Ja dziś na nogach od samego rańca;-). Już o 7:00 musiało być przymusowe kąpanie córeczki, bo kupa poszła bardzo wysoko
. I nie było innej opcji jak kąpiel. Nie wiem czy wasze maluszki też tak mają, że jak przez 2 dni kupka nie idzie to później w 4 pieluszki to było by za mało
. Chyba całe jelitka zostają puste
. U mojej Tosi kupka się w miarę unormowała tzn jest co 2 dni Megakupa. Bez żadnych wspomagaczy. Jedynie czasami jak jej jeździ mocno w brzuszku to daję wodę koperkową, którą Tosia bardzo lubi. Jak jej ją daję to sobie tak cmoka
.
U nas dziś wieczorkiem szczepienie. Mam nadzieję, że już tym razem dojdzie do skutku
. Ja już prawie wykurowana, mężuś też a Tosie całe szczęście nic nie złapało, nawet katarek ją ominął
. Mimo, że cały czas spała z nami i w weekend leżeliśmy całą trójką w łóżeczku
.
Befatka- mi się wydaje, ze to rumień. Spróbuj kąpać ją w krochmalu (i ja nie używałam przez pewien czas oliwki na te miejsca z krosteczkami aby je przysuszyć). Nam lekarka powiedziała, że może trwać 10 dni. I się lekko rozprzestrzeniać na inne partie ciała np. na brzuszek. I tak było. Teraz Tosia ma lekko szorstką skórkę ale tak jak pisałam wcześniej dostała robioną maść (bardzo tłustą).
mrowa- ja też w zara kupuję na przecenach, bo faktycznie ceny są wysokie ale za to mają częściej przeceny niż H&M (tam jeszcze nigdy nie trafiłam na obniżki-takie mam szczęście
). A nie wiem czy macie tam gdzieś sklep Wójcika tam są suuuper ciuszki na takie większe dzieciaczki i robią tam często wyprzedaże.