reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

witamy nową marcówkę!
Ninja -
wow kawał baby z Ciebie :-D z tym przedszkolem to masakra ...:szok:
Ewa - nooo to kawał dzidka już :rofl2: sper że wsio OK
Kasik - oby tylko nic poważnego się nie rozwinęło u Arka
Giza - super że jesteś już w domku,w swoich ścianach szybciej wrócisz do siebie. Nie dziwne że dzieciaczki stęsknione, ale będą musiały jeszcze oszczędzić mamusi
PM - pokaż się w krótkich włoskach!
Też sie ciachłam ale to już z m-c temu, takich krótkich to nie miałam jeszcze w podstawówce, ale zadowolona jestem, może i ja na dniach cyknę fotę ;-)
Beti - chyle czoła robić taaaakie chrzciny, no ale skoro mamuśki pomogą i czujesz się na siłach to czemu nie.
Jola strasznie zazdrosna,walczy o każdą minute z Tobą .... u nas na szczęście nie ma tego problemu, no chyba że jak ja sie przytule do M czy do Neli to Filip jest w sekundzie i mnie ciągnie :-D
Sorki, coś mi się ubzdurało że Ty przedszkolaki masz "pod sobą":zawstydzona/y:
Skaba- no na reszcie! Popiołem posypać;-)
Super że Marysia taka samodzielna, dawaj nam tu szybko fotki dla przypomnienia :-) Swoją drogą też chciałam mieć starszego bata ... mam siostrę, teraz nie żałuje ale wcześniej wolałam inaczej ;)

reklama
hej hej! pogoda mnie dobija :( słoneczka potrzebuję!!! szczególnie jutro, bo mam zaplanowane prace zewnętrzne i miło byłoby, gdyby troszkę się ociepliło..

Mery dziś nie bardzo chętnie szła do przedszkola.. tęskni za tatą, bo do tej pory spędzali ze sobą pół dnia (do godz. 13.30), a teraz własciwie widzą się tylko z samego rana i chwilkę po odebraniu Marysi z przedszkola.. pamiętam, że z syniem też tak było.. jutro sobota, więc pewnie nadrobią zaległości :) :)

kupiłam maluchom chomika :) są zachwyceni :) ciekawe jak długo ;)

weronikaa u mnie z fotkami jak zwykle krucho :( nie dorobiłam sie aparatu ;)

Skaba - oj tak, pogoda dobija :wściekła/y: najchętniej zaszyłoby się w cieplutkim łóżku z lampką wina .... pomarzyć można :sorry2:
chomik powiadasz ... my mamy kota u mojej mamy i dzieciaki też radochę mają straszną jak tam pojedziemy. Ja nie chcę zwierzaka w domu, dość mam zajęć przy mojej "trójce" :-p

Opowiem pewną historię.
W zeszłym tyg. wybrałam się z Nelą do Rz-wa do ZUS-u. A żeby była atrakcja pojechałyśmy autobusem. Usiadłyśmy na samym końcu. Obok nas siedziało dwóch licealistów, przed nami jakiś starszy facet, od którego mówiąc łagodnie nie pachniało najlepiej. Nela w pewnym momencie podciągnęła noskiem i tekst "A cio tu tak śmeldzi, ktoś źlobił kupę???" Myślałam że spłonę ....
Po jakimś czasie jeden z licealistów wysiadł, a drugi od czasu do czasu zamykał oczy.
Nela "Ciemu Pan śpi??" ... ale to jeszcze nic. Patrzy na niego z zaciekawieniem, rączką dotknęła swojego czoła i mówi "Cio to, komal (komar) Pana ugliś??" a chłopak miał pryszcze :-D:-D:-D tu już nie wytrzymałam i odwracając głowę parsknęłam śmiechem :-D:-D:-D
aż strach pomyśleć co to będzie dalej :-D

W naszej mieścinie jest właśnie impreza motocyklowa. Wczoraj był koncert KSU, dziś wieczorem Farben Lehre. Wszystko byłoby lux, gdyby nie pogoda :wściekła/y:

giza-super ze juz w domku i wracaj szybciutko do formy:-)
skaba-witaj no to swietnie jak chodza do tego samego przedszkola i jakie grzeczniutkie Wasze dzieciaczki pozdrawiamy:-)
weronikaa-ale sie usmialam pewnie tez bym juz nie wytrzymala ha ha ha
Arus zdrowy cale szczescie nic mu sie nie rozwinelo a Domi w czwartek idzie pierwszy raz na 1.5h do przedszkola tyle narazie bo wlasnie wrocil M z Arkiem

wsyssnęło mi posta:wściekła/y:

weronikaa ale agentka z Neli:-D:-D:-D kapitalne!!
gdyby to tylko ode mnie zależało to już miałabym w domu cały zwierzyniec:-)

kasik dobrze, że dzieciaczki zdrowe:-) oby was choróbska omijały.. teraz niestety to niełatwe..
dzisiaj J był z Mery u lekarza, bo panie w przedszkolu twierdziły, że miała stan podgorączkowy.. lekarz nic nie orzekł i kazał obserwować.. potem Mery usnęła (zazwyczaj nie śpi w dzień), a po przebudzeniu była bardzo radosna, więc mam nadzieję, że i nas choroba ominie.. zobaczymy.. ale i tak na wszelki wypadek mała zostanie jutro w domu, bo babcia ma wolne:-)

idę jutro na zebranie rodziców do przedszkola.. ciekawa jestem co wymyślą w sprawie pięciolatków.. echh

skaba-to oby Wam zdrowko dopisalo:-) ja juz mialam zebranie u Arka i bylam w szoku ile jest do placenia ale porownujac przedszkola do ktorych chodzi chrzesnica M i corka kolezanki to nie ma zle bo Arek ma bardzo duzo zajec juz w cenie no i zestaw ksiazek :eek:
Dzisiaj ide na zebranie grupy mama i smyk co z Domisiem bede chodzic i ciekawe jaki dzien wybiora na te zajecia i jaka jest platnosc...

Hej

Skaba fajnie że wróciłaś

Giza odpoczywaj i oby jak najszybciej siły wróciły:tak:

Ninja ja bym tyle nie wytrzymała bez mojego, chociaż co rusz go straszę że się wyprowadzę z domu:rofl2:

Weronika Nela fajne ma teksty, dobrze że ci "panowie" się nie obrazili;-)

U nas dzisiaj pierwsze zebranie w Ali zerówce. Poza tym piekę dzisiaj pierwszy raz królika, Ewuni w weekend wyszły pierwsze ząbki a ja rozwaliłam pierwszy raz samochód:baffled:

AsiaM, i jak królik wyszedł? Ja dość często robię królika, więc jak chcesz, to podam swoje sposoby na niego. A auto bardzo "pogniecione"? Mam nadzieję, że nikomu nic się nie stało.
Wczoraj byłam na zdjęciu szwów. Od razu lepiej się czuję, bo już tak brzucha nie ciągnie. Dziś dzieci musiały dziś wstać przed 6tą, bo męża nie ma i babcia ich wozi, a na 7mą musi zdążyć do pracy. Mila bardzo marudząca była, zaspana i w ogóle wszystko nie po jej myśli. Na szczęście na dworze humor jej się poprawił. Przemek za to mnie mile zaskoczył, bo dość szybko się dobudził i od rana był w dobrym humorze. A normalnie, to u nich jest odwrotnie.

Weronikaa niezła akcja z Nelcią:-D:-D:-D
U nas w sprawie przedszkola nie jest tak źle jeśli chodzi o miejsca i zapisy przyjmują dopiero w roku kiedy dziecko ma je zacząć, więc nie było możliwości zapisać małego wcześniej. Mam nadzierję, że do przyszłego roku nic się nie zmieni..

reklama
Dziewczyny jesli macie promocyjne opakowania po kinderkach to prosimy o glosiki :zawstydzona/y::-p Profil z gory dziekujemy a na dole jest link na glosy dla Domisia
giza-dobrze ze szwy juz masz zdjete teraz tylko zeby sie szybciutko i ladnie zagoilo i nic nie ciaglo
siwona-w panstwowym przedszkolu tez sa w danym roku zapisy a w prywatnym co prowadza siostry zakonne to od razu po porodzie zapisuja bo tak jest chwalone:eek:
Dzisiaj po zebraniu sie okazalo ze mama i smyk bedzie tez w czwartki tak jak przedszkole no i zobacze jak tam Domis bedzie sie sprawowal a pozniej z czegos zrezygnujemy:confused2:

Do góry