reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ech nigdy ale to nigdy nie wziełabym nikomu kredytu. Praca w banku nauczyła mnie 2 rzeczy: 1. Nic nie poreczać 2. Klient zawsze kłamie. Wiem że to paskudnie brzmi ale niestety taka jest rzeczywistość :sorry2: Napatrzyłam się na takie historie, że czasami było strasznie przykro. Zreszta dla mnie sa 2 "świetości"- Urzad Skarbowy i Banki- lepiej wszystko regulowac z terminie bo mozna sobie zapaprać papiery i utrudnić zycie na ładnch kilka lat.
młoda_mamusia1 Męcz tesciową, niech sie musi tłumaczyc za kazdym razem- wiem że Ci głupio ale to jej powinno byc głupio bo nie wywiazała sie z obietnicy. Potrzebujesz kase i juz- nie musisz sie tłumaczyc na co, bo to twoje pieniadze. Najlepiej ustal z mężem wspólne stanowisko i razem powinniscie o tym porozmawiac. A jak mowi że nie ma całosci to spytaj ile w takim razie moze na dzien dzisiejszy oddac i tyle wez bo pewnie liczy że skoro sie na całosc umowilyscie to nie bedziesz chciała czesci i ma z głowy sprawe do lutego. Trzeba swoje zobowiazania spłacac i w taki sposób tesciowa to poczuje a nie odracza sprawe na kiedys tam...

reklama
No to chyba nas namówiłyście. Co do kupna to my dajemy 2/3 a 1/3 na połowe moi rodzice i teściowie. Jesteśmy przekonani na 90 %. Tylko że powiedzieliśmy , że my chcemy im ta kasę oddać za jakiś czas. A to potrwa 3 -4 lata ale może uda się uzbierać, bo ja nie chce żeby mi dawali a na razie udało nam się niezłą kwotę uzbierać.
Ale i tak jeszcze ok 9 miesięcy mieszkalibyśmy tutaj - chyba. A tam pomału remont. Za dużego nie zrobimy bo synek kasiore wyciągnie z nas ale coś na pewno się uda.
Zazdroszcze tym co uzywają depilatora ja pół nogi kiedyś ogoliłam i byłam cała zapłakana- nigdy wiecej, nogi daję radę jeszcze a trochę wyżej to mam małą pomoc :-D

Jejku , wpolczuje nocnego wstawania siku, ja nie wstaje ani razu, czasami ale to jak mnie Bartek wczesniej obudzi bo cos tam mu sie przysni w nocy.

Moj Syn z tatusiem poszli do tesciowej na obiad. Ja zostalam polenic sie troche :)

mloda_mamusia1 niezla tesciowa :szok:
ja tez jestem zdania ze najlepiej to nic samemu i nikomu nie pozyczac.

mloda_mamusia1 chyba wiekszość teściowych to wredne baby, moja też , nawet raz w miesiącu nie moge przenocować u mojego D który z nią mieszka a jak przyjde to nawet ze mna nie pogada i sie zamyka w swoim pokoju, jakoś moi rodzice mojego chłopaka tak nie traktują wręcz jak syna są naprawdę wporządku. Swoją drogą mój tez głuptas wziął kredyt w tym głupim providencie i go od dwóch mies. nie splaca ale i tak nie mają jak ściągnąć bo nie pracuje. Grunt nie przejmować się tymi teściówkami!

W życiu nie wezmę w providencie...70% oddać im gratis to się w głowie nie mieści!My braliśmy kredyt ale w swoim banku,oprocentowanie to tylko 6%.Niezła różnica:cool:
Poza tym chciałam wam powiedzieć jak nie fajnie się poczułam napastowana przez wolontariuszy WOŚP.Wczoraj M robiąc zakupy w Lidlu wrzucił kilka złoty do puszki i jak poszliśmy dzisiaj do galerii handlowej to od razu przy wejściu też wrzuciliśmy do puszki.Nakleił sobie serduszko z przodu kurtki a ja się śmiałam,że to nas ochroni przed zaczepkami innych wolontariuszy...ależ się myliłam.Na pasażu stało kilku wolontariuszy w grupie,w tym taka stara harcerka.Akurat ktoś jej wrzucał do puszki,to wyskoczyła z tekstem patrząc na nas:A WY WRZUĆCIE IM DO PUSZKI,GROSIK...wskazała puszkę obok..ja na to MY JUŻ WRZUCILIŚMY...-TO NIC,JESZCZE RAZ GROSIK WRZUĆCIE...usłyszeliśmy...Wiecie,że aż się we mnie zagotowało!to już było z jej strony bezczelne.Jak by człowiek nie był asertywny to by go z portfela ogołocili...lekka przesada.Wrzuciłam tyle ile mogłam a przecież też teraz mam wydatki.Już mnie kusiło aby harcerce listą wyprawki pomachać przed nosem i zapytać czy mi się dorzuci.:wściekła/y:

mloda_mamusia1 chyba wiekszość teściowych to wredne baby, moja też , nawet raz w miesiącu nie moge przenocować u mojego D który z nią mieszka a jak przyjde to nawet ze mna nie pogada i sie zamyka w swoim pokoju, jakoś moi rodzice mojego chłopaka tak nie traktują wręcz jak syna są naprawdę wporządku. Swoją drogą mój tez głuptas wziął kredyt w tym głupim providencie i go od dwóch mies. nie splaca ale i tak nie mają jak ściągnąć bo nie pracuje. Grunt nie przejmować się tymi teściówkami!
Kochana ich nie interesuje że twój D nie pracuje i niema z czego spłacać, siostra mojej znajomej brała kredyt w providencie i jak nie miała na rate to przyszło do niej dwóch napakowanych kolesi po 2 metry i sami sobie wzieli...dlatego ja bym nigdy od takich nawet złotówki nie chciała !!!:no:

no to wpakował się w niezłe kłopoty, najgorsze co to zawsze mówię że Provident to złodzieje , bierze sie 1000zł a trzeba spłacać 1800zł tak jak w jego przypadku :baffled:

och dziewuszki, oglądałam właśnie dzieciaczki styczniowe, i sie taaaaaaaaak wzruszyłam, już niedługo my będziemy dzielić się takimi fotkami:tak:

reklama
ale jeden z lutówek w 37 tygodniu, to ciąża donoszone, eh najważniejsze że zdrowe i silne:tak:
a u nas będzie na pewno wszystko dobrze:tak:bo musi być

Do góry