reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a ja sprobuje jeszcze magnez sobie wziac... i moj maz sie drze na mnie ze mam dzwonic do swojego gina i isc sie przebadac i chyba zadzwonie ale jeszcze ten magnez wezme.

reklama
witajcie Kochane
ja od czasu do czasu miewam już przebłyski i lepsze dni, więc mam nadzieje, że pierwsze objawy będą nieco mijać...
missiiss weź sobie magnez i nospe razem, a najlepiej udaj się do gina, by się uspokoić bo najgorsze jest chyba stresowanie się, że coś się może niedobrego dziać
xXxIzuLQaxXx ja też mam czasem zawroty głowy, ale czytałam, że to progesteron jest winny, a zmęczenie organizmu swoje dodaje... :baffled:

ja mam tez sporo męczących zatwardzeń co mnie frustruje, bo przed ciążą mój układ pokarmowy chodził jak szwajcarski zegarek bez żadnych zakłóceń...eh

ogólnie już patrzę, że część z nas właśnie zaraz będzie kończyć I trymestr, mi 2 tyg zostało, ale strasznie się cieszę,
bo pamiętam jak niedawno tak bardzo się marwtiłam, aby ten pierwszy trymestr jakoś przeżyć i przetrzymać, aby wszytsko z Maleństwem było ok.
a tu już tuż tuż niedługo II trymestr
jupi!!! :-D
i czekam na usg genetyczne w nast. tyg

Witam brzuszki
Ja miałam dzisiaj fatalną noc ból brzunia i kręgosłupa coś okropnego dopiero nad ranem zasnełam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.Martwie się jak my wszystkie czy tam aby wporządku jutro mam usg genetyczne i zobaczymy jak tam sprawy się mają oby dobrze mam nadzieję;-)
A jeśli chodzi o M to denerwuje mnie strasznie i ciągle płaczę ale to pewnie hormony.Aby do jutra po wizycie dam znać jak się sprawy mają.
Pozdrawiam:-):-):-)

[
w gazecie przeczytałam artykuł, w którym napisano, że mężowie tyją razem z żona w ciąży:-)
mój M jet szczuplutki, ale ostatnio wsuwa 2 razy więcej jedzonka niż dotychczas:-D
Ja znowu czytałam, że jeśli mąż lub też partner, w czasie ciąży tyje razem z żoną, tzn. że będzie dziewczynka, a jeśli nie tyje tzn. że chłopiec. Taki przesąd:) Mój M ma już chyba większy brzuch odemnie:)Więc wychodzi mi to na ddziewczynkę:) Zobaczymy
hej dziewczynki :-)
pol nocy nie spalam , bo mialam jakies dziwne sny. brrr
a jak ja nie spalam to i Karolowi nie dalam spac ehh:-D

jem bardziej kwasno na chlopaka, ale za to cere mam na dziewczynke. straaaasznie wygladam.

Miss no to zbieraj sie do lekarza. on na pewno powie co Ci moze dolegac.
Ja ostatnio to mam dopiero sny, mam zakaz uprawiania seksu, oczywiście od lekarza:) Więc same wyobraźcie sobie moje sny:)
Co do tej cery, to chyba się nie zgadza. Moja koleżanka która niedawno urodziła, miała super cere i ma dziewczynkę:)
Zapomniałam wam powiedzieć, że dlatego iż w rodzinie mojego M występuje zespół downa, dostałam od ginka skierowanie na badania prenatalne. W sumie to sama ją o to poprosiłam i dała mi. Mimo że chodzę do niej prywatnie to dała mi skierowanie:) Z jednej strony trochęsię boję, bo czytałam, oczywiście na internecie, że badania prenatalne nieinwazyjne mogą wychodzić niejednoznacznie a wtedy dają skierowanie na badania prenatalne inwazyjne, a tych to chyba bałabym się zrobić, tym bardziej że oprócz tej choroby w rodzinie nie ma żadnych wskazań. Przezierność karkowa tez mi wyszła niska.

o justyna masz termin na 9 marca ?? :-)

nie wiem czemu ale boje sie cos zadzwonic do mojego gina albo poprostu przejde sie do niego wieczorem i pewnie mnie przyjmie:zawstydzona/y:ale glupek ze mnie:zawstydzona/y:

Witam :) ja znowu czasu nie mam, w końcu przeprowadzamy się do własnego mieszkania i mam pełno pracy, a tak okropnie źle się czuję. Dzisiaj pierwszy raz zwymiotowałam, po za tym non stop bym spała. Jak z waszą wagą, bo ja boje się zważyć bo wakacyjnych obżarstwach :-D

a wazyc to jak wazylam przed ciaza 71 tak spadla mi do 69 i teraz na dzien dzisiejszy mam 70 rowne;-) takze zle nie jest a na jednym kalkulatorze mi wyszlo ze powinnam w 4 miesiacu zawazyc 76 kg a w 3 - 74 :szok::rofl2: moze sieza bardzo nie spase w tej ciazy...

Witam :) ja znowu czasu nie mam, w końcu przeprowadzamy się do własnego mieszkania i mam pełno pracy, a tak okropnie źle się czuję. Dzisiaj pierwszy raz zwymiotowałam, po za tym non stop bym spała. Jak z waszą wagą, bo ja boje się zważyć bo wakacyjnych obżarstwach :-D
Ojej, ja myślałam że jak do tej pory nie wymiotowałam to już nie będę. A widzę że jesteśmy w zbliżonym okresie ciąży:) Mi ostatnio tylko jest mdło. Co do wagi, jak na razie to albo na minusie albo stoi w miejscu, bo nie miałam za bardzo apetytu. Ale od paru dni mam już większy więc pewnie waga niedługo podskoczy
Pamietm jak zaczęłam się strać o dzidziusia, to za każdym razem przed @ miaąłm mnóstwo zachcianek, chciało mi się na przemian słodko i kwaśne i zawsze dostawałm @. A teraz....praktycznie na nic nia mam zachcianek. Chociaż nie, wczoraj zachciało mi się krupniku:)
Każdy pyta mi się jakie mam zachcianki i dziwi się że mówię że żadne

Cześć dziewczynki,
właśnie wróciłam od lekarza, spędziłam prawie 5 godzin wrrr, a to pobranie badań, pożniej pomiary u położnej no i czekanie do mojej gin, zawsze się długo do niej czeka...
Troche jestem podłamana bo gin stwierdziła u mnie krótka szyjke macicy, pobrała mi jakiś wymaz z niej, i w zależności od wyniku, zadecyduje czy bede miała zakładany krążek:-(
Acha, znowu przytyłam, masakra:wściekła/y:

reklama
Cześć dziewczynki,
właśnie wróciłam od lekarza, spędziłam prawie 5 godzin wrrr, a to pobranie badań, pożniej pomiary u położnej no i czekanie do mojej gin, zawsze się długo do niej czeka...
Troche jestem podłamana bo gin stwierdziła u mnie krótka szyjke macicy, pobrała mi jakiś wymaz z niej, i w zależności od wyniku, zadecyduje czy bede miała zakładany krążek:-(
Acha, znowu przytyłam, masakra:wściekła/y:

nie martw się kochana na zapas, a kilogramy w ciąży muszą być i już:-)

Do góry