reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dziewczyny a jak maluch się nie ułoży głową w dół to musi być cesarka?

bo mój ciągle ułożony poprzecznie, a ja cesarki boję się jak cholera:sorry:

reklama

Z tego co wiem to przy ułozeniu poprzecznym ZAWSZE jest cesarka, natomiast kiedy jest główką do góry to czasami decyduja sie na porod naturalny, ale to cześciej u wieloródek, u tych które rodza pierwszy raz tadruga sytuacja tez jest raczej wskazaniem do cesarki

He he jestem. Jeszcze nie rodzę. Na IP zbadali i powiedzieli że wylatują ze mnie duże skrzepy po badaniu. Już 3 dzień:eek:
No więc żadnych rewelacji ode mnie narazie nie będzie:-D

mamuski które miały cc napiszcie cos o tym jak długo lezałyscie i jak to było z karmieniem piersia po cc kiedy pierwszy raz przystaswiłyscie dzidziusia

Ja mniej bym się bala cesarki niż SN. U mnie na cesarke nic nie wskazuje, wiec będę się męczyć. Mam koleżanke na innym forum, która rodziła w styczniu. We wtorek miała cesarkę a w piątek już była z małą w domu i w ten sam dzień sprzątała mieszkanie bo maż zostawił bałagan:eek: z karmieniem też nie miała problemu:tak: Moja ciocia też miała dwie cesarki. Podobno najgorsza jest pierwsza doba i pierwsze próby wstania, ale jak już wstaniesz to najgorsze za tobą:tak: Nie wiem co jest gorsze rana na brzuchu, czy rozerwane krocze:baffled:

Nie no, sorry, ale nacięcie czy pęknięcie krocza + szwy można porównać do zabiegu u dentysty, a cesarka to jest operacja :sorry:

Tak czy inaczej boję się porodu i tyle i chyba wiadomość o cesarce by mnie ucieszyła:-p Krocze przecież może tylko pęknąć ( i mam nadzieje, że w moim przypadku tak będzie)lub być poważnie rozerwane:no:

ja chyba jednak wolę SN i ma nadzieję, że Mały się obróci:sorry:

po prostu boję się operacji, znieczulenia,cewnikowania...kurczę w końcu cesarka to jednak zabieg chirurgiczny:eek:

reklama
Zbyt dużo naczytałam sie makabrycznych opisów porodów:zawstydzona/y: i taraz boje sie, że może spotkać mnie to najgorsze. Tak czy inaczej trzeba to przeżyc, nie mam już wyjścia;-)

Do góry