reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

mississ zjedz garść suszonych moreli lub śliwek i czekaj na wizyt e w toalecie, jak nie przestanie boleć to znaczy, że to macica:-D
ja tam się czuję, jakbym miała cegłówkę w brzuchu;-)

w gazecie przeczytałam artykuł, w którym napisano, że mężowie tyją razem z żona w ciąży:-)
mój M jet szczuplutki, ale ostatnio wsuwa 2 razy więcej jedzonka niż dotychczas:-D

reklama
haha to moze ja juz nic nie pisze o moim bolu brzucha zeby wiecejnie zarazac ;-) ale tez tak masz ze cie to strasznie drazni ten bol?? bo ja to jak dluzej jest to wytrzymac nie moge tego cmienia bbrrr:no:

Kochana u ciebie to juz 12 tc i wszystko sie powieksza ,macica potrzebuje miejsca i sie przepycha nie patrzac na nic :),dzidzia twoja tez rosnie i musi jej byc wygodnie ,mnie dzisiaj w nocy bolal brzusio i nie moglam zasnac bo to tak dreczy taki bol sama nazwa "tepy bol " juz mowi za siebie .

A ostatnio mialam zatwardzenie chyba ze 3 dni nie moglam isc do toalety i tez myslalam ze ten bol od tego ,poszlam w koncu i nic przynajmniej u mnie to wedrujaca macica :) nigdy wczesniej nie myslalam ze ciaza niesie ze soba tyle nowych rzeczy ,ktore co dziennie poznaje ale nie na dormo pisza ze organizm kobiety pod czas ciazy wykonuje bardzo ciezka prace :)Damy rade kochane

blueberryw sumie w dole brzucha i czasem do okola wydaje mi sie ze wlasnie to jelita czasem jak sie nazarlam czegos (przed ciaza) i poczytalam na bb jeden watek o bolach brucha i dziewczyny pisaly ze je tez jelita bola bo macica rosnac je uciska.

mag007 nie to nie zaparcia- akurat z wyproznianiem nie mam problemu. wypilam herbatke i od razu do kibelka poszlam i dalej boli :baffled: ale kupie jakies suszonki dzisiaj to moze ogolnie na jelita pomoga.

kamikaa no wlasnie taki glupi "tępy" bol... tylko ze to czasem jest nie do zniesienia :baffled:. szczerze to ja myslalam ze ciaza jest bardzo przyjemna , ze rosnie brzuszek bez bolu rzadnego , ze kilka dni sie pozyga i wszystko a tak to sie chodzi calemu w skowronkach i nic nie boli... :-) a tak to czasem sobie mysle ze mam juz dosc i ze juz wiecej nie chce byc w ciazy a pewnie za kilka lat bede prosila na kolanach meza zebysmy jeszcze jedno dzieciatko sobie zrobili :-D

najwcześniejsze objawy u mnie (1-2 tydz) to wrażliwość piersi, nabrzmiałe ścianki pochwy (inaczej się odczuwa w czasie stosunku), bardziej wrazliwa macica, senność i zmęczenie, w pierwszej ciąży miałam tez od początku okropną zgagę.

missiiss1301 mi gin na te bóle brzucha kazał (jak pisałam wcześniej) brać dwa razy dziennie nospe forte plus dwa razy dziennie magnez (asmag b). Tylko to tak przez kilka dni, bo to że się weźmie raz to odrazu nie zadziała i nie będzie tak, że juz nic nie będzie boleć:blink: Ale powiedział też, że wrazie gdyby to nie pomogło, a ból był cały czas (bez żadnych przerw) i stawał się ostry to lepiej się zgłosić do lekarza. A jak jeszcze przy tym jest krwawienie bądź plamienie to wiadomo, że tym bardziej do lekarza. Także jestem zdania, żebyś poszła do gina, bo wiem jak ból brzucha jest stresujący, a stres jest niebezpieczny, a jeżeli będziesz musiała parę dni poczekać na wizytę, to wspomóż się nospą i magnezem, to ci nie zaszkodzi, a może jedynie pomóc:tak::tak:

Pisałyście o swoich relacjach z mężem.. U mnie jest okropnie. Tzn mój mąż jest dla mnie okropny i mam wrażenie, że on wogóle nie radzi sobie z tą nową sytuacją i jakby to on miał burzę hormonów. Tak jakby wogóle nie dojrzał do rodzicielstwa:-( Wczoraj się przez niego popłakałam i musiałam wyjść z domu na spacer, żeby się jakoś uspokoić. Mam tylko nadzieję, że wszystko się jakoś ułoży, ale jeśli tak będzie ciągle, to stawiam nasze małżeństwo pod dużym znakiem zapytania:-(

hej dziewczynki :-)
pol nocy nie spalam , bo mialam jakies dziwne sny. brrr
a jak ja nie spalam to i Karolowi nie dalam spac ehh:-D

Mysza wiesz... pralka brudzi mi ciuchy, sa to plamy tak jakbys zachlapala sie blotem, lekko szarawe.
no i moj ojciec powiedzial, ze powinnam kilka razy przegotowac (na 95 stopni) sama wode z kwaskiem.. ze on podobno ma ruszyc ten caly mul i ma to pomoc. zobaczymy.

Katrinka moze i to bedzie chlopak. hehe moj przyszly maz skakalby pod niebo za chlopaka. zreszta nawet wiecej osob mi mowi ze mysli ze to chlopak bedzie :-)
jem bardziej kwasno na chlopaka, ale za to cere mam na dziewczynke. straaaasznie wygladam.

Miss no to zbieraj sie do lekarza. on na pewno powie co Ci moze dolegac.

Witam moje dziubaski!!!
Jakoś ostatnio niemogę się zebrać żeby z wami popisać, nic mi się niechce jakaś taka jestem hmmm wypluta?? Jeszcze raz dziękuję za kciukaski - jak najbardziej pomogły - mój szwagierek czuję się już dużo dużo lepiej. Jeszcze leży w szpitalu pod obserwacją ale już jest lepiej i to najważniejsze. Thank you!!:tak::-)

Kurczę właśnie odkryłam że zaczęłam 10 tydzień YUPIIIII!!! W tym tygodniu mam nadzieję zobaczyć moją kruszynkę i niemogę się już doczekać.:tak:

moj gin to mnie zagryzie chyba... ostatnio tydzien temu bylam na tym usg w szpitalu wtedyc co juz 2 dzidzia nie bylo i z malym bylo ok wszystko, potem w srode dzwonilam zby sie umowic do niego zeby mi zwolnienie napisal i teraz znow bede dzwonic :baffled: w sumie place to wymagam ale ni cce zeby mnie za chisteryczke wzial. a moze w czwartek pojade do siebie do domku rodzinnego i tam moja rodzinna gin mnie zbada...

mirosianospa mi nie pomaga nic a nic kompletnie :no:

mycha1 bardzo sie ciesze ze ze szwagrem wszystko juz lepiej i coraz lepiej :tak:

hej dziewczyny!
nie nadążam za Wami ech, kiedy Wy to czytacie :)
ja mam zatwardzenie od jakis 3 tydodni masakra, jade na czopkach :( w pierwszej ciąży było tak samo.
Dziś mój mąż wykupił nam wycieczke, 2 tygodnie na Krecie :D :D wylot 23 września na 14 dni :D , Julkę przejmuje na ten czas babcia :D ale super, 2 tygodnie laby :), akurat bedzie 13 tydzień ciąży na wylot, mam nadzieje że moje dolegliwości miną :)

reklama
Witam Kochane :*

Przepraszam, że tak mało zaglądam ale strasznie się szybko męcze przy laptopie i coś mi się dziwnego dzieje.. Dziś ide do lekarza po południu to moze sie dowiem od czego się tak dzieje.. A dzieje mi sie cos takiego, że często mam wrażenie, że kręci mi się w głowie.. Nawet jak leże to wydaje mi sie ze ciało mi się rusza ;/ eh.. Nie mam pojecia co to moze być..

Do góry