reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Zawrotów głowy nie mam, wogóle głowa mnie nie boli czasami tylko mnie mdli ale to wszystko. Pozatym HGB mam na poziomie 13.0 g/dl więc chyba nie jest tak źle. Martwi mnie tylko tak duży spadek żelaza z 173 do 22.

reklama
Będę musiała chyba se zakupić pas ciążowy, na niedopinający się guzik :) w pierwszej ciąży nie miałam, ale podobno super sprawa i spodni nie trzeba zmieniać :-)

Link do aukcji, dużo wzorów i nie drogo :)
Pas Ciążowy - 36 kolorów - Super Nowa Kolekcja! (706410925) - Aukcje internetowe Allegro

Świetny ten pas :-D

Bardzo fajny ten link, też się zastanawiam nad tym pasem, poza tym cena super atrakcyjna, koleżanka w zeszłym roku kupowała w H&M dwa pasy: biały i czarny i płaciła 50 zł, więc tutaj cena jest rewelka:-) tylko się zastanawiam, czy nie będzie gorąco w brzuch;-)

Witam się! :-)

Od dziś niestety koniec lenistwa. Mąż pojechał do pracy i teraz 6 tyg na pełnym, dwumamowym etacie... Zaczęliśmy od pobudki o 6.30...

Z żelazem to może być pomyłka... mogło tak szybko spaść? Najlepiej byłoby jednak powtórzyć...

Blueberry - a jakie miałaś mieć badania? Strasznie dużo tej krwi Ci zabrali!

Będę musiała chyba se zakupić pas ciążowy, na niedopinający się guzik :) w pierwszej ciąży nie miałam, ale podobno super sprawa i spodni nie trzeba zmieniać :-)

Mnie te pasy nie przekonują. Nie wyobrażam sobie chodzić w spodniach z rozpiętym rozporkiem:-D. Znalazłam fajne spodnie ciążowe z takim podobnym pasem i chyba sobie kupię.
jeansy spodnie ciążowe SAGOSS r 38 (697877813) - Aukcje internetowe Allegro

Witam rano:tak:
A poza tym potwornie zmarzłam w kinie....wogole nie wiem czy tak macie, ale ja notorycznie ciągle marznę...w pracy całymi dniami siedzę w polarze...w domu pod kocem, wczoraj w kinie byłam w kurtce...a oczywiście nie chodze roznegliżowana tylko zawsze spodnie i bluzka z długim rękawem. Czy te zimno może być spowodowane ciążą?? Jak myślicie??

W pracy mam 26 stopni, a jak dłużej posiedzę to muszę ubrać polar;-). Nie jest to normalne:-D.
Z kolei czasami mam napady gorąca, także chyba to z powodu ciąży:-)

Wczoraj znowu poszłam wcześnie spać, padłam przed 20 i już nie wstałam:-D.
Mąż tego nie może zrozumieć i narzeka, że nie ma co robić wieczorami.
Kupiłam sobie herbatkę z imbirem i narazie pomaga, z tym, że dziś jestem wyjątkowo wyspana i może przez to się dobrze czuję:tak:

Dzieńdoberek!

Rzeczywiście fajne te pasy. Ja się dzisiaj wybieram do second handu m.in. z odzieżą ciążową.

A tak wogóle to zaczynam popadać w jakąś paranoję. Cały czas się boję, że nie donoszę tej ciąży. Jeszcze te bóle podbrzusza i dzisiaj kolejne głupie sny. Jutro idę do gina i mam nadzieję, że mnie uspokoi.

Jeszcze a propos ubrań: przeglądam sobie właśnie na allegro różne spodnie i coraz mocniej utwierdzam się w przekonaniu, że zamiast od razu kupować spodnie "z golfem", kupię sam pas bawełniany i zobaczę, jak się będzie sprawdzał. Zauważyłam, że w większości spodnie są dokładnie tak samo uszyte jakby na normalne spodnie z niezapiętym rozporkiem dać pas, więc myślę, że to bez różnicy, a przynajmniej cena dużo korzystniejsze:-)Co myślicie???;-)
Ja już się powoli nie dopinam w moich starych spodniach, więc to chyba idealne rozwiązanie. Coraz bardziej się przekonuję, dzięki ccaroline, że znalazłaś tę stronę;-)

Co do pasa zdania są podzielone :) ale myślę, że za taką cenę warto spróbować, pewniej ednym będzie odpowiadał innym nie. :-) Sama przymierzam sie do zakupu, spodnie muszę mieć również rozpięte. :-D

Mama powiedziała, że pomoże mi, pokaże mi na początku jak się zajmować, bo pewnie nie będę wiedziała... ale że zmarnuję też sobie życie na dobrych 18 lat za nim nie będzie miało pełnoletności. Partner musi przyjechać tutaj do mnie, bo jestem ogólnie w Wielkiej Brytanii w Londynie i popracować, chociaż tutaj mają socjal lepszy niż w Polsce, jeśli kobieta jest w ciąży. I się zastanawiam czy będę musiała wrócić do Polski czy tutaj lepiej ,żeby dziecko się urodziło i miało obywatelstwo brytyjskie... . Jestem w wielkiej kropce i w trudnej sytuacji.:baffled:

Kinga ja tez mieszkam na wyspach... ;-) teraz to bedzie moje drugie dziecko ktore tutaj urodze... powiem Ci ze troche jestes w bledzie co do obywatelstwa dziecka... to ze dziecko urodzi sie w UK nie oznacza ze dostanie obywatelstwo brytyjskie... dostanie polskie tak jak jego rodzice... chyba ze ojcem jest brytyjczyk to wtedy rodzice maja prawo wyborku.... ta procedura obywatelstwa dzieci polskich urodzonych w UK o le sie nie myle zostala zniesiona w roku 96 dlatego ze to sie mijalo z celem... matki przylatywaly tutaj ylko po to by urodzic dziecko i wracaly do kraju...
tak wiec sprawa z obywatelstwem wyglada wlasnie tak....

reklama
Czesc
Mam pytanie i nie wiem kto może mi pomóc moze wy ??
Otóż pracuje od miesiaca i to jest moja pierwsza praca a ginekolog chce wysłac mnie na zwolnienie. Mam trudna sytuacje finansowa i dlatego moje pytanie. Czy dostane na zwolnieniu 100% wynagrodzenia czy nie ??
Bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam

Do góry