reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

No, nie bedzie. W moim przypadku obawiaja sie powstania zakrzepow. A na tym etapie ciazy ryzyko wzrasta praktycznie z dnia na dzien. Z drugiej strony biore zastrzyki na rozrzedzenie krwi i obawiaja sie krwotoku. Takie "kolo":-) I chca mnie miec pod kontrola :-)

acha...no to już niedługo będziesz miała zajęcie :-D:-D:-D

kurde spac już nie mogę :eek::eek::eek:
smarkam, kicham i boję się że w końcu urodzę od tego kichania - tak jak to w moim śnie było :-D:-D:-D

reklama
Pobudka Śpiochy!!!:-)
Korzystając,że M tak wcześnie musiał do pracy i wstałam zrobić jemu śniadanko(bez ciepłej herbaty i kanapki nie wypuściłabym go a sam sobie nie zrobi,bo twierdzi,że nie jest głodny:eek:) wpadam się przywitać.Nocka u mnie jak wiele poprzednich,ciągła zmiana pozycji i bolesne zwlekanie się na siusiu...:sorry:...eh..zaawansowana ciąża.

witam się i ja;-)

Dzisiaj nawet w miare spałam w nocy bo po kazdym wyjściu do wc zasypiałam ale czasami budziły mnie skurcze i bóle brzucha. Glowa mnie napierdziela strasznie. Wziełam sobie pól tebletki Pyralginy, może pomoże. Musze dzisiaj baterie kupić do ciśnieniomierza bo nie wiem jakie mam teraz ciśnienie. Mam nadzieje ze nie skoczyło.
Myśle nad tym czy nie przejechać się dzsiaj do doktora. Tylko on rano w szpitalu bedzie ale może znajdzie chwilke. Musze się dowiedzieć czy tymi nocnymi bólami mam sie przejmować czy wg niego moge już rodzić. Może usg mi zrobi...Czuje sie juz coraz gorzej.:-(
Wybaczcie moje marudzenie tak z samego rana..:zawstydzona/y:

To i ja się przywitam :)
Ależ ranne ptaszki z Was :)
Wczoraj wieczorem tak mnie brzuch i krzyże napieprzały, że myślałam, iż urodzę, ale mi przeszło, a szkoda, bo nie mogę się już doczekać mojego Tymusia.
Co do naparu z liści malin, to ja piję od tygodnia. Jak pomoże to pomoże, ale pewnie nie zaszkodzi.

moniska a co ty masz juz rozwarcie??:szok:
a mam :-D
dowiedzialam sie w czwartek, ze mam glowke nisko, krotka szyjke i rozwarcie na palec.
no i chyba Ci umknelo, ze czop mi odszedl w piatek :-)
takze, u mnie juz torba spakowana, prawie, jeszcze nie mam wszystkich badan, ale jutro ide robic.

A.. wiem ze juz taki temat byl, ale nie pamietam dokladnie. Tantum Rosa rozrabia sie jedna saszetke na pol litra wody?

a magnez jakoś działa hamująco na skurcze porodowe??:confused:
mi lekarz powiedział, że magnez na skurcze porodowe nie pomaga - tzn. nie hamuje.

A ja dzwonie do przychodzni bo kaszel mam niesamowity, a tam nikt nie odbiera :crazy: a jak się dodzwonie to już pewnie komplet pacjętów będą mieli.... :angry:

moniska zazdroszcze już "pełnego kompletu obiawów" :laugh2:

a ja się tak zastanawiam, bo lekarz kazał mi po następne L4 do szpitala przyjechać (8.marca) w mój termin. I co jak nie będę mieć objawów to mi da skierowanie na CC czy jak to wygląda?? :sorry: bo jak dzidzi np. nadal bedzie wysoko to mam wskazanie do cc... tylko, że ja nie chce rodzić w jego szpitalu...:eek:

dowiedzialam sie w czwartek, ze mam glowke nisko, krotka szyjke i rozwarcie na palec.
takze, u mnie juz torba spakowana, prawie, jeszcze nie mam wszystkich badan, ale jutro ide robic.

A.. wiem ze juz taki temat byl, ale nie pamietam dokladnie. Tantum Rosa rozrabia sie jedna saszetke na pol litra wody?
Tak na pół lub na litr wody. Zalezy jakie chcesz mieć stężenie roztworu.
I jakie badania tam u was do ZZO trzeba mieć??

reklama

Kochana nie szalej,masz termin tylko o dzień inny niż ja;-)Ciekawe co ja dowiem się w czwartek...

Do góry