reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dziewczynki, ma pytanie: własnie gdzies tam sie doczytałam, że czasem dają skierowanie na cesarkę za wzgledu na wady wzroku. Może któraś z Was wie jak duża ma być ta wada?

reklama
Tabasia, mam nadzieję, że wyjdzie smaczne :blink:

ja byłam w 5 tyg. u gin
...
od razu zobaczyłam bijące serduszko i 5 mm Maleństwo, byłam w takim szoku, że lekarz kazał wrócić taksówką do domu i sprawdzał, czy potrafię sama chodzić (czy nie zemdleję)
tak więc 5 tyg. to wcale nie tak "za szybko"
:baffled:

no ta moja gp była baaaardzo zdziwiona :confused: ale jeśli tutaj wysyłają na pierwsze usg po 14 tygodniu, to chyba miała prawo się dziwić :baffled:
byłam prywatnie w 5 tygodniu właśnie i nawet serduszka nie było, a całość miała tylko 2.9mm :confused:
mam nadzieję, ze wszystko tam u mnie ok :confused:
tyle czasu jeszcze czekać muszę :-(

dziś mam nienajlepszy dzień, chodzę i pochlipuję od rana :-(
pogoda też dobija: leje, wieje i ogólnie nie nastraja optymistycznie :-(
jak mi się chce takiego prawdziwego polskiego lata :-(

Witam:)
Ponawiam pytanie, miał już może ktoś badania pranatalne?????????????????
Lub może zamierza iść?
Ja dziś na obiada miałąm rosołek, a teraz robię ziemniaczki, kotlety mielone i zasmażane buraczki:) Moje ulubione danie:)
Też dziś nie miałam za najlepszego nastroju, a poza tym mnie muliło po śniadaniu:(
Ale teraz wyszło słonko, to może i humor się polepszy:)

ja to nie lubie upalow i jak jest tk goraco wole jak jest chlodno fanie i jak kropi sobie deszczyk :-) wtedy to czuje ze zyje :tak: bo tak przez moje kropki to ani sie nie porozbieram w koszulki na ramiaczkach czy w topy , bo glupio w kropkach i z reszta nie moge ich wystawiac na slonce (cala w kropkach jestem :-D) ale w krotim rekawku chodze... z reszta ani nad wode nie pojade bo przeciez w stroj sie nie ubiore a tak bym chciala swoj brzuszek juz pokazac... :-(

chyba pojde na te studia moze rzeczywiscie jak sie przeprowadzet to i prace potem bede mogla sobie tez lepsza znalezc jak zobaczy dyro ze studiowac chce a nie ze ze srednim tylko :-p tak na 90% ide ale jeszcze sie zastanowie i poradze mamy :-)
juz niedlugo urlop bo za tydzien jupii hurraa :-) i astanawiam se czy nad morze jechac czy do krakowa na 3-4 dni... hmmm... nad morze bym pojechala ale perspektywa dlugiej jazdy pociagiem w nocy mnie rozbraja :baffled:

badn prenatalnych nie mialam i miec nie bede wiec nie pomoge tak jak z tą wada wzroku i cc... ja mam tylko nadzieje ze z moja cesarka i moim serduchem on mi nie pozwoli rodzic sn tylko da papier na cc :);-):tak:bede go blagac na kolanach :rofl2:

Witam z mojego ranka.Wlasnie sie obudzilam a raczej mucha upierdliwa mnie obudzila.Strasznie dzisiaj boli mnie glowa i wogole jestem taka wypruta.I do tego kregoslup mnie boli.Niezbyt dobrze rokuje to dzisiejszej niedzieli.
Wczoraj za to na oiad zrobilismy grilla.Ale sie objadlam,dzis te jeszcze miesko mi zostalo wiec bedzie poprawka:)
Siostra chce zebym dzisiaj cos upiekla(przyjechala do mnie na 2 miesiace na wakacje) ale nie mam za bardzo ochoty.Chodz moj syn tez od jakieg
os czasu magluje mnie o WZ wiec pewnie bede musiala sie zmusic.
Milego dnia zycze,chodz narazie cos tu tak pustawo:)

A ja właśnie czytałąm sobie o kobietkach, któwym wyszła wysoka przezierność karkowa:( Dobrze że mi wyszła niska, ale i tak się trochę boję. Właściwie to niepotrzebnie się nakręcam

by trzymać się tematów ;-)
link do artukułu o wadach wzroku w ciąży daję w potrzebnych adresach :tak:

Dzięki za artykuł :-) Ja się trochę martwie, bo już zauwazyłam, że mi się wzrok pogorszył, a przeciez to dopiero początki ciąży. No i np. mojej siostrze podczas ciąży pierwszej i drugiej bardzo posuł się wzrok (a w porównaniu do mojej wady jej była znikoma przed ciążą) i wbrew temu co piszą, po jakimś czasie wcale nie wrócił do poprzedniego stanu.

U mnie dziś też dość kiepski dzień. Od rana boli mnie głowa, aż sobie pepsi zaserwowałam, żeby trochę kofeiny złapać, bo kawka coś mi nie wchodzi ostatnio. No i cały dzień tak mnie brzuch ciągnie, że praktycznie nie moge chodzić. A pogoda wymarzona na spacerek. Ech....

reklama
Dziewczynki, ma pytanie: własnie gdzies tam sie doczytałam, że czasem dają skierowanie na cesarkę za wzgledu na wady wzroku. Może któraś z Was wie jak duża ma być ta wada?

Mnie koleżanka okulistka kiedyś mówiła, że od -6 dioptrii. ale jeśli ma sie astygmatyzm to może przy mniejszej wadzie juz dają

Owlrene dzięki za link do proodów na wesoło. Uchachałam po pachy. popłakałam, no rewelacja tak do poduszki ;-)
Gaba82 na usg genetyczne zapisana jestem na 4 września, 250pln, prywatnie i jesli chcę dodatkowo test PAPPA to wyjdzie 650pln. Biorąc pod uwagę, że mamy bliźniakai i że już nas podliczono w jednej klinice podwójnie za usg, obawiam sie i tu podwojenia ceny. Staram się wykombinować cosik państwowo, ale czy się uda dowiem się dopiero 31 sierpnia

Do góry