reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Befatka - no to Twoja Myszka jest następna - coraz więcej "naszych" dzieciaczków to ma :no: - ja przemywam kilka razy dziennie przegotowaną woda i wieczorem nadmanganianem potasu (tym nie można za często!). Możesz przemywać Oilatum czystym, ale później trzeba je spłukać przegotowaną wodą.

Aha - jeżeli to rumień niemowlęcy (mam nadzieję, że tak, bo gorzej jakby to było alergiczne)), to przechodzi do 3 miesięcy.

reklama
PM nie mam pojecia jak sa inne zaopatrzone bo byłam w dwóch galeraich w jednej jest H&M ale bez dzieciecego stoiska :baffled: a w drugim juz był;-)
w C&A tez byłam a do Zary czasem zagladne ale jak sa przeceny bo normalnie ceny maja strasznie drogie w porównaniu do H&M C&A lub Smyka:-p
Befatka ja bym obstawiała potówki jeśli jest zaczerwioniona i białe krostki na końcach :-p kap w krochmalu i buźke tez mozesz tym przemywac:tak:

malutka wykąpana i nakarmiona - dałam jej cyca i już! - teraz śpi błogo:-) oby jak najdłużej:-) miałam dzisiaj 1000 myśli na minutę i moc stresu, ale z drugiej strony dziadkowie wypożyczyli sobie starszego wnuka na weekend i w domu taka cisza i spokój, że az nieswojo:-) do tego mój J miał wreszcie wolne ręce (zazwyczaj wisi na nim Bartek) i mógł pozajmować się i nacieszyć swoją córcią, więc mamusia fizycznie mogła wypocząć.. przydało mi się to, bo przypętało mi się choróbsko a musze się szybko wykurować:-)

befatka ja też obstawiam potówki
na lutówkach jest wątek alergie i kropeczka wstawiła tam zdjęcie swojego synka z wysypką alergiczną na buźce - można luknąć jak to wygląda..

skaba, trochę dziwne to podejście lekarki. Norma dla dzieci to od 500 do 1000 g miesięcznie, więc przybiera w normie. No i przecież wszyscy mówią, że jednak karmienie piersią jest lepsze niż mlekiem modyfikowanym. A z tym karmieniem przy gorączce to sama nie wiem. Jak karmiłam Przemka i przy zapaleniu piersi dostałam 40 stopni gorączki, to lekarz kazał mi przestać karmić piersią przy temp. powyżej 38,5. A to w sumie jeszcze gorzej dla mnie było, bo przez kilka dni nie mogłam sobie z piersiami poradzić. A potem jak się rozchorowałam, to inna lekarka powiedziała, że to mit z tą gorączką i nie musiałam odstawiać od piersi. Teraz przy Milence karmiłam cały czas, mimo, że miałam ponad 39,5.

Dziekuje dziewczyny kochane jestescie:-)
Wlasnie potraktowalam nasza wysypke oilatum a pozniej 2x przemylam przegotowana woda.Zobaczymy co sie bedzie dzialo dalej.
Mala zawsze piszczala jak jej dzioba mylam dzis sama sie nastawiala i podnosila glowke zebym mogla szyjke dosiegnac chyba ja swedzialo.Biedactwo moje kosiane.:sorry2:

Skaba u nas to wyglada troche podobnie ale dodatkowo ma biale koncówki w niektórych tylko miejscach.:baffled:Mam nadzieje ze to nie alergia w razie W zmienilam tez posciel.Jeszcze nie panikuje poczekam na J. i pokaze mu fotke malego Olka on pomoze mi w ocenie bo co 2 opinie to nie jedna:)

Przepraszam gapa ze mnie Gorace caluski dla Nelci i Jasienka

witam
nie miałam czasu sie odezwać a tu takie a zaległości zaraz jadę na uczelnie 4h rozłąki z mała nie wiem jak wytrzymam do tego nie umiem odciągnąć mleka laktatorem bo wystarcza go tylko do małej a ta pije bardzo dużo i lekarz się zgodził że ja jej już w czasie mojej nieobecności herbatka nie wystarczy to można jej dać jedna butelkę mleka z proszku mama nadzieje że zdarzę wrócić na karmienie
spóźnione życzenia dla solenizantów!!!

wczoraj mieliśmy gości na męża urodzinach i oczywiście mała znów była rozchwytywana
lecę na busa
miłego dnia

Ja dziś na nogach od samego rańca;-). Już o 7:00 musiało być przymusowe kąpanie córeczki, bo kupa poszła bardzo wysoko:-D. I nie było innej opcji jak kąpiel. Nie wiem czy wasze maluszki też tak mają, że jak przez 2 dni kupka nie idzie to później w 4 pieluszki to było by za mało:szok::szok:. Chyba całe jelitka zostają puste:-p. U mojej Tosi kupka się w miarę unormowała tzn jest co 2 dni Megakupa. Bez żadnych wspomagaczy. Jedynie czasami jak jej jeździ mocno w brzuszku to daję wodę koperkową, którą Tosia bardzo lubi. Jak jej ją daję to sobie tak cmoka:-D:-D:-D.
U nas dziś wieczorkiem szczepienie. Mam nadzieję, że już tym razem dojdzie do skutku:sorry2:. Ja już prawie wykurowana, mężuś też a Tosie całe szczęście nic nie złapało, nawet katarek ją ominął:tak:. Mimo, że cały czas spała z nami i w weekend leżeliśmy całą trójką w łóżeczku:rofl2::tak:.

Befatka- mi się wydaje, ze to rumień. Spróbuj kąpać ją w krochmalu (i ja nie używałam przez pewien czas oliwki na te miejsca z krosteczkami aby je przysuszyć). Nam lekarka powiedziała, że może trwać 10 dni. I się lekko rozprzestrzeniać na inne partie ciała np. na brzuszek. I tak było. Teraz Tosia ma lekko szorstką skórkę ale tak jak pisałam wcześniej dostała robioną maść (bardzo tłustą).

mrowa- ja też w zara kupuję na przecenach, bo faktycznie ceny są wysokie ale za to mają częściej przeceny niż H&M (tam jeszcze nigdy nie trafiłam na obniżki-takie mam szczęście:zawstydzona/y:). A nie wiem czy macie tam gdzieś sklep Wójcika tam są suuuper ciuszki na takie większe dzieciaczki i robią tam często wyprzedaże.

PM mamy wojcika i czesto tam tez kupuje ostatnio rzadziej bo zepsuli sie z kolekcjami tzn nie podobaja mi sie bardzo:sorry2:ale ja jestem wybredna strasznie:-p:eek: czesciej kupuje teraz w coccodrillo niz wójciku
Moja Mela tez tak miała ze 2-3 dni nei robiła qpsztala a jak usadziła to nei było wiadomo za co sie brac:sorry2::-D:szok:
Befatka i jak dzisiaj?

reklama
Darinia, wcześnie musisz wstawać, a jeszcze masz czas na BB. To już chyba uzależnienie ;-) Jak wróciłam do pracy, a jeszcze przez kilka miesięcy karmiłam Przemka, to rano ściągałam mleko zawsze z tej "pełniejszej" piersi i wtedy wystarczająco tego mleka było. A Przemek bez problemu się najadał z tej niby pustej, czyli tej, z której go ostatnio karmiłam, a laktatorem to prawie nic już nie mogłam ściągnąć.
PrzyszłaMamusiu, to powodzenia na szczepienie. A podajesz jej równocześnie tą szczepionkę na rota? Bo nasza pediatra radziła odczekać 2 tygodnie od podstawowego szczepienia.
Mała coś nie może zasnąć, to idę ją poprzytulać.

Do góry