reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

wiesz co , no chyba tak bo generalnie jest rozkurczowy wiec tak sobie wydumalam ze jak bede brala cokolwiek rozkurczowego to mi sie nigdy ta szyjka nie skroci do porodu i moze to porod opoznic i utrudnic, no a u mnie to juz ostatni tydzien do terminu
chyba ze zle sobie wydumalam i sie bez sesnu mecze z tymi skurczami ;-)

ooo:szok: ty prawie 40 tydzień o to niedługo na ciebie kolej :) ale masz fajnie że to już końcóweczka :rolleyes:

ja magnez biorę ale za 3 dni konczę a szyjka mi sie i tak troche skróciła

reklama
Jutro mi sie juz 40-ty tydzien zaczyna. Dzis mam skonczone 39tygodni ciazy wiec jutro chyba zaczynam 40-ty, jak dobrze pojmuje ;-)

a Koza to jeszcze sie obroni w tym tygodniu pewnie :-)

ja mam teraz umowe z Corka ze ma poczekac z porodem do piatku bo w czwartek urodziny brata i goscie zaproszeni :-)

dobra teraz ide spac naprawde

ten magnez to chyba raczej uśmierza ból i nasilenei skurczy a nie zatrzymuje ich ...tak myślę :-p

przypuszczam ze porodowych to nic nie zatrzyma, ale wole nie brac juz nic rozkurczowego jednak, nie bez powodu daja w szpitalu kroplowki z magnezem jak sie laduje z przedwczesnymi skurczami.

Wszystkie się rozpakowują średnio 3-4 tygodnie przed terminem:szok: Boże ja mam już koniec 36 tygodnia a ubranka nie poprane, torba nie spakowana, wizyta u gin dopiero 4 marca i wtedy dopiero dostane skierowanie na badania uprawniajace mnie do ZZO:eek: yyy zaczynam się bać. Nasze dzieci chyba czują zbliżajacą się wiosne. Swoją drogą u nas piękne słoneczko za oknem.
a ja dzwoniac do szpitala pytalam czy jakies dodatkowe badania do ZZO potrzeba, to mowili ze nie.
Noa mi w 2 tygodnia szyjka skróciła się o 2 cm.
mi w ciagu 2 tygodni zrobilo sie rozwarcie :-D
Laski macie też taka schizę że przy każdym wstaniu lub wizycie w toalecie pęknie wam pęcherz?? Bo ja to normlnie już chyba fioła dostałam i niedługo mnie do wariatkowa wywiozą z tymi schizami:szok::eek:
ojj tak. za kazdym razem jak wstaje w nocy to czekam na "trzask" :-D
Biedna Iza się namęczy :-(
ojj, szkoda dziewczyny..:-(

Hej...w końcu mi się udało was nadrobić:eek:niecałe 2 dni mnie nie było a tu takie nowinki-normalnie rozpakowujecie się w niesamowitym tępie:-) ja też bym już chciała a tu kurcze nic się nie rusza:wściekła/y::angry::no:echhhhhhh my z M już po malowaniu...padam na twarz,a ztego całego zmęczenia usnac nie mogę:crazy:

reklama
Do góry