reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

koza- nie jesteś sama , mnie jakoś też zdjęcia nie wzruszają , nieraz zastanawiam się czy będę jakąś wyrodną matką. Ale nie martw się wyczytałam w gazecie że to naturalne i nawet nieraz wskazane. Wszyscy mówią ze swoje pokocham, więc się nie przejmuję. A poród też bym chciała trochę później , nie wiem czemu bo samego porodu sie nie boję,chyba jakis samolub jestem:-(.
Jeden plus na to aby urodzic wczesniej to fakt że juz sie czuję zmęczona ,niby dobrze na razie znoszę wszystko ale już chyba starczy. A tu kiedyś czeka jeszcze następne 9 miesięcy :szok:. Ale wierzę że kiedyś będę się śmiać z tego co teraz piszę, albo uznam że coś mi wtedy na rozum padło.

reklama
babeczki, ja się zaraz porzygam:dry:

siedziałam chyba ze 3 godziny na allegro, ale kupiłam łóżeczko, materacyk, wypełnienia pościeli i poszewki (2 komplety od razu ) oraz nadprogramowo pozytywkę do łóżeczka, no i parę sztuk ubranek :dry:

nie mogę już na allegro patrzeć:eek::eek::eek: a zostało jeszcze mnóstwo pierdołek do kupienia, jak wanienka, nożyczki, aspirator, pieluchy, szczotka...MASAKRA JAKAŚ!

wszystko przez M, on się nie chce w tym babrać, więc stwierdził - Kupuj, co chcesz, ja zapłacę - chyba nie wiedział szalony, co czyni:-D:-D:-D:-D

ja już się nie mogę dzidizolka doczekać, ale niech jeszcze siedzi w brzuszku i nabiera tłuszczyku:tak:

mag007 pożycz mi tego swojego M z jego portfelem hhehehe:-D
ja to jak siade na allegro to nie ma bata żeby mnie oderwać :-) a tyle jeszcze bym kupiła....no ale w tym miesiącu to chyba jeszcze tylko małą paczkę pieluch jednorazowych wezme i może z 10tetrowych... a jeszcze muszę kupić pościel (13częsci ok 200zł), laktator, może jakaś zabaweczkę dla Mikołajka ...och ach ech ...:-D:-D:-D:-D

Co do owłosienia to wiecie, że ja w czasie ciąży goliłam 2 razy nogi?? Tak wolno mi wlosy rosną:szok: Pod pachami tez bardzo wolno, tak, że jak ogolę to z tydzien mam z głowy:tak:

ja mam tak samo :happy2: nie powiem, żebym narzekała ;-) do nóg zawze używam depilatora, do reszty maszynki. i kiedyś nogi co 2 tygodnie, a teraz ostatni raz depilowałam... na początku listopada? nie pamietam :-p maszynką muszę częściej, ale też się nie przemęczam za często :happy2:

W Irlandii slyszalam, ze musze kupic sterylizator, bo na wizycie polozna sprawdza :baffled:
Butelki tez kupie TT :tak: 2 male i 2 wieksze. Zamiast podgrzewacza bede korzystac z mikrofali.

no właśnie i dlatego ja zmieniłam zdanie co do sterylizatora i mąż kupił TT niedawno. też mam 2 duże i 2 małe butelki.
w TKMAXX sa suuuuper ceny i tam kupiliśmy wszystko :-) każda rzecz średnio 10euro tańsza, więc Tabasia jak masz ten sklep niedaleko, to leć :tak:

cieszę się tylko, że nie muszę kupować tych rzeczy na allegro, bo tam jednak drożej jest niż tu w sklepach :szok:

obżarłam się okropnie :szok: M. ugotował przepyszną zupę ogórkową i wszamałam mnóstwo, a potem poprawiłam kubasem owocowego smoothie i zaraz pęknę :zawstydzona/y:

Ale Wam dobrze z tym goleniem :-D Mi rosna tak samo :zawstydzona/y:
Ionka no nareszcie mamy TKMAXXA i w Galway :-) Dobrze wiedziec, ze maja tansze, bo chcialam jeszcze porownac ceny w Smythsie, Argosie i Mothercare.
Z tego co widzialam, to sa zestawy butelki+sterylizator.

Cześć:-)

mloda_mamusia1 własna teściowa ???? Pojęcia kobieta nie ma???ehhh:no::no: Ludzie nie myślą:wściekła/y:
No własna teściowa właśnie.. Mam już jej dość, a dopiero jestem 2 tygodnie po ślubie!!

No to już będziecie mieli nauczkę na przyszłośc...z rodziną to czasami tak jak w przysłowiu najlepiej "na zdjeciu",dziwie sie że ludzka najwnośc sięga do tego stopnia żeby brac kredyt w provident,mandarynka czy innych takich bo to dosłownie jest mafia a nie normalna firma...:no: A Ty sie kochana nie denerwuj bo to w naszym stanie nie wskazane, ja bym teściowej nie dała spokoju gdyby mnie tak w konia zrobiła, trzeba się o swoje upomnieć,przecież wy też macie swoje opłaty i rachunki...a jeszcze malutka w drodze,ma tupet żeby od was jeszcze ciągnąć:wściekła/y:
Byłam u niej dzisiaj i wyciągnęłam chociaż 300zł!!!

Ech nigdy ale to nigdy nie wziełabym nikomu kredytu. Praca w banku nauczyła mnie 2 rzeczy: 1. Nic nie poreczać 2. Klient zawsze kłamie. Wiem że to paskudnie brzmi ale niestety taka jest rzeczywistość :sorry2: Napatrzyłam się na takie historie, że czasami było strasznie przykro. Zreszta dla mnie sa 2 "świetości"- Urzad Skarbowy i Banki- lepiej wszystko regulowac z terminie bo mozna sobie zapaprać papiery i utrudnić zycie na ładnch kilka lat.
młoda_mamusia1 Męcz tesciową, niech sie musi tłumaczyc za kazdym razem- wiem że Ci głupio ale to jej powinno byc głupio bo nie wywiazała sie z obietnicy. Potrzebujesz kase i juz- nie musisz sie tłumaczyc na co, bo to twoje pieniadze. Najlepiej ustal z mężem wspólne stanowisko i razem powinniscie o tym porozmawiac. A jak mowi że nie ma całosci to spytaj ile w takim razie moze na dzien dzisiejszy oddac i tyle wez bo pewnie liczy że skoro sie na całosc umowilyscie to nie bedziesz chciała czesci i ma z głowy sprawe do lutego. Trzeba swoje zobowiazania spłacac i w taki sposób tesciowa to poczuje a nie odracza sprawe na kiedys tam...
DObrze powiedziane :-) Pierwszą ratę kasiurki mam już w ręku :-D

mloda_mamusia1 niezla tesciowa :szok:
ja tez jestem zdania ze najlepiej to nic samemu i nikomu nie pozyczac.
Mam już taką nauczkę, że już nikomu nigdy nie pożyczę pieniążków!

mloda_mamusia1 chyba wiekszość teściowych to wredne baby, moja też , nawet raz w miesiącu nie moge przenocować u mojego D który z nią mieszka a jak przyjde to nawet ze mna nie pogada i sie zamyka w swoim pokoju, jakoś moi rodzice mojego chłopaka tak nie traktują wręcz jak syna są naprawdę wporządku. Swoją drogą mój tez głuptas wziął kredyt w tym głupim providencie i go od dwóch mies. nie splaca ale i tak nie mają jak ściągnąć bo nie pracuje. Grunt nie przejmować się tymi teściówkami!
Kochana współczuję... Co to za babcia będzie dla maleństwa?! No moja teściowa nie lepsza, bo patrzy tylko na swoją dupę!!

Byliśmy z Ł trochę u nas na placu Biegańskiego, posłuchać Nefre, malutkiej muzyka się spodobała, ale było zimno, więc nawet nie czekaliśmy na światełko do nieba, i do domku cieplutkiego przyjechaliśmy, Ł sobie teraz sprząta..Jak ja go podziwiam... Uwielbia on sprzątać!! hehe, na szczęście mnie nie namawia, gdy mi się nie chcę!

Bosze wpadłam w panikę! Weszłam na styczniówki i zobaczyłam że wcale nie mało urodziło koło 36 tygodnia. I to takie całkiem niemałe dzidziory!
Dziewczyny własnie do mnie dotarło że ja za 2 tygodnie będę w 36 :szok: Aaaa ja jeszcze nie chcę... cholera w razie czego jak zacisnę nogi to coś da? :-D

No koza nam całkiem nie dużo zostało... Ciekawe kiedy nasze dzieciaczki zechcą wyskoczyć?! hm.. Mam nadzieję, że dopiero tak ok 38tc :-p

a moja to nawet nie jest za tym żebym do D czyli do niej tam przychodziła, dziś szłam taki kawał dokładnie godzinę temu a D wyszedł i powiedział że nie moge wejść do środka do mieszkania! bo mama nie pozwala , włos na głowie mi sie zjeżył z zaskoczenia a potem dzwonie do niej a ona że na chwile mogę. To już nie wiem czy on klamie czy ona że nie moge wchodzić . Co za rodzina , moze i to prawda że niedaleko jabłko od jabłoni spada:wściekła/y:

Dobra idę spać bo za dużo wrażeń dla nas na ten wieczór, dobranoc wszystkim brzuszkom :)

Ostatnia edycja:
a moja to nawet nie jest za tym żebym do D czyli do niej tam przychodziła, dziś szłam taki kawał dokładnie godzinę temu a D wyszedł i powiedział że nie moge wejść do środka do mieszkania! bo mama nie pozwala , włos na głowie mi sie zjeżył z zaskoczenia a potem dzwonie do niej a ona że na chwile mogę. To już nie wiem czy on klamie czy ona że nie moge wchodzić . Co za rodzina , moze i to prawda że niedaleko jabłko od jabłoni spada:wściekła/y:

candy Ty to jednak masz prze*****e :no: sorry że pytam ale, Ten Twój to Cie w ogóle kocha? Weź moze go pogoń, co? Razem nie mieszkacie więc jak tu rodzine tworzyć?
Współczuję Ci kochana...mi to by serce pękło :-(

reklama
babeczki, ja się zaraz porzygam:dry:

siedziałam chyba ze 3 godziny na allegro, ale kupiłam łóżeczko, materacyk, wypełnienia pościeli i poszewki (2 komplety od razu ) oraz nadprogramowo pozytywkę do łóżeczka, no i parę sztuk ubranek :dry:

nie mogę już na allegro patrzeć:eek::eek::eek: a zostało jeszcze mnóstwo pierdołek do kupienia, jak wanienka, nożyczki, aspirator, pieluchy, szczotka...MASAKRA JAKAŚ!

wszystko przez M, on się nie chce w tym babrać, więc stwierdził - Kupuj, co chcesz, ja zapłacę - chyba nie wiedział szalony, co czyni:-D:-D:-D:-D

ja już się nie mogę dzidizolka doczekać, ale niech jeszcze siedzi w brzuszku i nabiera tłuszczyku:tak:

To ja wczoraj do 1 w nocy siedząc w łóżku przeglądałam all i podczytywałam opinie o różnych produktach. Dzisiaj od 14 na all , chwilę temu skonczyłam. Najpierw zrobiłam listę, potem wyszukałam rzeczy. W sumie u dwóch sprzedawców kupiłam, w tym jeden blisko mnie. Jak mąż zobaczył te wszystkie maile,to sie za głowę złapał ile nakupowałam, ale finansowo nie wyszło dużo, bo to raczej te drobiazgi. Zaraz na wątek zakupy wpiszę co kupiłam.
A ja sobie też kakao popijam. Pewnie pomaszeruje niebawem do łóżka. Mam ochotę obejrzeć płytkę "Co nieco o rozwoju dziecka" Pawła Zawitkowskiego, ale nie wiem czy nie usnę.

Do góry