reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Neska pewnie ze chce tą liste :))))))

Myszencja rodzila w Bytomiu, ale nie pamietam w którym szpitalu ..:/

Dronka no ja tak sobie wlasnie myslalam ze bezpiecznie bedzie gdzies za tydzien , pozniej niech sie dzieje wola nieba :)

No i nasze Króliczatko tez sie rozpakowało :)) super :)

reklama
Neska no przeciez! Teraz mnie oswiecilo!!! :-D Echhh te cesarki :zawstydzona/y:

Mag007 jaka rzezniczka :szok: Popatrz, Twoja ciaza "starsza" od mojej o pare dni, a nie powiedzieli Ci jeszcze jak bedziesz rodzic :dry: Kurcze, takie czekanie i na pewno stres tez do tego. Moze faktycznie Maly sie jeszcze odwroci, a jak juz bys miala miec to nieszczesne cc, to chyba lepiej sie jakos przygotowac, tak sobie mysle... No nic, trzymam kciuki za nastepna wizyte :happy:

Witam się i ja
Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamuśkom.
Nocka u mnie jak zwykle do d... To, że siku to normalka, ale jeszcze ten zatkany nos i to juz od miesięcy (cholerne zatoki, internista powiedział,że muszę jakoś dać radę do końca ciąży, zalecił inhalacje, które niewiele pomagają, wodę morską, która mi też nie pomaga i tak noc w noc kilka razy budze się bo nie mam jak oddychać. )
Brzuchol całą noc twardy i bolący od rana tak samo, ale żadnych objawów zbliżającego się porodu nie czuję- może jestem nieczuła ;)

Proszę bardzo AGUS:

Dokumenty:
-karta ciąży
-dowód osobisty
-karta ubezpieczenia zdrowotnego(w naszym przypadku karta Chip)
-wynik laboratoryjny grupy krwi
-aktualny wynik układu krzepnięcia i morfologii
-adres poradni dziecięcej , do której zgłoszone zostanie dziecko

Rzeczy osob.
-podkłady jednorazowe Semi 5 sztuk
-szlafrok
-koszula-2 szt.rozpinane(do porodu 1 bawełniana, krótsza)
-pantofle lub klapki
-przybory toaletowe
-pieluchy Bella
-obowiązkowy zestaw odzieży dla os. towarzyszącej (10 zł)

Dla dziecka
-chusteczki nawilżone
-pampersy 3-6 kg
-śpiochy, koszulki, kaftanik lub body (po 3 sztuki z każdego rodzaju)
-rożek dla noworodka

Wygoncie mnie do spania :D Jestem uzalezniona od BB :D
A musze sie polozyc, bo taka spiaca jestem, no i dzien mi szybciej zleci :)

Te koszule maja byc rozpinane na całej długosci ?? swoja droga do porodu juz mogli sie postarac o swoją...:/ zestaw os. towarzyszacej tzn. fartuszek,kapcie tak?

U mnie nocka w miarę okej, wstawałąm tylko 3 razy:) Idę zaraz prać pościel, potem mycie podłóg, a wieczorem zakupki
Mam ochotę zrobić te piersi z kurczaka co kiedys polecałyście, tylko gdzie to jest? Moze znajdę

reklama
Dziewczyny mój gin tez idzie na urlop i to dokładnie w dzień mojego terminu 16 marca. Nie wiedziałam że marzec jest miesiącem urlopowym , ale to pewnie dlatego że do końca trzeba wykorzystać urlop z zeszłego roku.;-)
Króliczatko się rozpakowała, zazdroszczę jej.

Do góry