reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

co do bliźniaków to ja chciałam zanim urodziłąm mele bo jak sobie pomysle ze miała bym 2 Mele to dziekuje bardzo przy jednej wysiadam:-D
Marteczka oj to juz niedługo za tydzień bedzie w terminie;-)

reklama
mrowa zdrówczeka dla Amelki!!!:-):-):-) a jak czytam o przedszkolu to już miałabym ochote wysłać tam Bartka... ciekawa jestem jak to będzie.. a lubię nowe doznania:-):-) ale poczekamy do wrzesnia.. tyle, że w przyszłym tygodniu musze się tan zakręcić, żeby mi go przyjęli..

wczoraj miałam kiepski dzień:-(
nie dość że cały weekend i dzień wczorajszy (juz chyba trdycyjnie) nie miałam internetu to jeszcze koleżanak na pisała mi sms'a że jej córeczka jest chora - ma przepuklinę oponowo-rdzeniową w krzyzu i powiększoną główkę. Jutro idzie na amniopunkcję a wyniki dopiero za 3 tyg.:-:)-:)-( Strasznie się boi, to moga byc wady genetyczne:-(
i powiedzcie co powiedzieć takiej osobie, jak ją pocieszyć :-:)confused:

wczoraj miałam kiepski dzień:-(
nie dość że cały weekend i dzień wczorajszy (juz chyba trdycyjnie) nie miałam internetu to jeszcze koleżanak na pisała mi sms'a że jej córeczka jest chora - ma przepuklinę oponowo-rdzeniową w krzyzu i powiększoną główkę. Jutro idzie na amniopunkcję a wyniki dopiero za 3 tyg.:-:)-:)-( Strasznie się boi, to moga byc wady genetyczne:-(
i powiedzcie co powiedzieć takiej osobie, jak ją pocieszyć :-:)confused:
cięzkow takiej sytuacji coś powiedziec ale pozostaje powtarzac ze bedzie dobrze bo jest nadzieja... mam taka znajoma która ma córke w wielku mojej Oliwii,Ale od poczatku słabiej sie rozwijała.w drugim roku jej zycia zdiagnozowali chorobe genetyczna która (bez wchodzenia w szczegoły) pozostawi Karolinke jeszcze najwyżej rok przy zyciu... i tu nie wiadomo dopiero co powiedziec - pocieszac sie nie da bo nadzieji nie ma.Dziecko cierpi bo ma cały czas skurcze wszytskich mieśni i od miesięcy jest na lekach przeciwskurczowych i przeciwbólowych a wyglada jak patyczek:-(na prawde ciezko patrzeć a jej matka patrząc na moje dziecko ... płacze
wiec najwazniejsze jest MIEC NADZIEJĘ

Kasia dokładnie tak jak pisze Niekat ze bedzie dobrze i nie zamartwaiac sie nie potrzebnie
Skaba ja polecam przedszkole widze jak moja sie rozwu\ineła jest całkiem innym dzieckiem niż przed;-)śpiewa piosenki rysuje itd itp;-)

Smutne ze takie malenstwa musza tyle cierpiec. Ja slyszac takie opowiesci mam jakas blokade, zupelnie nie wiem jak zareagowac, co powiedziec. Modle sie w duchu i mysle' tylko zeby moj maluszek byl zdrowy' I z jednej strony to takie samolubne a z drugiej takie naturalne.
Kasiu mam nadzieje ze za te 3tyg okaze sie ze lekarz sie mylil i wszystkie wyniki kolezanki beda w porzadku!!!! Lekarze tez sie myla!

Ja mialam paskudna noc ! Wczoraj odebralam wyniki badan krwi i moczu, okazalo sie ze znow mam bakterie w moczu wiec musze brac urogran i pic duzo wiecej wiec pielgrzymkom do WC nie bylo konca. Na dodatek kazde zejscie z lozka, kazde przewrocenie sie na bok to kolejna porcja bolu.
Wczoraj dzwonilam do lekarza i umowilam sie na wizyte, na dzis na 17. Odliczam godziny i mam nadzieje ze ona mi pomoze bo inaczej osttanie tyg mojej ciazy beda nie za bardzo radosne.

Za to sen mialam cudowny. urodzilam synka i byl sliczny i zdrowy i wszystko bylo tak jak powinno byc pozatym ze dzidzie rodzilam jakos. tak gora ze mi przy szyi wyszedl :-D W ciazy ma sie ponoc najdzienwiejsze sny ...

ja wlasciwie to nie pamiętam moich snów z ciąży:confused:
oprócz jednego
gdy nam gin powiedział że raczej szykowałby imię dla dziewczynki śniło mi sie że ktoś nam przyniósł rożek i tak sobie we śnie pomyslałam że w zależności od koloru jaki będzie urodzi sie chłopiec lub dziewczynka, a ten ktoś, nie wiem kto przyniósł na m dwa rożki - rózowy i niebieski :-D

A ja juz wpadłam w BB-holizm bo dzisiaj śniło mi się że PrzyszłaMamusia urodziła już:tak::-D:-D
ą tak a propos lutówek to naprawdę twarde kobitki-z tego co pamiętam dziewczyny z poprzednich miesięcy zaczynały juz miesią wcześniej się rozdwajać;-)

reklama
Sabincia ten twój"mikrofon"mnie rozłożył na łopatki,chyba muszę to mężowi sprzedac:-D,żeby mówił do mikrofonu bo inaczej go nie usłyszy.
.
No koniecznie musisz! Wiesz kontakt z dzieckiem wazna sprawa a tak bez mikrofonu to kiepsko :p Tylko teraz jak Ty do niego dosięgniesz hahahaha ja nie zamierzam nawet próbowac:-D

Do góry