reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ionka a cholera wie.. ale jak by to bylo to czy by nie bolalo np przy wciaganiu brzucha kiedys tak mialam albo przy zginaniu:confused: a tego nie mam ... juz c..j wi co mi kurka jest :-( ale to strasznie meczace sie robi szczeglnie wieczorami jak chce spac albo w nocy jak sie obudze...:zawstydzona/y:

reklama
Ionka a slyszalam, ze u Ciebie w miescinie jakis park wodny jest nowootwarty... :-)
Czy wiesz cos o tym? Jejku jak mi tego brakuje :-D u nas tylko prostokatne baseny...

oooo, co Ty powiesz?? :-) nie miałam pojęcia :szok: :-)
wiem, że jakiś miał być i to zupełnie blisko mnie, ale że kryzys, to budowa stoi nieskończona :no:
muszę przeprowadzić śledztwo w tej sprawie :-)

missiiss- mnie tak bolało, że o żadnym wciągnięciu brzucha mowy nie było. nie dałam rady nic. teraz jak tylko poczuję coś podobnego od razu biorę espumisan.

Ostatnia edycja:
Missiiss, Ionka - o wzdęciach mówicie?? Przepraszam, ale chyba nie doczytałam:zawstydzona/y:
Missiiss, dalej Cię boli? Ale to nie pod brzuchem??
Moniazuber, szybkiej zgody życzę!!:tak:
Mycha, cieszę się, że ze szwagrem lepiej:-)

witam w kolejnym dniu ciażowym ;-)

brzusio narazie nie boli od rana nie boli... ale pewnie jak cos zjem to zacznie tfu tfu!!:no: no nic narazie spokojnie i jak zacznie bolec dzwonie do mojego ginka. milego dzionka kochane dziąszki ;-):tak:

Witam!

Ionka, aaa, no tak, mnie czasem nachodzą, raz myślałam, że mnie skręci, to wtedy co bylismy u znajomych. Ciekawe jak w sobotę będzie, na weselu, bo to najgorzej jak tak człowiek zmuszony do siedzenia sztywnego:baffled:
Missiiss- i oby nie bolała!!

Jutro mam wizytę i już stresa:sorry2:Jutro mamy się też umówić na to usg gdzieś koło 12 tygodnia, to dopiero będzie stres:baffled:

o nareszcie ktos wstal :-)

ja zaraz dzwonie do mojego gina bo zaczyna mnie lekko bolec. wlasnie kolezanka zaszla w ciaze i opowiadala ze na poczatku 4 miecha poronila i sie wystraszylam i oby debral i mnie umowil najlepiej zeby dzisiaj byl u siebie w gabinecie bbbrrr

Hello :-)

Ja już po USG. Dzidziuś ma wszystko co trzeba - rączki, nóżki, żołądek, nawet paluszki było widać :tak:. Parametry bardzo dobre - NT < 1, kość nosowa widoczna. Długość od główki do pupci 59,9 mm. Pani doktor kazała mi kaszleć, żeby maluch zmienił pozycję i faktycznie ruszał się wtedy :-D.

hej mamuski :)

a ja mam straszny problem.. sama nie wiem co to jest. mam nadzieje ze nie opryszczka narzadow plciowych. jakies 2-3 tygodnie temu pojwily mi sie krostki, takie nieduze. Wygladaja one jak takie "dzikie cialka", ktore miewalam czasami na szyi.
od razu pomyslalam o opryszczce... ale nie zgadzaja mi sie objawy.
po pierwsze nie mialam innego partnera seksualnego od hoho 2 lat. a krostki pojawiaja sie do 2 tygodni od zakazenia. i towarzysza temu takie objawy jak swedzenie okolic intymnych, pieczenie, goraczka, powiekszenie wezłów chlopnnych itp. Ja nic takiego nie mam.
poza tym te krostki u mnie nie sa typowo na wargach .. mam ze 2-3 bardziej powiedzialabym w pachwinach i na posladku.
no i przeciez tydzien temu w czwartek bylam u gina, badal mnie i nic nie stweirdzil, takze.. sama nie wiem co to moze byc :(
cholera jutro ide do gina... a do tego czasu umre na zawał... a ze ja panikara jestem to biada mi :(

reklama
o nareszcie ktos wstal :-)

ja zaraz dzwonie do mojego gina bo zaczyna mnie lekko bolec. wlasnie kolezanka zaszla w ciaze i opowiadala ze na poczatku 4 miecha poronila i sie wystraszylam i oby debral i mnie umowil najlepiej zeby dzisiaj byl u siebie w gabinecie bbbrrr

No to super, że idziesz do gina, wkońcu przestaniesz się tak stresować. Jestem przekonana, że wszystko w porządku i wyjdziesz z wizyty o niebo spokojniejsza:tak::tak:

Hello :-)

Ja już po USG. Dzidziuś ma wszystko co trzeba - rączki, nóżki, żołądek, nawet paluszki było widać :tak:. Parametry bardzo dobre - NT < 1, kość nosowa widoczna. Długość od główki do pupci 59,9 mm. Pani doktor kazała mi kaszleć, żeby maluch zmienił pozycję i faktycznie ruszał się wtedy :-D.

Gratulacje zdrowego dzidziusia:-) Ja jeszcze muszę troszkę poczekać, wizytę mam pod koniec następnego tygodnia, ale jestem dobrej myśli i czuję, że wszystko ok.

A tak poza tym to zaraz idę do dentysty, od kilku dni mnie ząb boli (ósemka:baffled:), że cała strona mnie już boli:-(
I jeszcze chyba mi się pleśniawki zrobiły w buzi na podniebieniu i przy gardle:baffled: i strasznie się męczę z tym. Pytałam w aptece, to sacholu nie mogę raczej używać. Może dentystka cos na to poradzi. Ale nie mam pojęcia dlaczego mi się zrobiły, przecież myję ręcę, owoce i warzywa też, a teraz to tym bardziej zwracam uwagę na higienę. Może to od tego zęba:confused: A i jeszcze odebrałam przedwczoraj wyniki krwi i moczu i wyszło mi że mam zamało limfocytów (norma to 25-50, a ja mam 22,7) i jeszcze za mało PCT (norma 0,2-0,5, a ja mam 0,157). Wiecie co to może oznaczać??

Do góry