reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam się i ja,
U mnie nic ciekawego. W czwartek odwiedziłam koleżankę,która ma dwójkę dzieciw w wieku roczek i dwa i pół, no i się trochę napatrzyłam. Ona sama w większości, bo mąż pływa i radzi sobie babka jakoś. Z kolei w piątek wracając z Gdańska zajechałam do sklepu "mama i ja". Chciałam kupić coś dla maluszka i dla siebie jakieś rzeczy do szpitala, a wolałam w sklepie niż na all, żeby zobaczyć , dotknąć itd. W każdym razie stanęłam przed regałami i zgłupiałam ile tego jest, zaraz mi się ryczeć chciało, bo nie ma kogo zapytać i odwróciłam się na pięcie i do domu. Wczoraj przesiedziałam z kolei przed kompem szukając na all i zacznę kupować. Czytałam też opinie o butelkach, zastanawiam się czy avent czy TT ? Wiem, że koza (witaj po długiej nieobecności) kupiła TT i chyba mag349 też. A czy kupujecie też podgrzewacze i sterylizatory? Sorry, że na tym wątku zaczęłam o zakupach rozprawiać.
Mąż mój wyjechał weekendowo do pracy, ja do 1 siedziałam z laptopem w łóżku, około północy odgrzewałam lasagne ze szpinakiem. Dobrze spałam, po 6 do kibelka i potem dalej do 11. Idę na spacer z psem, strasznie wieje, aż w domu słychaćgwizdy.
Rybka super, że w domku jesteście. Dziewczyny jeszcze trochę wytrzymajcie 2 w 1.
Marela myśmy też ponad rok temu decyzję o kupnie mieszkania podjęli w kilka godzin. I tak samo jak sprzedawałam swoje poprzednie, to dałam ogłoszenie i laska po 2-3 godzinach dzwoniła i to ona je kupiła. Także zdarzają się okazje i tacy szybcy kupcy. U nas było mieszkanie po remoncie, ale w łazience kanalizacja śmierdziała i latem robilśmy remont łazienki, a tak przed wprowadzeniem tylko odmalowaliśmy, żeby odświeżyć po kimś. Myślę, że jakiś mały remoncik byście mogli zrobić na początku , a ewentualnie potem dalej dłubać. Też zależy ile by kasy na to było potrzebne.Mi się na przykład moja kuchnia nie widzi, ale ma może 3-4 lata, więc jest w dobrym stanie, a pan który tu mieszkał miał inny gust,ale to wszystko da się wytrzymać dla swojego kąta. Ja osobiście bym nie chciała mieszkać ani z rodzicami ani z teściami, mimo że się dogadujemy.
Dobra kochane spadam na chwilę na spacer. Miłej niedzieli.

reklama
Ja podejsc do depilatora mialam kilka... Az w koncu zacisnelam zeby i gole sie nim wszedzie :tak: Na poczatku bol koszmarny, ale teraz sie przyzwyczailam. Nie cierpie odrastajacych klakow co kilka dni.
Ja też kiedyś uzywałam depilatora regularnie, z tym że tylko na nogach. Jak kiedyś próbowałam pachy wydepilować, to krew leciała :szok:. Pewnie zależy od owłosienia... Po jakims czasie depilacji zaczęły mi strasznie wrastać włoski, robiło się jakieś zapalenie i zostawały blizny... potem przez 2 lata chodziłam w spodniach, bo miałam tak nogi zmasakrowane :baffled:. Teraz używam depilatora sporadycznie, bo to niestety nie dla mnie :-(

Tabasia sprawdziłam swoje kanały.. niestety nie mam Planete :(
Co do owłosienia to wiecie, że ja w czasie ciąży goliłam 2 razy nogi?? Tak wolno mi wlosy rosną:szok: Pod pachami tez bardzo wolno, tak, że jak ogolę to z tydzien mam z głowy:tak: A tam na dole tez wolniej.. ale nie wyobrażam sobie golenia "małej" depilatorem.. brrr. U nas do porodu nie jest konieczne golenie. Ale wiadomo, ze lepiej i wygodniej dla kazdego jak ma "goło";-)

Witajcie w tą śnieżną niedzielę!
Oj wczoraj się czymś podtrułam i tak mnie bebeszki bolały że szok i tylko martwiłam się by małej nie zaszkodziło!

Rybka świetnie że jesteście z nami 2 w 1 - jeszcze tylko troszkę!
Agniesiak ja w Polsacie mam planet!

Już mam prawie wszystko poprane, mama dziś weźmie jeszcze do siebie kocyki i rożek do przepłukania bo u mnie długo schnie no i gondolę muszę odświerzyć! Nie lubie prasowania:-(!

Witam:-) Nocka przeleciała. Bez M więc nie było za fajnie:-( Ja nei umiem bez niego spać sama w domku:zawstydzona/y::-( Wstawałam do wc. Tabletka o 6:00 ehh ale obserwuje mojego małego Franusia i chyba rytm mu sie jakiś wypracował hehe bo jak brałam tabl o 24 to spał. O 2:00 szłam do wc i sie ruszał jak sie obudziłam i pozniej spał i spał i spal i dopiero o 6:00 sie obudził. No nie byłoby tak źle hehe;-)Ja po pracy przy noworodkach juz takich agentów widziałam w nocy ze aaaa zobaczymy co u mnie w brzuszku rośnie ;-)
Dzisiaj sie troszke wkurzylam bo zadzwonila kumpela, która dalej jest zatrudniona w naszym szpitalu i gadamy o naszych wypłatach i ona dostaje aż o 50% więcej. Ah i jakoś mi sie smutno zrobiło bo kasa idzie na to wszystko jak woda.
M teraz odsypia nocke. Dzisiaj na obiadek filety z indyka, ziemniaczki i sałatka i jest git. Nie bede sie wysilać strasznie. Załadowałam zmywarke. I juz do łozeczka bo sie brzuszek odezwał.
U mnie skurcze wyglądały tak jakby cała macica mi sie ściągała w strone pochwy. Bóle krzyża tez okropne.
Marela jakbvy mi ktoś kupił mieszkanko brałabym od razu.A tym bardziej że macie jeszcze gdzie mieszkać w razie remontu:tak: Spokojnie dobie wyremontujeciei bedzie OK. :tak:
Ja też kiedyś uzywałam depilatora regularnie, z tym że tylko na nogach. Jak kiedyś próbowałam pachy wydepilować, to krew leciała :szok:. Pewnie zależy od owłosienia... Po jakims czasie depilacji zaczęły mi strasznie wrastać włoski, robiło się jakieś zapalenie i zostawały blizny... potem przez 2 lata chodziłam w spodniach, bo miałam tak nogi zmasakrowane :baffled:. Teraz używam depilatora sporadycznie, bo to niestety nie dla mnie :-(
Miałam podobny problem. Jak uzywałam depilatora włosy mi takie grube odrastały na nogach i w końcu oddałam go siostrze hehe a ja uzywam maszynki i jest git. Ale teraz sie troszke zaniedbałam hehehehe w koncu zima :-D:-D Nie no musze sie wziasc za siebie bo we wtorek wizytka u gina.
Kochane spokojnej niedzieli wam życze! My jedziemy dzisiaj do mojej cioci i kuzynki. Nie widziałam sie znimi już pare miesięcy. ;-)

Witam!!U mnie nocka spokojna raz tylko siku,szłam spać po 24 ogladałam z teściówką na allegro ciuszki.Wstałam przed 11 zjedlismy śniadanko.Pogoda straszna zawieje zamiecie az na dwór sie nie chce wychodzić.Ja ogólnie używam maszynki do golenia jednorazówki tak mi lepiej.U mnie niedziela zapowiada sie spokojna.

Ja tez bym się nie zastanawiała jakby ktos nam chciał mieszkanko kupic:-D Tym bardziej, jak napisala Patinka, że macie gdzie mieszkac na czas remontu:tak: No i cena za metr jest ok:) U nas tez tak chodza mieszkania w takich cenach.Ale już tam gdzie mieszka moja mama jest 3300 za metr kwadratowy. Ja też z M mieszkamy w starszym budownictwie i wcale nie narzekamy:) Wiadomo, że co swoje to swoje:tak:

reklama
Ja bym też sie nie zastanawiała,oczywiscie my mieszkamy z teściówka i góre musieliśmy zrobic,tzn kuchnie swoją i łazienke,bo pokoje juz były:tak:Ale co swoje to swoje nawet na golasa mozna chodzić:-)

Do góry