reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a kurka zapomnialam z ta nk... dzisiaj wroce z pracy to odblokuje ta funkcje:tak: boze po takim lenistwie tygodniowym az z mezem nie chce sie nam isc do tej cholernej pracy bbbrrr ale dwa tygodnie jeszcze sie pomeczyc i bedzie urlop znow dwa tygodnie :-);-) milego dzionka zycze :-)

a no idzisiaj po pracy ide na to usg ... i sie wszystko okaze co i jak, oby wszystko good :tak:

reklama
Tabasia zazdroszczę Ci werwy do ciast. Mi się marzy jakakolwiek aktywność kuchenna. :zawstydzona/y: Jak na razie omijam lodówkę i kuchnie szerokim łukiem...
Nie wiem jaki to ból, ale trzymaj się Kobieto! Termofor możesz dostać w aptece przyszpitalnej, zwykłej raczj też i na allegro - polecam. Przyda sie nie tylko Tobie, ale i na później na bóle brzuszka u dzieciaczków. Jestem jego fanką:happy:
Kamikaa wspołczuję nerwów. Dbaj o siebie.
Karrrolina witaj, witaj;-)Gratujuję serdecznie. Jakie masz objawy jak na razie?

Odnośnie kremów - zawsze jak juz kończę się kąpać, a jeszcze nie wylezę z wanny, smaruje się oliwką dla dzieci i potem ją spłukuje woda zwyczajnie. Potem smaruję sie jakimś kremem dla suchej skóry i jest gites. Ceny tych kremów zniechecają mnie mimo wszystko.:baffled:Mama z kolei mówiła mi, że ona miała taką szczoteczkę z miękkim wlosiem i masowała sobie brzuch i uda co wieczór plus balsam nivea, bo tylko taki wtedy był - zero rozstępów.

kamikaa dobrze, że wszystko z maleństwem w porządku - ja tez czekam na 12 tydzień (byle do 2-go września):tak:

tabasia mojej siostrze na rwę pomogły zastrzyki, jak nie przestanie boleć, idź do lekarz, bo się z bólu wykończysz:-( trzymaj się w każdym razie

ja lecę na śniadanko

Juz po wizycie
Dostalam zastrzyk ,pobrali krew i inne badania i juz jestem w domku :)
Gin dzisiaj nie zagladal bo nie bylo potrzeby ,skoro wczoraj bylo ok to czekamy do piatku i wtedy usg :)
Trzeba sie oszczedzac ,uwazac nieraz takie wlasnie krwawienie ,plamienie to alarm organizmu zeby zwolnic tepo i uwazac .
Ja w sumie nic nie robie ,nie dzwigam ,nie pracuje ciezko ,byc moze to po sobotnim spacerku ,bylismy ponad 2 godziny na spacerze nad jeziorem ,szlismy bardzo wolnym kroczkiem bo mielismy siostrzenice meza a ona ma 5 lat takze musielismy isc jej tepem :)
Moze za bardzo sie zmeczylam ,nie wiadomo gin mowi tylko ze takie cos nie powinno byc :(zadne mi pocieszenie ale on jest szczery i nie owija w bawelne .
W necie wyczytalam ze to tez moze byc od powiekszajacej sie macicy ,bo to teraz ten 9 tc sie zaczol ,coz trzeba uwazac ,pilnowac i myslec pozytywnie :)
Bedzie dobrze a teraz mala drzemka :)
Maz idzie dzisiaj do szkoly :)pierwszo klasista :)hi hi
Dostal sie do swietnej szkoly ,potem bedzie mial lepsza prace i oczywiscie stanowisko i zarobki :)
Trzeba sie 2 lata poswiecic a tym bardziej ze urzad pracy wszystko sponsoruje ,cala szkole ,dojazdy ,seminaria itd i do tego jeszcze normalnie zarabia jako praktykant teraz w staraj pracy :)

Musze mu przyszykowac torbe ze slodyczami na rozpoczecie roku :)hi hi :-D

dronka - a nie liczysz od OM terminu???? Ja tak wlasnie licze i dlatego mam juz 10t1d czyli "leci" 11 tydzien w sumie :-)

kamikaa - duzo tych slodyczy mu przygotuj bo to w koncu duzy pierwszoklasista :-p

Kamikaa, to się najadłaś strachu. Dobrze że wszystko w porządku!
Ja za każdą wizytą w toalecie czuję niemiłe piknięcie... czy coś się nie dzieje...

A takie plamienie mogło być np z nadżerki (jeśli miałaś przed ciażą)...

Mysz1978 - dronka ma na suwaczku termin wg om, bo na sg wyszło że dzidziuś jest "młodszy".

Witam mamuśki:-)

mam juz 10t1d czyli "leci" 11 tydzien w sumie :-)
No to mamy ten sam termin:-) Dzisiaj to chyba nam się trzeci miesiąc zaczął????

Cały weekend się nie odzywałam, bo spędziłam go dosyć aktywnie z moim mężem:tak: W sobotę w centrum na "jarmarku jagiellońskim" (pojadłam sobie chlebka ze smalcem i ogórkiem kiszonym, no i niestety skończyło się obiadem w pizzeri:sorry2:) a wczoraj w uzdrowiskowej miejscowości Nałęczów, żeby pooddychać świeżym powietrzem i dotlenić naszą dzidzię (tutaj też nie obyło się bez bomby kalorycznej - gigantyczny przepyszny deser lodowy mniaaaam).

U mnie samopoczucie dosyć dobre, czasem tylko w brzuszku i bioderkach poboli, ale to znak, że dzidzia się rozpycha:tak::tak:
Oczywiście piersi nadal bolą, ale już się przyzwyczaiłam.
A no i znalazłam kolejny sposób na zaparcia. Wcześniej piłam zieloną herbatę i to mi pomagało, ale teraz mam odrzut od niej i rano na śniadanko jem płatki z zimnym mlekiem i po paru minutach jestem już w kibelku. I właściwie mój problem z zaparciami minął (przynajmniej jak narazie). No ale niestety wzdęcia są nadal, bez względu nadal co bym jadła, wieczorem mnie dopadają:baffled::angry: a i oczywiście w nocy przynajmniej dwa razy latam siusiu...

Kolejna rzecz to mam straszny łupież:szok: normalnie masakra:szok: nie mogę sobie z nim dać rady:wściekła/y:

A jeżeli chodzi o zapobieganie rozstępom, to po kąpieli smaruję się oliwką bambino. Zobaczymy czy to pomoże:blink: Może dzisiaj pojadę do rossmana to zobaczę czy coś jest tam ciekawego.

Ja właśnie cherbatkę piję:tak: Niedawno wstaliśmy z M:tak: Bo wczoraj goście troche posiedzieli i trzeba bylo odespac:tak::-)

Mi jeszcze do 12 tygodnia zostało kuuupe czasu...szkoda bo się bardzo boję :baffled: gdyby liczyć z OM byłabym juz w 11tc....ale czekam cierpliwie na 12:-)
Kochana a mi gin liczy od ostatniej @:tak:I ja suwaczki tak mam ustawione:tak: Choc wiem kiedy owulkę miałam bo uzywałam testów owulacyjnych. Ale i tak licze od ostatniej @:tak:

Juz po wizycie
Dostalam zastrzyk ,pobrali krew i inne badania i juz jestem w domku :)
Gin dzisiaj nie zagladal bo nie bylo potrzeby ,skoro wczoraj bylo ok to czekamy do piatku i wtedy usg :)
Trzeba sie oszczedzac ,uwazac nieraz takie wlasnie krwawienie ,plamienie to alarm organizmu zeby zwolnic tepo i uwazac .
Ja w sumie nic nie robie ,nie dzwigam ,nie pracuje ciezko ,byc moze to po sobotnim spacerku ,bylismy ponad 2 godziny na spacerze nad jeziorem ,szlismy bardzo wolnym kroczkiem bo mielismy siostrzenice meza a ona ma 5 lat takze musielismy isc jej tepem :)
Moze za bardzo sie zmeczylam ,nie wiadomo gin mowi tylko ze takie cos nie powinno byc :(zadne mi pocieszenie ale on jest szczery i nie owija w bawelne .
W necie wyczytalam ze to tez moze byc od powiekszajacej sie macicy ,bo to teraz ten 9 tc sie zaczol ,coz trzeba uwazac ,pilnowac i myslec pozytywnie :)
Bedzie dobrze a teraz mala drzemka :)
Maz idzie dzisiaj do szkoly :)pierwszo klasista :)hi hi
Dostal sie do swietnej szkoly ,potem bedzie mial lepsza prace i oczywiscie stanowisko i zarobki :)
Trzeba sie 2 lata poswiecic a tym bardziej ze urzad pracy wszystko sponsoruje ,cala szkole ,dojazdy ,seminaria itd i do tego jeszcze normalnie zarabia jako praktykant teraz w staraj pracy :)

Musze mu przyszykowac torbe ze slodyczami na rozpoczecie roku :)hi hi :-D
Kochana nie martw sie, ja to samo miałam:tak::-)Już mi przeszło i Tobie przejdzie:tak: A mężulkowi to góre słodyczy bo to duuży chłopiec:tak::-D

Cześć,
Melduje się i przyznaję, że nie nadązam czytac:zawstydzona/y:;-) W weekend troszkę się pobyczyliśmy z mężem i dzieckiem, baseny, spacerki..miło ogólnie.

A teraz szykujemy się do wyjazdu....w środę zmykamy do Chorwacji.
Muszę jeszcze tylko odebrać badania krwi....mam nadzieję, ze wszystkie wyszły dobrze.:baffled:

Czy Wam też tak rośnie brzuch??? SZOK!!Ja mam wielki!!
W pierwszej ciązy do 6 miesiąca w pracy nie wiedzieli ze jestem w ciązy....tylko przełożony....a teraz??? Jeszcze z tydzien tu pochodzę i się wszyscy domyślą!

reklama
Cześć,
Melduje się i przyznaję, że nie nadązam czytac:zawstydzona/y:;-) W weekend troszkę się pobyczyliśmy z mężem i dzieckiem, baseny, spacerki..miło ogólnie.

A teraz szykujemy się do wyjazdu....w środę zmykamy do Chorwacji.
Muszę jeszcze tylko odebrać badania krwi....mam nadzieję, ze wszystkie wyszły dobrze.:baffled:

Czy Wam też tak rośnie brzuch??? SZOK!!Ja mam wielki!!
W pierwszej ciązy do 6 miesiąca w pracy nie wiedzieli ze jestem w ciązy....tylko przełożony....a teraz??? Jeszcze z tydzien tu pochodzę i się wszyscy domyślą!
No to suuper, ze tak szybciutko rośnie:tak::-)Ja już bym chciała miec widoczny:tak: Mój M mówi, że już go widac, choc ja nie sądzę by mowił prawdę;-):-D Wieczorem jedynie go zauważam:tak:
Kochana zycze udanego wyjazdu, pięknej pogody i spokojnego wypoczynku:tak: A wyniczkami się nie martw, myślę, że wyjda ok:tak::-)

Do góry