reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie Dziewczyny!

U mnie wieczór krwawy juz się wybierałam na IP. Dostałam takich bolesnych skurczy, ale na szczęście po no-spie jakoś przeszły. Jutro wizyta u gina, zobaczymy co powie.

marela nie martw się, to jest tylko 1 USG, pomyśl że jeżeli oni przed porodem zakładają, że błąd pomiaru wagi dziecka, która wylicza się z obwodów może sięgać 500g, to w tym przypadku przy mm różnicach... Napewno jest wszystko ok, a Ci lekarze tak jak któraś z Was pisała myslą, że my się na medycynie znamy i niepotrzebnie kobiety w ciąży denerwują.:wściekła/y:

mississ Biedna Ty jesteś, nie czytaj takich rzeczy, bo to jeszcze Ci zaszkodzi. Juz niedługo znów będziesz miała maleństwo pod serduszkiem i tym razem wszystko będzie dobrze.:tak::tak:

Słuchajcie, mam jeszcze takie pytanie, czy któraś z Was zna się na przepisach socjalnych? Koleżanka, która aktualnie leży w szpitalu, spodziewa się 3 dziecka. Ma przyznane mieszkanie socjalne 28m, ale ze wzgledu na "rozrywkowe" sąsiedztwo i brak higieny tych państwa, ma w domu na wszystkich ścianach grzyb, łazienkę na korytarzu i ogółem warunki zdecydowanie nie dla dzieci. Stąd pytanie (prosiła, żebym się dowiedziała) czy jest jakaś szansa na zamianę lokalu, co ona ewentualnie może zrobić, bo jej 2 córeczki (3,5 roku i 2 latka) od kiedy zamieszkały w tym mieszkaniu często bardzo chorują? Wie może któraś z Was coś na ten temat?

reklama
ojej.. straszne pustki tutaj...
ja zaraz zaczynam sie szykowac, musze odebrac wyniki wczorajszych badan, przejde sie do biblioteki oddac ksiazki i moze znajde tam jakis poradnik o dzieciach :-)

Hejka!
Teściowa poszła, M też poszedł do pracki więc jestem;-)
Nasmażyłam tych paczusiów.. wyszły rewelacyjne!!:-D
M dziś odsprzedal nasze kino domowe do świetlicy w której pracuje:tak: i dzięki temu mamy pieniążki co akurat sie przydadzą:-) Jutro idziemy po łózeczko:-) a po 10-tym z teściową po wózio:-) Już sie doczekac nie mogę:-D
Mój Tomasz też nieźle daje popalic;-) Dziś tak się rozciąga, wyciąga, że ledwo mi nieraz wysiedziec:-D
AAaaa!!! Mój dzidzior już w ostatnim okienku!! Jupi!!! :)
Idę dziś do szkoły rodzenia:cool2: Ciekawe o czym dzis będzie:cool2:

aleeeeee mi sie nic nie chce-koszmar jakiś.Pierwszy raz od paru miesięcy poszłam spać tak wcześnie (czyli po 22) w tym byłam 3x na siusiu a wstałam o 5.00:baffled:( za długo spałam),zrobiłam dla M śniadanko i kawkę...o 6.00 wziełam kąpiel,pózniej wpadłam na BB się przywitać,jeszcze pózniej zrobiłam 2x pranie,a jeszcze pózniej poszłam spać...ogólnie dzień zapowiadał się pracowicie ale jak wstałam to mnie koszmarny leń dopadł i już nic mi się nie chce:szok::baffled::szok::baffled:

ech, nie oglądałam tych z popękaniem...same nacięcia
no w sumie napewno lepiej byc nacietym niz popekac jakos mocno...
tylko dlaczego w niektorych krajach w ogole sie nie praktykuje nacinania....?
Witam Dziewczyny
ja tylko na chwile zeby odpowiedziec
u nas sie nie praktykuje nacinania bo szybciej sie goi i zarasta , i nie peka zaden miesien czy cos tylko naskorek , czasami peka sie az do odbytu.ale to norlamne, popekanie szybko sie goi
Ja mam po dwohc porodach , jeden w Polsce drugi w Norwegi , w PL mnie nacieli a pozniej zszyli tak ze usiasc ne moglam przez 10 dni az do zdjecia szwow, osobiscie lekarz mnie zszywal i tak naciagnal wszztsko, nie polecam , a w Norwegi neinacinali mnie a mialam kolpsika bo 3990g i 54 cm , ale mialam tylko 2 szwy i po 2 godz norlamnie moglam wstac i chodzic :-)
polecam tantum rosa, lub szare mydlo :tak:, no i mycie i woetrzenie pupy jak tylko mozna :tak:
Zycze Wszystkim Marcoweczka Lekkich i przyjemnych porodow :-):-):-):-):-)

a każdy tak zachwalał nivea.
Mam jeszcze jedno pytanie: jestem zatrudniona na umowę na czas nieokreślony, ale nie wyrobiłam sobie legitymacji ubezpieczeniowej a teraz już nie wyrabiają. Co mam przedłożyć w szpitalu że jestem ubezpieczona? Druku RMUA też nie moge przedłożyć, gdyż te druki wydaje pracodawca a ja już od kilku miesięcy jestem na zwolnieniu, także na druku byłoby napisane że składka jest zerowa, bo przecież składkę za mnie płaci teraz Zus. A ZUS nie wydaje podobno druków RMUA. Muszę jechać spytać się W ZUSIE no ale zawsze mi nie podrodze

hej dziewuszki , przespałam się pogadałam z mamą - trochę ja wystraszyłam na początek ale jak dokładnie powiedziałam co i jak to mówi że nie ma co się martwić że wszystko ok. No i mam już dużo lepszy humor. I faktycznie nie czytam już nic !!!!!!!!!!!! . Właśnie dostalam paczuszkę z allegro- takie pierdułki- waciki, majtasy, prześcieradełko - pieluchy itp. W niedziele zamawiane więc szybciutko. Najlepsze bo kupiłam kubeczek taki do karmienia gdyby dziecko nie chciało ssać - i wiecie co mało nie padłam ze śmiechu jak go zobaczyłam- mniej więcej wielkości nakrętki do dezydorantu- takiego niewielkiego ;) .
Kupiłam 30 pieluszek tetrowych - dla mnie to za dużo a moja mama - oj jak mało . A ja a kto to będzie prał prasował itp, mówie jej że ja to jednorazówki. A ona a prać to mogę, a nigdy wam nie prasowałam tzn mi i mojej siostrze - i co żyjecie ? I mówi że jak ona będzie się opiekować to ona będzie tych tetrowych używać ;) Wiecie co - doszłam do wniosku że najwyżej trochę kasy zaoszczędze ;) .

oj ja też lenia mam... tyle miałam zrobić... ehh

wypiłam właśnie sok jabłkowy z sokowirówki.... mniami!!!!!!!;-)

co do czkawki to moja niunia ma tak średnio dwa razy na dzień :szok: ostatnio Olke czkał jak szalony i mi brzusio też czkał... hehe :blink: słyszałam, że to dobrze jak dzidzia w brzusiu ma czkawkę bo to rozwija płuca...

reklama
Do góry