reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Ja własnie mniej boje sie naturalnego porodu...Monia poczytaj troche o CC to moze zmienisz zdanie ;-) w M jak mama kiedys byl super artykuł o tym, niestety nie wiem, wktorym numerze. Hmmm..albo to bylo w tym dodatku do wyborczej ...chyba tak:tak:

Hej laski!! Ja zaraz na IP się wybieram b mi kulka wielkości orzecha włoskiego wypadła rano. No i gin mówi żeby sprawdzić co tam sie dzieje.Czekam na teściową bo musi mi z małą zostać.

He he jestem. Jeszcze nie rodzę. Na IP zbadali i powiedzieli że wylatują ze mnie duże skrzepy po badaniu. Już 3 dzień:eek:
No więc żadnych rewelacji ode mnie narazie nie będzie:-D
Uff.. a już myślalam, że kolejna sie rozpakowywac zaczyna;-):-)

Napisałam do Izy, ciekawe co odpisze.. a może już rodzi?:-D Bo coś głuchy ten telefon..:-)

Dziewczyny dokładnie cesarka to operacja. Czy robi się operacje bez konkretnych wskazań?? No nie i musi być powód operacji. I dlaczego coraz więcej z nich robi się laparoskopowo? A no właśnie dlatego żeby nie były takie inwazyjne i bezpieczniejsze. Dla mnie kobiety które cieszą się z cesarek na życzenie nie zdają sobie do końca sprawy na co się garną. Jeśli nie ma przeciwwskazańto trzeba rodzić SN tylko w porządnym znieczuleniu. Kobitki to operacja!!!

A ja wiem dlaczego dzieci korzystajace z wielorazowych pieluch siadaja szybciej na nocnik, bo rodzice mają dość ich ciagłego prania i są poprostu bardziej zdeterminowani:-p, a pampersa się wyrzuca i problem z głowy;-)

Sorry sylviontko ale: polar to też plastik, syntetyczne włókno. Sprzyja poceniu się i odparzeniom.Moim zdaniem polar to nie jest "zdrowe" rozwiązanie dla pupy malucha.
Pampersy maja wkłady celulozowe...

Następna sprawa to koszt... koszt prania na okrągło i prasowania. Nie mówię tu o czasie, ale o koszcie prądu i wody. 5 pieluch nie starczy, trzeba kupić dużo więcej... Do tego koszt częstszego prania ubranek, pościeli i całego otoczenia.

kolejna - nocnik - dziecko półroczne może i może korzystać z nocnika, roczne pewnie ale nie jest to sukces dziecka w żadnym, nawet minimalnym procencie. To sukces tylko i wyłacznie regularnego wysadzania przez rodzica.
Dziecko jest gotowe do świadomego kontrolowania wydalania duuuużo później, najcześciej około 2 roku życia (bywa że trochę wczesniej, bywa że sporo później).
Nie ma tu żadnego wpływu fakt jakie pieluchy nosi/nosiło. To po prostu kwestia dojrzałości.
Nie mówiąc o tym, że teoria o szybkości uczenia się przy pieluchach wielorazowych polegała na tym, że dziecku nieprzyjemnie jest jak ma mokro a te Twoje podobno takiego wrażenia nie dają.

A wiecie że w chinach w ogóle nie używa się pieluch? Nie chodzi o koszty ale kulturę. Dzieci pieluch nie noszą, wszystkie ubranka maja "rozcięcie" i maluchy chodza z wszystkim na wierzchu (niezależnie od temperatury). Oni nie używają wózków i mają "specjalne" sposoby noszenia maluchów żeby dorosłych nie brudziły :sorry::eek:

Dziewczyny dokładnie cesarka to operacja. Czy robi się operacje bez konkretnych wskazań?? No nie i musi być powód operacji. I dlaczego coraz więcej z nich robi się laparoskopowo? A no właśnie dlatego żeby nie były takie inwazyjne i bezpieczniejsze. Dla mnie kobiety które cieszą się z cesarek na życzenie nie zdają sobie do końca sprawy na co się garną. Jeśli nie ma przeciwwskazańto trzeba rodzić SN tylko w porządnym znieczuleniu. Kobitki to operacja!!!

Zgadzam się z Tobą... z resztą po CC trudniej dojść do siebie niż po SN.
A ja chcę za wszelką cenę rodzić SN , a boję się, bo mała chyba duża jest i jeszcze w dodatku jak przenoszę to nie wiadomo ile ona będzie miała, ale mam nadzieję, że dam radę SN i będę do ostatniej chwili próbowała...

reklama

Dobra już dobra, nie straszyc mi tu marcówek które muszą mieć CC:-p

Do góry