reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witam brzuszki
usmiech.gif

i po wizycie, mały waży 2,4 kg
usmiech.gif
i ułożył się już główką w dół jupiiii
usmiech.gif
szyjka mi się z lekka skróciła, z 5,4 cm na 3,1 cm ale jest zamknięta więc jak to lekarz powiedział narazie rodzić nie będę, ale napewno powiedział urodzę wcześniej to znaczy w połowie marca a nie jak według OM na koniec marca
usmiech.gif
tylko faktycznie z USG które od 12 tygodnia ciągle potwierdza połowę marca.

zrobił mi cytologię, bo okazało się, że to przeoczyli a musi być, no i kolejna wizyta szybciej za 3 tygodnie bo będę miała robiony wymaz na paciorkowca. także jestem zadowolona, mały rośnie, jest zdrów i to najważniejsze
usmiech.gif
usmiech.gif

reklama
Iza fajnie ze juz wszystko ok :-)
juz sie balam ze kolejna sie rozpakuje za wczesnie :-D

wlasnie wrocilam z miasta. Bylam w bibliotece i ze tez ja glupia wczesniej nie pomyslalam, ze sa tam jakies poradniki o ciazy i o noworodkach.
wypozyczylam 3.
Będziemy rodzicami! Ciąża i opieka nad noworodkiem - Marcie Jones , Sandy Jones - www.dobreksiazki.pl - Dobre Książki psychologiczne i ezoteryczne - księgarnia ezoteryczna - psychologiczna - sklep ezoteryczny - księgarnia internetowa - Książki Z Dobr
Ciężarówką przez 9 miesięcy. Przewodnik po ciąży i okolicach - Kaz Cooke - książki online - księgarnia internetowa Merlin.pl
i taka: ŚWIAT NOWORODKA -D. Maurer Stan BDB Wa-wa (858629930) - Aukcje internetowe Allegro

teraz na troche bede miala zajecia :-)

wstapilam do apteki, bo moj maz ma katar i sobie tabletki zazyczyl.. przy okazji kupilam tez do sutkow bepanthen. Bedzie i do pupy i do cycuchow :-)

Czesc kochane
rany zszokowana jestem,że juz sie zaczeło rozpakowywanie i az sie boje jak sobie pomysle , ze niedlugo mnie tez to czeka...ale ten czas leci a dopiero co patrzylam na 2 kreseczki na tescie :-)

Hej,
zaraz Was poczytam, jak dam rade bo nie najlepiej się czuję, strasznie mi się od rana w głowie kręci(a ciśnienie dobre)...
ranyyy ale super że dziewczynki Gosi, są już z nami po tej stronie:-D
ja dziś u lekarza byłam i miałam pierwsze KTG, ale wysiedziałam się w przychodni 3 godziny:szok:
Gin mnie przepisała z 18 lutego na 8 z USG, a po tym USG mam mieć konsultacje z samym ordynatorem położnictwa, żeby upewnić się że mogę rodzić siłami natury, a jak nie to cc miałabym już pod koniec stycznia, starsznie kuszące, ale wolałabym jednak siłami natury

Witajcie:-)
Moja mała ma żadko czczkawke...albo ja jej nie czuje:sorry2: Wogóle zastanawiam się nad tym liczeniem ruchów bo ona rusza się swoimi godzinami i ma w du** czy ja jadłam czy nie..słodkie też nie pomaga:dry: Jak bym miała po kazdym jedzeniu zajadac slodkim tak jak gin mi kazala zeby policzyc ruchy to na kolejnej wizycie przybyło by mi chyba tyle co w ciągu calej ciąży:baffled: Nie wiem jak ją zmusić do ruchu ... glizdzi sie ale wtedy kiedy chce:shocked2: Bedzie z niej mała buntowniczka i indywidualistka:-)
Zazdroszcze wam tego KTG bo u mnie robi się po 38tc:baffled:

IzulQa fajnie że już wróciłaś do Nas

Ostatnia edycja:
witam brzuszki
usmiech.gif

i po wizycie, mały waży 2,4 kg
usmiech.gif
i ułożył się już główką w dół jupiiii
usmiech.gif
szyjka mi się z lekka skróciła, z 5,4 cm na 3,1 cm ale jest zamknięta więc jak to lekarz powiedział narazie rodzić nie będę, ale napewno powiedział urodzę wcześniej to znaczy w połowie marca a nie jak według OM na koniec marca
usmiech.gif
tylko faktycznie z USG które od 12 tygodnia ciągle potwierdza połowę marca.

zrobił mi cytologię, bo okazało się, że to przeoczyli a musi być, no i kolejna wizyta szybciej za 3 tygodnie bo będę miała robiony wymaz na paciorkowca. także jestem zadowolona, mały rośnie, jest zdrów i to najważniejsze
usmiech.gif
usmiech.gif

Kochana, toż to łabedzia szyja.
Niejedna z nas z taką zaczynała, a o takiej ponad 5 cm to mogła sobie pomarzyć w ogóle :-D

Hej,
zaraz Was poczytam, jak dam rade bo nie najlepiej się czuję, strasznie mi się od rana w głowie kręci(a ciśnienie dobre)...
ranyyy ale super że dziewczynki Gosi, są już z nami po tej stronie:-D
ja dziś u lekarza byłam i miałam pierwsze KTG, ale wysiedziałam się w przychodni 3 godziny:szok:
Gin mnie przepisała z 18 lutego na 8 z USG, a po tym USG mam mieć konsultacje z samym ordynatorem położnictwa, żeby upewnić się że mogę rodzić siłami natury, a jak nie to cc miałabym już pod koniec stycznia, starsznie kuszące, ale wolałabym jednak siłami natury

Dziękuje kochane za ciepłe powitanie :):*

Kochana, nie miało być czasem 8 marzec i koniec lutego? Bo koniec stycznia już minął.. :)

yra245 skad Ty wzielas takie super buzki
usmiech.gif

Iza witaj i dobrze ze nadal 2w1. Co wogole lekarze mowili?

reklama
robię ekspresową fasolkę po bretońsku
i idę leżeć, bo coś dzisiaj mnie skurczybyki łapią:dry:

witaj IzulQua:-D

tabasia - nie denerwuj się, ta cytologia może być zła przez infekcję:tak:

dzwonili do mnie z pracy, że w tym miesiącu dostaniemy "trzynastkę" - przyda się cholewcia:-D

buziaczki

Do góry