reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej my juz po wizycie :)Wszystko ok wedlog gina :)tutaj od 34 tc chodzi sie co tydzien na kontrole i co tydzien jest CTG tam widac czy tez sa skurcze i jesli na wydruku nie ma to nie trzeba badac czy szyjka dluga czy krotka tak mi powiediala moja gin :) ale ja jestem natretna i kazalam sie badac i wszystko zamkniete a mala mnie uciska glowka na szyjke i dlatego taki dziwny ze nie powiem nieprzyjemy bol :/Jest bardzo bardzo nisko .I na dowidzenia mowie do gin "no to do za tydzien " a ona ze wszystko moze sie wydarzyc i ze juz mozemy sie nie zobczyc bo.....echhhhh oni chyba strasza tak tylko czy co .Przecierz jeszcze nie mozna teraz dopiero 35 tc jeszcze z 2 tg musi tam posiedziec .Moze tak tylko gadaja bo wiadomo przypadki sie zdarzaja ale nic i nikt nie ma wplywu Marcysia wyjdzie wtedy kiedy bedzie chciec :)

reklama
Moj Paweł ma czkawke baaardzo czesto. Czasami nawet 5 razy dziennie. Czuje to poprzez pulsowanie prawie w pochwie :-D
w sumie to czuc to jak sie reke przylozy na calym brzuchu..

Do tej pory 2-3 razy udalomi sie chyba bo juz sama nie wiem czy napewno odgadnac ze mala miala czkawke :)Gin mowi ze moze w nocy byly to juz skurcze ale przeszly czyli wszystko ok :) tutaj nie daja zadnych proszkow zadnej nospy nic sa skurcze to sa przejda to przejda nie to do szpitala :/ i wez tu badz madry co lekarz to inaczej .Kazala sie nie denerwowac i odpoczywa ile sie chce a jak cos to albo do niej albo szpital .Kolejna wizyta za tydzien w srode :)teraz ide lulu :)

CTG malej to miedzy 140-156 zawsze jest niby tak samo bo lubie tam patrzec :) nie pytalam gin o to bo juz mi zdarzyla odpowiedziec ze wszystko ok :)Nie wiem co jest prawidlowe dla malenstwa ale skoro wszystko ok to ok :)

Witam Was!
Ja wczoraj byłam na dodatkowej wizycie w szpitalu. Zrobili mi KTG ( wszystko niby ok) i dodatkowo zrobili wymaz na paciorkowca ( z 2 dziurek:baffled:). Podobno to teraz konieczność , wczesniej nie miałam robionego. Odetchnęłam bo cytomegalia wyszła ujemna:tak:!
Lecę robić do końca obiad.
U was tez taka zimaaaaaa??

Hej dziewczyny. Wróciłam ze szpitala.. Stęskniłam się za Wami.. Ale niestety nie miło się poczułam jak przeczytałam niektóre posty.. :( Dziękuje tym dziewczyną które mnie wspierają i nigdy nie odmówiły mi pomocy.. Cóż, napisze jeszcze tylko że u mnie ok, i trzymajcie się jeszcze w dwupaku. Pozdrawiam :*

Witajcie!
Mnie zastanawia ta cała historia IzulQi:confused:, czy przypadkiem dziewczyna nie zmyśla?:confused: Te jej życie jest bardziej skomplikowane i zagmatwane niż w wenezuelskiej telenoweli:dry:
Może dziewczyna chce zwrócić na siebie uwagę??

Ej, no przesadzasz troche.. Siedze na tym forum już od maja 2009 i nikt mi złego słowa nie powiedział.. Co z tego że mi się tak życie chrzani? Nie każdy jest "w czepku urodzony" i ma zajebi*** poukładane życie i prosty start.. Gratuluje że masz tak fajnie i nie masz komplikacji.. Ale od mojego życia się prosze odstosunkować.. i dzięki za "miłe" słowa.. ;/ Nie bede już opisywać swojej histrii na forum.. ;/

tego nie wiem , ale oslabia mnie ta historia juz troche

To nie czytaj mojej historii.

Ostatnia edycja:
xXxIzuLQaxXx kochana no co ty olej to i pisz dalej co ci lezy na sercu m tutaj jestesmy po to by jedna druga wspiera a jak wiemy wszystkie prawdziwe zycie nie zawsze jest kolorowe .Nie przejmuj sie kto nie chce niech nie czyta i juz :)

Wiecie co? Jak nie urok to sraczka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Tym razem cytologia nieprawidlowa :no::no::no:
Ja zwariuje w tej ciazy!!!!!!!!!
Cholera robilam wszystkie badania przed ciaza i wyszly idealnie, pozniej w ciazy tez ok, wymazy i inne.
A teraz juz koncowka i jakies jaja co chwile!!!!!!!!!
Za 1,5tyg. ide do ginki na kolejny wymaz i zobaczymy co z ta cytologia :baffled:
Nie mam juz sily :-(

Izulka witaj z powrotem :-) Dobrze, ze nadal 2w1 :tak:

reklama
Ziemniaki kilka razy jadłam gotowane w mundurkach (tak ze 2 ziemniaczki) i było ok :tak:. Ale najczęściej jem ten makaron pełnoziarnisty, bo szybciej się robi ;-). Chleb kupuję taki paczkowany Mestemacher (coś jak pumpernikiel).
Podobno przy cukrzycy warto jeść pieczywo orkiszowe.Poczytajcie o nim,z tego co pamiętam obniża cukier.

Kupiłam 30 pieluszek tetrowych - dla mnie to za dużo a moja mama - oj jak mało . A ja a kto to będzie prał prasował itp, mówie jej że ja to jednorazówki. A ona a prać to mogę, a nigdy wam nie prasowałam tzn mi i mojej siostrze - i co żyjecie ? I mówi że jak ona będzie się opiekować to ona będzie tych tetrowych używać ;) Wiecie co - doszłam do wniosku że najwyżej trochę kasy zaoszczędze ;) .
No tylko aby po przewijaniu maleństwa Twoja mama na pewno prała a nie zwaliła to na Ciebie;-)
IZULA-nie denerwuj się,napisz jak było w szpitalu i czy ułożyło się przez ten czas z mężem.

Do góry