ccaroline85
Mama Dawidka i Natalki :)
Oooo nie było dzisiaj Kasaii Może urodziła, albo zajęta urodzinami synka i miała mieć wizytę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja dostałam w szpitalu taki papierek . Ale czy był konieczny, to tego nie wiem.Jejuś zaraz mnie szlak trafi, przed chwilą dzwoniła do mnie księgowa, że muszę załatwić sobie zaświadczenie o urodzneiu dziecka dla pracodawcy, a u mnie w szpitalu powiedzieli, ze od 10 lat już cos taiego nie jest potrzebne, a ksiegowa sie tego domaga, i powiedziala, ze kobiety w innyc szpitalach takie cos dostaja!!!!!! Inaczej macierzynskiego nie dostane!!!!! Szlak by to!!!!
Czy on nie ma problemów z nadmiernym piciem???współczuje Ci kamikaa...
ja mojego tez udusze....znowu nawalony wrócił....a ja dzis tak zle sie czuje :-( mam nadzieje ze zaczne rodzic...dupek bedzie mial nauczke bo nawet mu nie dam znac
i wtedy to juz nigdy sie do niego nie odezwe
Ja od dwóch dziewczyn po oksytocynie słyszałam,że nie boli jakoś mocniej...może to zależy od progu bólu?Położna też mi powiedziała że wywoływany poród boli bardziej I teraz stawiam na naturę i czekam pierwszy wywoływany pieruńsko bolał.
Wizyta położnej raczej nie jest obowiązkowa. Zdarzają sie natomiast niezapowiedziane naloty pielęgniarki środowiskowej (ja akurat nie miałam, ale dużo moich koleżanek tak) i ona faktycznie sprawdza warunki socjalnetylko, że patronaż chyba jest obowiązkowy
Tran dla noworodka??? Ja miałam tran ostatnio dla synka i tam chyba było napisane że powyżej 6 miesiąca można podawać.Dziewczyny a będziecie dawały swoim malenstwom tran Bo dostałam flaszke duzego tranu dla małej ale nie jestem pewna czy go mam podawać
Fiołkowa- ale jakiej karteczki dokładnie. Dostałam tylko karteczkę z wydrukiem, na której jest moje nazwisko, grupa krwi, a na dole małym drukiem, że opatrzone podpisem elektronicznym czy jakoś tak.... No i nazwisko Pani wykonującej, ale tylko jednej. Nie ma żadnych autografów.A jak robiłaś sobie grupę, to nie dostałaś takiej karteczki? Ja mam takie nawet 2 i takie coś może być