reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej dziewczyny,

kurcze ale miałam ostatnio dni... dwa razy pod rząd - wieczorem - rozbolał mnie brzuch - ale tak bardziej żołądek... i ciśnienie miałam niesamowite :szok: wczoraj np. 157/120 ehh
kurcze przeszło ale się najadłam strachu, że hej...

coraz bardziej bym chciała już to mieć za sobą, bo widzę, że moje ciało ledwo już wytrzymuje takie obciążenie..:-(

ide was nadrobić...

to rzeczywiscie musialas miec ciezko, takie cisnienie! ale widze ze ty tez juz zaczelas 40 tydzien wiec juz bliziutko:tak:

kurka tez jakos dzis jestem jakas nieteges,
ta pogoda zmieniajaca sie daje nam chyba we znaki...

reklama
U mnie nocka w miarę okej, wstawałąm tylko 3 razy:) Idę zaraz prać pościel, potem mycie podłóg, a wieczorem zakupki
Mam ochotę zrobić te piersi z kurczaka co kiedys polecałyście, tylko gdzie to jest? Moze znajdę

hmmm.ale które piersi, bo chyba było kilka przepisów

Mag , ten Twój lekarz jakiś dziwny, nie sprawdził jak mały ułozony?

no nie własnie:-(

czyli jednak lepiej rodzić w 38 tygodniu:sorry2:
biedna Monia, jak przeczytałam o poranionych piersiach, to aż mnie moje zaczęły boleć:dry::dry::dry:

oooo...i jeszcze mrozik w szpitalu
niedługo nikogo na forum nie będzie

Witam dziewczyny.
A ja taka dzis "rozlazla" jestem. Nic mi sie nie chce, rano bolal nie brzuch tak jak na okres ale juz mi przeszlo. A teraz ledwo siedze przy tym kompie i chyba sie zaraz poloze.

Dziendoberek!

Neska moj gin tez na urlopie, moze razem sie wybrali hihih :)))

mój też idzie na urlop ...właściwie to chyba już poszedł...i nie będzie go do 23.marca - więc po śliwkach...bo ja mam termin na 10 :angry::angry::angry:

i ja się witam :)

czasami chciałabym znać godzinę i dzień porodu a czasami nie, i tak w kółko. taki urok :)

ja nockę mam dobrze przespaną, wczoraj dopadały mnie jakieś bóle brzucha ale nie mam pojęcia co i jak hehe

u mnie troche inaczej... ja to bym chciała tak do wieczora żeby urodzić...a tak już po 20stej jakoś mija mi ochota :laugh2:

po 9tej zadzwonił do mnie J z pracy i po 30minutach wylądowaliśmy na zakupach :laugh2: załatwił transport z pracy więc mam zapas na tydzień, dwa... Oczywiście tym razem w sklepie nie przepuściłam i upomniałam się w kolejce o swoje pierwszeństwo...Zapytałam Pana stojącego przede mną czy mnie przepuści, bo jestem w ciąży ...a on na to: "Proszę Panią tam dalej jest specjalna kasa pierwszeństwa..." a mój J do niego wskazujac na tabliczkę "TUTAJ TEŻ!!" :-p...i koleś ucichł ...i jeszcze jedna Pani mnie przepuściła ...ufff i dobrze bo od wczoraj to nienajlepiej się czuję....i ledwo chodze przez ten ból pachwin.:sorry2:

witajcie
ja dzis bylam w mojej przychodni zaktualizowalam tam swoje dane bo bylam tam u lekarza tylko raz jeszcze jak bylam panną wiec mieli jeszcze moje stare nazwisko, dowiedzialam sie ze mam wybraną położną środkowiskową i dostalam do niej nr telefonu wiec jak wroce juz ze szpitala to mam sie z nią kontaktować a myslalam ze to jest w ich gestii ale niestety trzeba sie upominac
zakupilam reszte potrzebnych rzeczy w aptece nie mieli tylko tam wkladow poporodowych ale to kupie w jakiejs innej przy okazji jak bede w jakims sklepie z apteka
zakupilam sobie tez pizame do porodu jakąs taką zwyklą byle jaką za 25 zł troszke tylko dluga bo do kolan a wolalabym cos tak do polowy ud no ale nie ma takich trudno sie mowi a ciachac i skracac mi sie jej nie chce bo po porodzie i tak pewno wyląduje w smietniku
ide gotowac zupke pomidorowa dzisiaj bedzie
milego dnia

witajcie
ja dzis bylam w mojej przychodni zaktualizowalam tam swoje dane bo bylam tam u lekarza tylko raz jeszcze jak bylam panną wiec mieli jeszcze moje stare nazwisko, dowiedzialam sie ze mam wybraną położną środkowiskową i dostalam do niej nr telefonu wiec jak wroce juz ze szpitala to mam sie z nią kontaktować a myslalam ze to jest w ich gestii ale niestety trzeba sie upominac
zakupilam reszte potrzebnych rzeczy w aptece nie mieli tylko tam wkladow poporodowych ale to kupie w jakiejs innej przy okazji jak bede w jakims sklepie z apteka
zakupilam sobie tez pizame do porodu jakąs taką zwyklą byle jaką za 25 zł troszke tylko dluga bo do kolan a wolalabym cos tak do polowy ud no ale nie ma takich trudno sie mowi a ciachac i skracac mi sie jej nie chce bo po porodzie i tak pewno wyląduje w smietniku
ide gotowac zupke pomidorowa dzisiaj bedzie
milego dnia

U mnie tez dzisiaj pomidorowa:tak:

Kochane czy mogłaby mi któraś z was pomóc i napisać jak cytować kilka osób w jednym poście wiem że któraś już raz pisała ale nie mogę znajść.Ja chyba jakas tępa jestem:zawstydzona/y:

reklama
Ja na dzisiaj łazanki. Robiłam je wczoraj wieczorkiem i oczywiscie K juz musial cos załapac na kolacje hehe.
U nas w szpitalu maz nie musi miec nic swojego dają fatruchy.
Ale wiem ze w Gliwicach to trzeba miec dres i buty na zmiane

Wogóle to ja tez jestem spuchnieta. Nie mam kostek!!!!! co moje łydki zawsze nalezały do najbardziej zgrabnej czesci mojego ciala.!! i nawet jak sie goliłam to dziwne uczucie ,takie nogi jakby bez czucia, jak nie moje :((
No i mam teraz takie fazy ze codziennie sie gole bo jak zaczne rodzic to nie zdaze hehe....

Ccaroline - ja tez dzien w dzien sprzatam myje podlogi i malemu ani rusz wyjsc z brzucha hehe....

Do góry