reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

hej hej!
ja w końcu zażyczyłam sobie wziewy i jedziemy na inhalacjach (Pulmicort + Berodual).. wyczerpałam już chyba wszelkie możliwości leczenia syropami, ale jednego dnia było lepiej, a znów na drugi powrót kaszlu... no i jak krtań się odzywa to nie ma to jak inhalacje

spokojnej i zdrowej niedzieli!

reklama
Wszystkim chorowitkom życzymy zdrowia!
Nas na szczęście jakoś omija :cool: no może Nela ma lekki katar ale smarujemy się Pulmexem, Navisinek do noska i maść majerankowa pod i jest coraz lepiej.

Skaba - oby nowa niania się sprawdziła i przypadła Marysi do gustu ;-)
Marteczka - najlepszego na kolejne lata!!!

Niedziele minęła nam szybko - za szybko. Lada chwila ma przyjechać Chrzestny Neli z panną to posiedzimy.

Filip już prawie do perfekcji opanował trzymanie główki, cwaniak się zrobił bo ni czorta nie chce na leżąco, nawet na rękach nie uleży tylko ma być na piona noszony :huh: nie pamiętam jako to było z Małą - to nie za szybko na takie "akrobacje"?
Śpi mi pięknie bo jak zasypia (średnio) ok 21 tak ok 4 cycul i śpi do 6-7:rofl2::cool::cool: Dziecko marzenie :-) .... ale się chwale :zawstydzona/y:

Marteczka, wszystkiego najlepszego
Weronikaa, rośni Ci silny chłopak :tak:
Skaba, Asze, AsiaM zdrówka dla wszystkich
Befatka, dobrze, że Smerfetka już lepiej się czuje.
My dziś mieliśmy towarzyskie przedpołudnie. Byliśmy u znajomych, którzy mają prawie dwuletniego synka. Rano upiekłam jeszcze bananowca. Młodemu bardzo smakował :tak: Dzieciaki się wyszalały, bo oni w bloku mają salę zabaw z kulkami, zjeżdżalnią i w ogóle full wypas. Chyba częściej będziemy ich odwiedzać ;-) Oczywiście nie tylko ze względu na salę zabaw.

witam:-)
wstyd mi bo dawno nic nie pisała ale w miarę możliwości staram się śledzić co u Was słychać:zawstydzona/y: Brakuje mi marcówek ale nie mam czasu na pisanie:-( tak mam zorganizowany dzień że brakuje mi czasu na dłuższe siedzenie przy kompie :-( Obiecuje poprawę:-)
Marteczka wszystkiego najlepszego!!

buuuu jutro do pracy:-:)-:)-(tyle się w domu wysiedziałam, a najchętniej wzięłabym urlop, tym bardziej, że chłopaki skonczyli działania w domku.. jutro zaczynają układać parkiet - we wtorek koniec.. no i możemy przygotowywac się do przeprowadzki.. trzeba zakasać rękawy i do roboty:szok::szok:

weronika szybko ten czas leci i Filipek szybciutko nowe umiejętności zdobywa:-) silny chłopak!:-)

giza noo.. bananowca to bym omcknęła;-)

darinia zaglądaj częściej! (powiedziała ta, co często zagląda;-))

no to dołączamy do chorowitków... choć jak dla mnie lekki , "okazjonalny" katarek i gorączka to bardzoje na zęby :confused2:nie wyszły mu jeszcze trójki:sorry:sobote i niedziele chodził młody jak tąpnięty.Oczka zamulone i snuł sie po mieszkaniu póki ktos go nei wziął na rączki wtedy prawie od razu padał na ramie i sobie odpoczywał:-(aż żal
Oli lekko kaszle ale o tej porze roku to i tak niewiele.Drosetux wystarcza.
a my pozostali przy zdrowiu (choć ja też połamana na grype jak nic) w sobote wymyślilismy na obiad lasagne... no ale trzebaby jechac po składniki i forme bo mamy okrągłą i źle mi sie w niej układa makaron... no ale trzebaby korzystac z mamy kuchenki bo my piecyka nie mamy tylko płytę.... no to pojechaliśmy po składniki, forme i ... piecyk heheheh:rofl2:czad!
skaba no to znów nie bedziesz miała czasu zaglądać...ale domku gratuluję!
weronika a ja mysle że z tym spaniem to mu już tak zostanie:)
darinia no my Cię tu z obietnicy rozliczymy heheh:)fajnie że zajrzałaś!

Ostatnia edycja:
zdrówka dla chorowitow
Kondizk tez sie rozłozył i idzimey do lekarza :-(
Weronika Kondzik tez był szybko mobilny;-) drugie dzieci sa szybsze;-)

Hej, tak tylko ogólnie poczytałam i widzę, że nie tylko u nas szpital :(
Emilka nam się okropnie rozchorowała. Zaczęło się od kataru, po kilku dniach temperatura - co dzień wyższa, aż doszło do 39,5. Pediatra stwierdziła zapalenie gardła i nadeszła pora na pierwszy antybiotyk w życiu Emilki. Gorączka spadała tylko po Nurofenie, ale po kilku godzinach znowu rosła - pierwszy raz Emilka na nic nie miała siły, a mi się chciało płakać. Męczył ją okropny kaszel, zasypiała tylko u nas w łóżku po kilku godzinach kaszlu.Traf chciał, że miałam akurat wyznaczony termin w szpitalu na założenie testów alergicznych i tam ją porządnie przebadali włącznie z określeniem jaka bakteria ją zaatakowała. Ma "atypowe zapalenie płuc". Na szczęście dostała już odpowiedni antybiotyk, bo poprzedni nie działa na tą bakterię i w środę idziemy na kontrolę. No, ale ta bakteria jest okropna - wszyscy chorowaliśmy, nawet moja siostra i rodzice po pojedynczej wizycie. Ja od dzisiaj też musiałam włączyć antybiotyk, bo mi nie przechodzi. Chyba do końca tygodnia zostanę na zwolnieniu, ale mam nadzieję, że już tylko będzie lepiej.

Zrobiłam mojemu mężowi stronę firmową - nic wielkiego, bo za pomocą kreatora stron. Muszę ją jeszcze dopracować, ale jakaś reklama w sieci już jest. Jakbyście chciały zobaczyć, to zapraszam http://www.dem-wnetrza.pl

Pozdrawiamy!

Doris zdówka dla Emilki!!
Kondzik chory , ma kaszle krtaniowy reszta ok, dostał bactrim i siedizmy w hcacie i Mela z nami bo jeszcze kaszle a nie ma sensu dawac jej do przedszkola bo mzoe cos przyplatac :confused2:

reklama
doris no całkiem fajnie Ci to wyszło:tak:a zdjęcia przedstawiają prace Twojego męża?? czy może któres z tych mebelków macie u siebie w domku??zdolniacha z neigo:cool2::tak::-)

Do góry