wmawiam, ale naprawdę wyglądało, jakby specjalnie do mnie się uśmiechał:-D

Czesc dziewczynki:-)Ale sliczna pogoda u nas.Synek cos spac nie moze,wczoraj na dniu spał niecałe 2godz w nocy mi ładnie spał,jadł i mega duza kupe mi zrobił,a dzis go brzuszek boli i nie moze spac nawet piard go boli szkoda mi go:-(czesto go na brzuszek kłade to ładnie główke podniasza:tak:Dobrej niedzieli Wam zycze;-)

hej kochane mam pytanie moze glupie ale nie wiem co robic :/
Chcialam malej zrobic odcisk nozki i raczki i mam takie farbki i pomyslalam ze rozmieszam z woda i heja ale teraz sie zastanawiam czy czegos nie narobie przecierz to taka delikatna skorka i w farbkach jest sama chemia :/
Moze sa jakies specjalne rzeczy do tego to sie wstrzymam i kupie :)

z nudow bo nawet na spacer isc nie mozna bo padai zimno uzupelniam jej album ,ktory prowadze od poczatku ciazy :)

kupilam tez taka skrzynke i tam wrzucam jej pamiatki takie jak 1 spiochy ,smoczek jak juz bedzie chciala inny ,kaftanik to co juz za male po jednej sztuce :) opaske z raczki ze szpitala ,pepek :) pozniej grzechota ,ulubiona zabawka pluszowa pierwszy zabek ,kawalek wlosa :) i tak az do 18 :) lat a pozniej jako prezent dostanie :)

Wieczna pamiatka :)

u nas powoli raz lepiej raz gorzej ,pediatra mi mowila ze dzieci przechodza takie fazy ze same nie wiedza czego chca i plaza ,marudza bez powodu ale to podobno przejsciowe :)
Wiec wiezymy ze bedzie dobrze .
Moja dzisiaj w nocy pieknie spala od 1 jak pojadla do 7 rano :) potem o 9 byla glodna ,pojadla i zas do 12 spala i teraz tez od 15 spi bo dzisiaj taki spiacy dzien :)zimno i ciemno za oknem ze tylko spac :)spi i rosnie

reklama
Do góry