reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

to co napisali na e-dziecko na dzisiaj (tj. 3-ci dzień 23-go tc) wkleiłam na odpowiednim wątku:-):-):-)

reklama
Czesć Dziewczyny
Kiedys sie zarzekałam że bede Was nekac wpisami...ale jak widac nie dotrzymuję słowa.
Powiem Wam tylko tyle:bedę miała synka.Moj mały Leon wywalił swojego niewypowiadalnego tak, ze nie może byc watpliwości:-D.Ciekawy po kim taki niewstydliwy...:-p.Termin wg OM mam na 6 marca a wg USG na 5 marca....Modlę sie tylko żeby nie chciało mu sie wyjść 29 lutego bo przyszły rok jest przestepny :shocked2:.bardzo sie cieszymy z meżem chociaz na dziewuszkę tez byśmy sie cieszyli.Powiedziałam małzonowi swojemu że dziewuszki mu nie daruję:tak:, ze to zadna filozofia zrobić faceta :rach ciach skończył Stach.A te maleńkie sukieneczki są takie słodziutkie....
Dziewczyny czy macie już duzo rzeczy dla dzidziunka ?
Bo ja mam najwiecej ciuszków w rozmiarze 62, troszke spioszków rozm 56...
W przyszłym miesiącu zamawiam pieluchy tetrowe, wanienkę i łóżeczko.
Wozek zamierzam zamówic po Świetach...A Wy???

Czesć Dziewczyny
Kiedys sie zarzekałam że bede Was nekac wpisami...ale jak widac nie dotrzymuję słowa.
Powiem Wam tylko tyle:bedę miała synka.Moj mały Leon wywalił swojego niewypowiadalnego tak, ze nie może byc watpliwości:-D.Ciekawy po kim taki niewstydliwy...:-p.Termin wg OM mam na 6 marca a wg USG na 5 marca....Modlę sie tylko żeby nie chciało mu sie wyjść 29 lutego bo przyszły rok jest przestepny :shocked2:.bardzo sie cieszymy z meżem chociaz na dziewuszkę tez byśmy sie cieszyli.Powiedziałam małzonowi swojemu że dziewuszki mu nie daruję:tak:, ze to zadna filozofia zrobić faceta :rach ciach skończył Stach.A te maleńkie sukieneczki są takie słodziutkie....
Dziewczyny czy macie już duzo rzeczy dla dzidziunka ?
Bo ja mam najwiecej ciuszków w rozmiarze 62, troszke spioszków rozm 56...
W przyszłym miesiącu zamawiam pieluchy tetrowe, wanienkę i łóżeczko.
Wozek zamierzam zamówic po Świetach...A Wy???
ja mam sporo rzeczy po Oliwii i blixniakach od kuzyna ale z wiekszymi zakupami ciuszkowymi poczekam do poznania płci (jesli w ogłe sie doczekam:-p) co do łózeczka i wanienki to tez mam po Oliwii a wózek kupujemy raczej w styczniu - upatrzony juz jest:sorry2:
Z nowych to mam tylko jeden pajacyk w rozmiarze 62:dry:

Ja wózek tez mam upatrzony ;-) zamierzam zainwestować w dobrą spacerówę...
Mój wybór padł na Teutonię Primus z pompowanymi kołami.Nie kupuje duzej twardej gondoli bo poczytałam na forach że góra 2 miesiące są uzywane.Spacerówke mozna polozyc na płasko i ma wsadzana miękką gondolę (nosidło).Poza tym zamierzam kupić fotelik -nosidełko maxi cosi z adapterem na wózek i do auta....Wózek jest mozna powiedzieć "terenowy" Mój małżon wypatrzył którys wózek teutoni, co miał !!!!hamulce tarczowe???wyobrażacie sobie ;-)chyba do wspinaczki górskiej:-D
Facet w sklepie z art dla dzieci (świat dziecka) polecał teutonię, emmaljungę,herculesa, Xlander ...natomiast całkowicie odradzil wózek MUTSY co z kolei mnie lekko zdziwiło (powiedział ze zna przypadek że mutsy złamal sie jak dzidizor w srodku spał:szok::szok::szok:)

widze że wy już ubranka przygotowane macie :-D
ja dopiero w grudniu przywioze od siostry worki z ubrankami a zakupy w styczniu zaczne robić:happy2:

Ibolya gratuluję syneczka:-):-):-) mój pierworodny też taki bezwstydniuch był, a teraz mu sie to całkiem odwróciło i siusiaka chroni jak największy skarb (zreszta coś w tym jest:-D):-)

co do zakupów to ja nic nowego jeszcze nie nabyłam.. no ale mam mnóstwo sprzętów i ubranek po Bartku, więc tak naprawde potrzebuję tylko kilku bodziaków i śpioszków w rozmiarze 62 i tyle (na 56 nie kupuję wogóle)..

(Facet w sklepie z art dla dzieci (świat dziecka) polecał teutonię, emmaljungę,herculesa, Xlander ...natomiast całkowicie odradzil wózek MUTSY co z kolei mnie lekko zdziwiło (powiedział ze zna przypadek że mutsy złamal sie jak dzidizor w srodku spał:szok::szok::szok:)
ale trauma!Chybabym złozyła sprawe w sądzie...:szok::no:

Ja bym nie darowała.!!!!
Płaci sie ok 3000 pln za wózek z pełnym wyposażeniem ( co wcale nie jest mało!) a tu taki zonk!!!!! Poza ty tak jak mówisz NIEKAT, trauma jak cholera:shocked2:.Ja sobie od razu wyobrazilam ze to moje dziecko tam lezy i podziekowałam...Nie ukrywam że Mutsy urbanrider podoba mi sie...ale teraz z dopłata bym go nie wzieła!!!!

Ja też juz interesuję sie wóżkami. Ostatnio oglądałam w sklepie wóżek firmy Implast - modek Volant (czy jakoś tak). Z tyłu ma dwa koła po bokach, a z przodu jest jak trójkołowiec, ale ma podwójne kółka. Prowadził sie rewelacyjnie - można nim kręcić kółka 360 stopni jedną ręką. Ze wszystkich, które oglądałam prowadził sie najlepiej i przez podwójne kółka z przodu wydaje się bardziej stabilny od trójkołowców. Też miał duże pompowane koła - dla mnie to ważne, bo zamierzam jeździć z dzieckiem w góry. Zauważyłam w nim na razie jedną wadę - brak rączki do podnoszenia gondoli. No i nie jestem pewna, czy nie pasują do niego tylko foteliki samochodowe tej samej firmy, a nie wiem, jak ona wypada w testach. No, ale tego jeszcze nie sprawdziłam.

reklama
Skaba Firma PPHU Gil producent altany, p?oty, pergole, kwietniki, palisada, gara?e, ogrodzenia. oni mają siedzibę w naszych rejonach wiec jakbyśmy kupowali to pewnei u nich;-)
Ibolya to gratuluję Leonka:tak::-) ja juz mam duzo kupionych ubranek męskich w róznych rozmiarach od 56-74 zalezy co mi sie spodobało i ile kosztowało;-) po meli będa w użyciu tylko body i śpioszki no i tetrowe pieluchy do ulewania pójdą a reszta jak waniennka wózek i łózeczko dostanie w spadku po siostrze;-)

Do góry