reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ech nigdy ale to nigdy nie wziełabym nikomu kredytu. Praca w banku nauczyła mnie 2 rzeczy: 1. Nic nie poreczać 2. Klient zawsze kłamie. Wiem że to paskudnie brzmi ale niestety taka jest rzeczywistość :sorry2: Napatrzyłam się na takie historie, że czasami było strasznie przykro. Zreszta dla mnie sa 2 "świetości"- Urzad Skarbowy i Banki- lepiej wszystko regulowac z terminie bo mozna sobie zapaprać papiery i utrudnić zycie na ładnch kilka lat.
młoda_mamusia1 Męcz tesciową, niech sie musi tłumaczyc za kazdym razem- wiem że Ci głupio ale to jej powinno byc głupio bo nie wywiazała sie z obietnicy. Potrzebujesz kase i juz- nie musisz sie tłumaczyc na co, bo to twoje pieniadze. Najlepiej ustal z mężem wspólne stanowisko i razem powinniscie o tym porozmawiac. A jak mowi że nie ma całosci to spytaj ile w takim razie moze na dzien dzisiejszy oddac i tyle wez bo pewnie liczy że skoro sie na całosc umowilyscie to nie bedziesz chciała czesci i ma z głowy sprawe do lutego. Trzeba swoje zobowiazania spłacac i w taki sposób tesciowa to poczuje a nie odracza sprawe na kiedys tam...

reklama
No to chyba nas namówiłyście. Co do kupna to my dajemy 2/3 a 1/3 na połowe moi rodzice i teściowie. Jesteśmy przekonani na 90 %. Tylko że powiedzieliśmy , że my chcemy im ta kasę oddać za jakiś czas. A to potrwa 3 -4 lata ale może uda się uzbierać, bo ja nie chce żeby mi dawali a na razie udało nam się niezłą kwotę uzbierać.
Ale i tak jeszcze ok 9 miesięcy mieszkalibyśmy tutaj - chyba. A tam pomału remont. Za dużego nie zrobimy bo synek kasiore wyciągnie z nas ale coś na pewno się uda.
Zazdroszcze tym co uzywają depilatora ja pół nogi kiedyś ogoliłam i byłam cała zapłakana- nigdy wiecej, nogi daję radę jeszcze a trochę wyżej to mam małą pomoc :-D

Jejku , wpolczuje nocnego wstawania siku, ja nie wstaje ani razu, czasami ale to jak mnie Bartek wczesniej obudzi bo cos tam mu sie przysni w nocy.

Moj Syn z tatusiem poszli do tesciowej na obiad. Ja zostalam polenic sie troche :)

mloda_mamusia1 niezla tesciowa :szok:
ja tez jestem zdania ze najlepiej to nic samemu i nikomu nie pozyczac.

mloda_mamusia1 chyba wiekszość teściowych to wredne baby, moja też , nawet raz w miesiącu nie moge przenocować u mojego D który z nią mieszka a jak przyjde to nawet ze mna nie pogada i sie zamyka w swoim pokoju, jakoś moi rodzice mojego chłopaka tak nie traktują wręcz jak syna są naprawdę wporządku. Swoją drogą mój tez głuptas wziął kredyt w tym głupim providencie i go od dwóch mies. nie splaca ale i tak nie mają jak ściągnąć bo nie pracuje. Grunt nie przejmować się tymi teściówkami!

W życiu nie wezmę w providencie...70% oddać im gratis to się w głowie nie mieści!My braliśmy kredyt ale w swoim banku,oprocentowanie to tylko 6%.Niezła różnica:cool:
Poza tym chciałam wam powiedzieć jak nie fajnie się poczułam napastowana przez wolontariuszy WOŚP.Wczoraj M robiąc zakupy w Lidlu wrzucił kilka złoty do puszki i jak poszliśmy dzisiaj do galerii handlowej to od razu przy wejściu też wrzuciliśmy do puszki.Nakleił sobie serduszko z przodu kurtki a ja się śmiałam,że to nas ochroni przed zaczepkami innych wolontariuszy...ależ się myliłam.Na pasażu stało kilku wolontariuszy w grupie,w tym taka stara harcerka.Akurat ktoś jej wrzucał do puszki,to wyskoczyła z tekstem patrząc na nas:A WY WRZUĆCIE IM DO PUSZKI,GROSIK...wskazała puszkę obok..ja na to MY JUŻ WRZUCILIŚMY...-TO NIC,JESZCZE RAZ GROSIK WRZUĆCIE...usłyszeliśmy...Wiecie,że aż się we mnie zagotowało!to już było z jej strony bezczelne.Jak by człowiek nie był asertywny to by go z portfela ogołocili...lekka przesada.Wrzuciłam tyle ile mogłam a przecież też teraz mam wydatki.Już mnie kusiło aby harcerce listą wyprawki pomachać przed nosem i zapytać czy mi się dorzuci.:wściekła/y:

mloda_mamusia1 chyba wiekszość teściowych to wredne baby, moja też , nawet raz w miesiącu nie moge przenocować u mojego D który z nią mieszka a jak przyjde to nawet ze mna nie pogada i sie zamyka w swoim pokoju, jakoś moi rodzice mojego chłopaka tak nie traktują wręcz jak syna są naprawdę wporządku. Swoją drogą mój tez głuptas wziął kredyt w tym głupim providencie i go od dwóch mies. nie splaca ale i tak nie mają jak ściągnąć bo nie pracuje. Grunt nie przejmować się tymi teściówkami!
Kochana ich nie interesuje że twój D nie pracuje i niema z czego spłacać, siostra mojej znajomej brała kredyt w providencie i jak nie miała na rate to przyszło do niej dwóch napakowanych kolesi po 2 metry i sami sobie wzieli...dlatego ja bym nigdy od takich nawet złotówki nie chciała !!!:no:

no to wpakował się w niezłe kłopoty, najgorsze co to zawsze mówię że Provident to złodzieje , bierze sie 1000zł a trzeba spłacać 1800zł tak jak w jego przypadku :baffled:

och dziewuszki, oglądałam właśnie dzieciaczki styczniowe, i sie taaaaaaaaak wzruszyłam, już niedługo my będziemy dzielić się takimi fotkami:tak:

reklama
ale jeden z lutówek w 37 tygodniu, to ciąża donoszone, eh najważniejsze że zdrowe i silne:tak:
a u nas będzie na pewno wszystko dobrze:tak:bo musi być

Do góry